Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Картопляно-рисові крокети під грибним соусом

Такі картопляно-рисові крокети дуже люблять у західній Німеччині. У місцевих кафе цю страву подають під грибним чи сметанно-часниковим соусом. Завдяки своєму смаку та поживним властивостям ці апетитні котлетки знайшли своїх гарячих шанувальників і у нас. Примітно, що для приготування такої смакоти вам знадобиться досить скромний список дешевих і доступних продуктів.

Адже в основі таких крокетів лежить рис, картопля та печериці. Картопляно-рисові крокети однаково гарні як у гарячому, так і холодному вигляді. Тому їх можна запросто брати з собою на роботу або як перекус на пікнік. Ми наполегливо рекомендуємо приготувати їх вже сьогодні!

Це не тільки дуже смачні і невигадливі котлетки, це чудова можливість реалізувати продукти, що залишилися у  холодильнику. У соусі використовуються вершки, але ви можете замінити їх нежирною сметаною. З приправ у цій страві найкраще використовувати італійські чи прованські трави. Вони додадуть певної пікантності і просто шикарного аромату.

Складові
Картопля 2 шт., Рис 200 г, Вода 2 скл., Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Яйце 1 шт., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком, Орегано 1 ч. л., Печериці 300г, Пшеничне борошно 1,5 ст.л., Вершки 300 мл, Соняшникова олія, Вершкове масло 2 ст. л.,Сушений кріп 1 ч. л.

Приготування
1. Рис добре промийте водою. Залийте окропом, додайте сіль до смаку. Варіть близько 20 хвилин. Вода має повністю випаруватися.

2. Тим часом наріжте картоплю та покладіть в окрему каструлю. Зваріть до готовності, додавши сіль до смаку. Як тільки картопля звариться, розімніть її до стану пюре. У готовий рис викладіть пюре.

3. Цибулю дрібно порубайте і покладіть у сковороду із розігрітим маслом. Смажте, поки та не стане золотистою.

4. Моркву потріть на дрібній тертці та додайте до сковороди з цибулею. Смажте на повільному вогні до готовності. Потім додайте засмажку до рисово-картопляної маси.

5. Все ретельно перемішайте, додайте яйце, сіль (якщо потрібно), перець та орегано. Знову все добре перемішайте. Змастіть руки олією і сформуйте крокети.

6. У сковороду додайте олію і перекладіть заготовки, обвалені в невеликій кількості борошна. Обсмажте крокети на середньому вогні до золотистої скоринки з кожного боку. Потім покладіть їх на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію.

7. Приступайте до соусу. Печериці поріжте і покладіть у сковороду з олією та 1 ст. л. вершкового масла. Смажте гриби до зменшення обсягу в 2-3 рази.

8. Потім додайте ще 1 ст. л. вершкового масла і продовжуйте смажити. Всипте борошно і перемішайте. Тепер влийте вершки: спочатку половину, перемішайте, потім все інше. Доведіть до кипіння. Варіть соус до густини 2-3 хвилини, іноді помішуючи. Наприкінці додайте кріп.

В ідеалі подавайте крокети теплими із соусом на тарілочці. Повірте, це дуже смачна та естетична страва! Її можна робити як просто на вечерю, так і до святкового столу. Ці овочеві котлетки подобаються всім без винятку.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

10 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

12 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

13 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

14 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

14 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

15 години ago