Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мазурики по-волинськи

Рецепт класичних м’ясних котлет знає кожна поважна господиня. Адже це ситна, апетитна і проста страва на обід чи вечерю. Однак сьогодні ми пропонуємо вам страву набагато ароматнішу, цікавішу і багатшу на смак — мазурики по-волинськи. Спробувавши їх одного разу, ви назавжди забудете про банальні відбивні або котлети.

Мазурики з індичого фаршу дуже популярні на північному заході України та входять до списку 50 страв сучасної української кухні. У приготуванні такі ковбаски дуже прості та складаються з абсолютно доступних інгредієнтів. За своєю суттю це соковиті ковбаски із сиром у пануванні. Але у них справді чарівний смак.

Головний інгредієнт мазуриків – це індичий фарш, хоча нерідко використовується і мікс курячого та індичого м’яса. Також оригінальні мазурики не можна уявити без твердого сиру та запашного часнику. Найважча частина приготування це, мабуть, подача. Адже до столу ковбаски можуть і не дійти! Руки так і тягнуться спробувати смаколик прямо з пательні!

Складові
Індичий фарш 500 г, Яйце 2 шт., Вершкове масло 40 г, Твердий сир 40 г, Молоко 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Цибулевий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Викладіть фарш в глибоку миску і додайте наступні компоненти: яйця, тепле розтоплене масло, сіль, перець та інші спеції, ложку молока та натертий на тертці сир. Далі з цієї суміші сформуйте невеликі ковбаски. Іноді змочуйте руки у воді, тоді формувати майбутні мазурики буде набагато простіше.

2. Вже готові ковбаски викладіть на застелений фольгою лист. Поставте лист у холодильник на 40 хвилин. Далі в окрему миску насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них кожен мазурик.

3. Розігрійте сковороду з олією і викладіть заготовки. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики викладіть на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Гарячу страву викладіть в гарну тарілку і подавайте її разом з улюбленим соусом або зі сметаною та кропом. Як гарнір відмінно підійде гречка чи картопляне пюре з овочевим салатом. Пробуйте нове, пригощайте та дивуйте! Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

Як користуватися безкоштовними промокодами та знижками в інтернеті

У світі онлайн гемблінгу промокоди — це не просто маркетинговий хід. Вони стали повноцінною частиною…

2 години ago

Кам’янчанин виборов “золото” та “бронзу” на тенісному турнірі в Луцьку

У Луцьку з 18 по 22 серпня відбувся тенісний турнір “Незалежні хлопці” (категорія 1) серед…

4 години ago

У Дніпрі домушника спіймали “на гарячому”

У Новокодацькому районі чоловік, пошкодивши решітку на вікні, проник до квартири, однак втекти не встиг…

5 години ago

У Кам’янському провели урочисті заходи до Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності

До найбільших державних свят – Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності, провели у Кам'янському…

6 години ago

Юна піаністка з Кам’янського виборола першу премію міжнародного конкурсу

2 серпня відбувся ІІ міжнародний конкурс мистецтв «Яскраві та талановиті», що проходив у Києві. Учасницею конкурсу…

6 години ago

У Дніпрі 17-річний хлопець вкрав телефон у перехожого

Слідчі Дніпра повідомили про підозру неповнолітньому за крадіжку мобільного телефону. 17-річний підліток під час конфлікту з…

7 години ago