Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мазурики по-волинськи

Рецепт класичних м’ясних котлет знає кожна поважна господиня. Адже це ситна, апетитна і проста страва на обід чи вечерю. Однак сьогодні ми пропонуємо вам страву набагато ароматнішу, цікавішу і багатшу на смак — мазурики по-волинськи. Спробувавши їх одного разу, ви назавжди забудете про банальні відбивні або котлети.

Мазурики з індичого фаршу дуже популярні на північному заході України та входять до списку 50 страв сучасної української кухні. У приготуванні такі ковбаски дуже прості та складаються з абсолютно доступних інгредієнтів. За своєю суттю це соковиті ковбаски із сиром у пануванні. Але у них справді чарівний смак.

Головний інгредієнт мазуриків – це індичий фарш, хоча нерідко використовується і мікс курячого та індичого м’яса. Також оригінальні мазурики не можна уявити без твердого сиру та запашного часнику. Найважча частина приготування це, мабуть, подача. Адже до столу ковбаски можуть і не дійти! Руки так і тягнуться спробувати смаколик прямо з пательні!

Складові
Індичий фарш 500 г, Яйце 2 шт., Вершкове масло 40 г, Твердий сир 40 г, Молоко 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Цибулевий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Викладіть фарш в глибоку миску і додайте наступні компоненти: яйця, тепле розтоплене масло, сіль, перець та інші спеції, ложку молока та натертий на тертці сир. Далі з цієї суміші сформуйте невеликі ковбаски. Іноді змочуйте руки у воді, тоді формувати майбутні мазурики буде набагато простіше.

2. Вже готові ковбаски викладіть на застелений фольгою лист. Поставте лист у холодильник на 40 хвилин. Далі в окрему миску насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них кожен мазурик.

3. Розігрійте сковороду з олією і викладіть заготовки. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики викладіть на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Гарячу страву викладіть в гарну тарілку і подавайте її разом з улюбленим соусом або зі сметаною та кропом. Як гарнір відмінно підійде гречка чи картопляне пюре з овочевим салатом. Пробуйте нове, пригощайте та дивуйте! Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

Органи самоорганізації населення продовжують роботи з благоустрою Кам’янського

Доброю традицією в Кам’янському стало щотижневе проведення толок органами самоорганізації населення. Приємно бачити, що люди…

3 години ago

У Кам’янському в театрі відбувся захід у рамках проєкту «Ми українці – всі одна родина»

Неймовірно гарна подія відбулася на Новій сцені нашого театру – захід у рамках Всеукраїнського проєкту…

4 години ago

На Дніпропетровщині п’яний чоловік побив сестру стільцем на очах у родичів

У Марганці, що в Дніпропетровській області, медики отримали виклик про домашнє насильство. З’ясувалося, що 20-річну…

5 години ago

“Легенди”: Вакарчук з довгим волоссям знявся в кліпі BADstreet Boys, і це варто побачити (відео)

Atlas Festival презентував рімейк на легендарну пісню Океану Ельзи "911", який зробив, власне, Святослав Вакарчук…

5 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 12.06.2025 по 19.06.2025 було…

6 години ago

У Дніпрі чоловіки вкрали алкоголь з магазину: зав’язалася бійка з охоронцями (відео)

У четвер, 19 червня, на вулиці Менахем-Мендл Шнеєрсона у Дніпрі було гучно. Там стався конфлікт,…

6 години ago