Categories: Це цікаво

Лікар пояснила, чим небезпечні кавуни, і коли їх можна купувати в Україні

Нині в Україні вже продаються кавуни. Їх можна знайти в магазинах та на розкладках. Але чи можна їх зараз купувати?

На це питання дала відповідь у Instagram лікар-дієтолог та терапевт Валентина Слюсар.

Чим небезпечні ранні кавуни

Лікарка розповіла, що днями до неї звернулася пацієнтка з найжахливішим станом. У неї було постійне блювання і слабкість, запаморочення. Напередодні вона з’їла кавун.

“Контакт із жінкою був ускладнений, у неї була змінена свідомість. Від родичів вдалося дізнатися, що жінка з’їла кавун”, – повідомила медик.

Цікаво, що кавун купили у перевіреного роками продавця. З пацієнткою відразу почали лікування, оскільки постійне блювання призводить до дуже швидкого зневоднення організму. Токсини діють на центральну нервову систему та мозок, це може закінчитися трагічно.

Валентина зазначає, що якщо ви отруїлися кавунами – негайно викликайте швидку допомогу.

Коли можна їсти кавуни

Пам’ятайте, що ніколи не їжте кавуни і не давайте їх дітям до того, як прийде період їхнього дозрівання у вашому регіоні. Для українських широт – це друга половина серпня.

Margaret

Recent Posts

Видатний скульптор Кам’янського відсвяткував ювілей

18 травня відсвяткував 75-річний ювілей почесний громадянин нашого міста, видатний скульптор Хачатрян Гарнік Ашотович. За…

24 хв. ago

У Кам’янському продовжується будівництво меморіального комплексу на честь загиблих Захисників

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Приступили до другого етапу будівництва меморіального комплексу на…

36 хв. ago

Кам’янські веслувальники – призери обласного чемпіонату

17-18 травня в місті Дніпро відбувся чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках і каное…

55 хв. ago

Рецепт дня: Салат Коул слоу

Весна принесла із собою не тільки тепло, а й велику кількість свіжих овочів. На тлі…

1 годину ago

До уваги кам’янчан: знову подорожчав популярний овоч

Цього тижня в Україні зафіксовано чергове зростання цін на торішні столові буряки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Згідно з даними,…

2 години ago

Директорка кам’янського музею взяла участь у тренінгу в столиці

«Майстерня культурної спадщини», - так називався тренінг, нещодавно проведений Українським культурним фондом у партнерстві з…

2 години ago