Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кабачки по-корейськи на зиму

Соковитий кабачок, хрумка морквина і яскравий болгарський перець служать запорукою того, що салат вийде дуже смачним і красивим. Таке вдале поєднання овочів не залишає іншого вибору. Щоб переконатися в цьому, закрийте кабачки по-корейськи на зиму.

Пряність і пікантність цієї закуски закохають навіть не дуже відданих фанатів овочевих заготовок. Відмовитися від дегустації такого салату неможливо, адже його зовнішній вигляд так і просить якнайшвидше взяти виделку до рук.

Під час приготування закуски з овочів регулюйте рівень гостроти самостійно. Зробити це дуже просто. Головне — не переборщіть з додаванням перцю, адже тоді салат буде надто гострим.

Складові
Кабачок 1,5 кг, Морква 0,5 кг, Болгарський перець 250 г, Перець гостриц за смаком, Цибуля 150 г, Часник 1 шт. ,Базилік 0,5 пуч., Коріандр 1 ч. л., Паприка 1 ч. л. ,Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Оцет  80 мл, Соняшникова олія 80 мл.

Приготування
1. Очистіть моркву. Ретельно помийте кабачки. Натріть овочі на тертці для корейської моркви. Очистіть цибулю. Наріжте її півкільцями.

2. Очистіть часник та промийте базилік. Дрібно їх наріжте. Промийте болгарський перець. Видаліть плодоніжку. Очистіть його від насіння. Наріжте соломкою. Помийте гострий перець. Наріжте його тонкими кільцями. У глибокій ємності з’єднайте всі підготовлені овочі, зелень і половину від загальної кількості цибулі. Всипте цукор та сіль. Додайте коріандр і мелену паприку.

3. На розігріту сковороду з олією викладіть половину цибулини. Обсмажте її до золотистості. Залийте розпеченою олією з’єднані овочі. Всипте до них обсмажену цибулю.

4. Влийте оцет. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Залишіть їх на 3 години за кімнатної температури. Періодично перемішуйте суміш.
5. Розкладіть овочі по чистим банкам. Залийте їх соком, що виділився, до самого верху. Потім проколіть банки дерев’яною шпажкою або ножем, щоб вийшло повітря. Долийте сік.

6. Прикрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду до плічок. Після закипання тримайте на вогні ємності ще 20 хвилин.

7. Щільно закрийте банки кришками. Переверніть їх догори дном. Закутайте банки теплою ковдрою. Залишіть їх на кухні до повного остигання.
Якщо весь салат не поміститься в баночки, можете залишити невелику його частину в холодильнику. Наступного дня подайте овочеву суміш як закуску. Ваші рідні зметуть її зі столу миттєво.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

14 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

15 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

16 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

16 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

17 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

17 години ago