Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мазурики по-волинськи

Рецепт класичних м’ясних котлет знає кожна поважна господиня. Адже це ситна, апетитна і проста страва на обід чи вечерю. Однак сьогодні ми пропонуємо вам страву набагато ароматнішу, цікавішу і багатшу на смак — мазурики по-волинськи. Спробувавши їх одного разу, ви назавжди забудете про банальні відбивні або котлети.

Мазурики з індичого фаршу дуже популярні на північному заході України та входять до списку 50 страв сучасної української кухні. У приготуванні такі ковбаски дуже прості та складаються з абсолютно доступних інгредієнтів. За своєю суттю це соковиті ковбаски із сиром у пануванні. Але у них справді чарівний смак.

Головний інгредієнт мазуриків – це індичий фарш, хоча нерідко використовується і мікс курячого та індичого м’яса. Також оригінальні мазурики не можна уявити без твердого сиру та запашного часнику. Найважча частина приготування це, мабуть, подача. Адже до столу ковбаски можуть і не дійти! Руки так і тягнуться спробувати смаколик прямо з пательні!

Складові
Індичий фарш 500 г, Яйце 2 шт., Вершкове масло 40 г, Твердий сир 40 г, Молоко 1 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Часник 3 зуб., Цибулевий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Викладіть фарш в глибоку миску і додайте наступні компоненти: яйця, тепле розтоплене масло, сіль, перець та інші спеції, ложку молока та натертий на тертці сир. Далі з цієї суміші сформуйте невеликі ковбаски. Іноді змочуйте руки у воді, тоді формувати майбутні мазурики буде набагато простіше.

2. Вже готові ковбаски викладіть на застелений фольгою лист. Поставте лист у холодильник на 40 хвилин. Далі в окрему миску насипте панірувальні сухарі і обваляйте в них кожен мазурик.

3. Розігрійте сковороду з олією і викладіть заготовки. Смажити потрібно на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків. Готові мазурики викладіть на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Гарячу страву викладіть в гарну тарілку і подавайте її разом з улюбленим соусом або зі сметаною та кропом. Як гарнір відмінно підійде гречка чи картопляне пюре з овочевим салатом. Пробуйте нове, пригощайте та дивуйте! Приємного вам апетиту!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

8 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

10 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

11 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

11 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

12 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

12 години ago