Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мазурики по-волинськи

Рецепт класичних м’ясних котлет знає кожна поважна господиня. Адже це ситна, апетитна і проста страва на обід чи вечерю. Однак сьогодні ми пропонуємо вам страву набагато ароматнішу, цікавішу і багатшу на смак — мазурики по-волинськи. Спробувавши їх одного разу, ви назавжди забудете про банальні відбивні або котлети.

Мазурики з індичого фаршу дуже популярні на північному заході України та входять до списку 50 страв сучасної української кухні. У приготуванні такі ковбаски дуже прості та складаються з абсолютно доступних інгредієнтів. За своєю суттю це соковиті ковбаски із сиром у пануванні. Але у них справді чарівний смак.

Головний інгредієнт мазуриків – це індичий фарш, хоча нерідко використовується і мікс курячого та індичого м’яса. Також оригінальні мазурики не можна уявити без твердого сиру та запашного часнику. Найважча частина приготування це, мабуть, подача. Адже до столу ковбаски можуть і не дійти! Руки так і тягнуться спробувати смаколик прямо з пательні!

Складові
Індичий фарш 500 г, Яйце 2 шт., Вершкове масло 40 г, Твердий сир 40 г, Молоко 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Цибулевий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Викладіть фарш в глибоку миску і додайте наступні компоненти: яйця, тепле розтоплене масло, сіль, перець та інші спеції, ложку молока та натертий на тертці сир. Далі з цієї суміші сформуйте невеликі ковбаски. Іноді змочуйте руки у воді, тоді формувати майбутні мазурики буде набагато простіше.

2. Вже готові ковбаски викладіть на застелений фольгою лист. Поставте лист у холодильник на 40 хвилин. Далі в окрему миску насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них кожен мазурик.

3. Розігрійте сковороду з олією і викладіть заготовки. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики викладіть на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Гарячу страву викладіть в гарну тарілку і подавайте її разом з улюбленим соусом або зі сметаною та кропом. Як гарнір відмінно підійде гречка чи картопляне пюре з овочевим салатом. Пробуйте нове, пригощайте та дивуйте! Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

Більше тонни плодів: у Кам’янському підвели підсумки акції “Каштани для ЗСУ”

Протягом жовтня за ініціативи комунального закладу "Дитячий екологічний центр" Кам’янської міської ради проводилась акція "Каштани…

20 хв. ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "25 серпня під час виконання бойового завдання поблизу…

20 хв. ago

Кубок міського голови 2024/25: в Кам’янському стартували спортивні ігри серед студентів

У Камʼянському стартував Кубок міського голови зі спортивних ігор серед студентів навчальних закладів фахової передвищої…

20 хв. ago

31-річний ексучасник гурту One Direction трагічно загинув в Аргентині

Колишній учасник гурту One Direction, британський співак Ліам Пейн загинув у віці 31 року. Як повідомляє Daily Mail, трагедія…

50 хв. ago

До уваги кам’янчан: незабаром почнуть міняти гривні

З 1 листопада 2024 року Національний банк розпочне поступову заміну банкнот номіналами 50 та 200 гривень зразків…

60 хв. ago

Топ-7 способів позбутися плісняви на плитці у ванній раз і назавжди

У ванній кімнаті часто виникає грибок і пліснява. Причиною цього є підвищена вологість в приміщенні,…

1 годину ago