Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мазурики по-волинськи

Рецепт класичних м’ясних котлет знає кожна поважна господиня. Адже це ситна, апетитна і проста страва на обід чи вечерю. Однак сьогодні ми пропонуємо вам страву набагато ароматнішу, цікавішу і багатшу на смак — мазурики по-волинськи. Спробувавши їх одного разу, ви назавжди забудете про банальні відбивні або котлети.

Мазурики з індичого фаршу дуже популярні на північному заході України та входять до списку 50 страв сучасної української кухні. У приготуванні такі ковбаски дуже прості та складаються з абсолютно доступних інгредієнтів. За своєю суттю це соковиті ковбаски із сиром у пануванні. Але у них справді чарівний смак.

Головний інгредієнт мазуриків – це індичий фарш, хоча нерідко використовується і мікс курячого та індичого м’яса. Також оригінальні мазурики не можна уявити без твердого сиру та запашного часнику. Найважча частина приготування це, мабуть, подача. Адже до столу ковбаски можуть і не дійти! Руки так і тягнуться спробувати смаколик прямо з пательні!

Складові
Індичий фарш 500 г, Яйце 2 шт., Вершкове масло 40 г, Твердий сир 40 г, Молоко 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Цибулевий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Викладіть фарш в глибоку миску і додайте наступні компоненти: яйця, тепле розтоплене масло, сіль, перець та інші спеції, ложку молока та натертий на тертці сир. Далі з цієї суміші сформуйте невеликі ковбаски. Іноді змочуйте руки у воді, тоді формувати майбутні мазурики буде набагато простіше.

2. Вже готові ковбаски викладіть на застелений фольгою лист. Поставте лист у холодильник на 40 хвилин. Далі в окрему миску насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них кожен мазурик.

3. Розігрійте сковороду з олією і викладіть заготовки. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики викладіть на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Гарячу страву викладіть в гарну тарілку і подавайте її разом з улюбленим соусом або зі сметаною та кропом. Як гарнір відмінно підійде гречка чи картопляне пюре з овочевим салатом. Пробуйте нове, пригощайте та дивуйте! Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

У центрі Кам’янського від водопостачання відключили злісних неплатників

Про це повідомили в КП ДОР "Аульський Водовід". "3 грудня в Заводському районі Кам'янського відключали…

4 хв. ago

Знаки Зодіаку, яким у грудні 2025 посміхнеться вдача

Грудень — це не просто фінал року. Це момент, коли Всесвіт натискає на паузу, вдихає…

39 хв. ago

Для студентів Кам’янського провели акцію “Світ без насильства”

Заступник начальника сектору ювенальної превенції Любов Головій обговорила зі студентами медичного коледжу одну з найважливіших…

1 годину ago

Юний піаніст з Кам’янського переміг на Міжнародному конкурсі

8 листопада  відбулася знакова подія у світі мистецтва: ІІ Міжнародний двотуровий конкурс мистецтв “PEACE &…

2 години ago

На Дніпропетровщині загорівся приватний будинок

Вночі 4 грудня на вулиці Першотравнева села Богуслав Павлоградського району, виникла пожежа. Горів дах будинку…

2 години ago

Старт програми “3000 км Україною”: які безкоштовні потяги курсуватимуть з Дніпра

З 3 грудня можна оформити заявку для участі в програмі "3000 кілометрів Україною" в рамках…

2 години ago