Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський соус на зиму лише з двох складових

Цей соус із 2 інгредієнтів можна запросто додавати в будь-які каші, супи, використовувати до макаронів, м’яса, а також готувати із сочевицею та всіма бобовими. Такий пікантний і так рятує! При цьому він досить простий у приготуванні. Соковиті томати, гостренькі баклажани та кілька спецій роблять цю заготівлю дійсно чарівною.

У магазинах цей італійський соус під назвою «Суго» коштує чималих грошей. Тому готувати його вдома дуже приємно та вигідно. Адже ви самі регулюєте гостроту та кислинку, а також підбираєте найкращі овочі для своєї майбутньої заправки.

Якщо любите гостріше, додайте трохи червоного пекучого перцю. Оцту в цьому рецепті немає: так корисніше та смачніше. Соус і так добре зберігається до року і будь-де. Важливо: перед закатуванням ретельно стерилізуйте банки в духовці (15 хвилин при 100 градусах). Кришки ж обдайте окропом, тоді й проблем із зберіганням не буде.

Складові
Помідор 5 кг, Баклажан 3 кг, Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Олія 200 мл, Чорний перець (мелений) 1 ст. л., Коріандр 1 ст. л., Розмарин 1 ст. л., Базилік 2 ст. л.

Приготування
1. Помідори наріжте невеликими шматочками, акуратно видаляючи плодоніжки. Пропустіть через м’ясорубку, варіть у великій каструлі до закипання.

2. Баклажани також позбавте плодоніжки і наріжте уздовж пластини. Пропустіть їх через м’ясорубку, посоліть і залиште в мисці на 20 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте олію. Відіжміть баклажанну масу від рідини і частинами викладіть у сковорідку. Злегка обсмажте і додайте до киплячих томатів у каструлю. Перемішайте.

3. Додайте в овочеву масу сіль та цукор. Ретельно перемішайте та варіть 20 хвилин під кришкою на повільному вогні.

4. Потім висипте в соус коріандр, розмарин, базилік та чорний мелений перець. Змішайте компоненти. Кип’ятіть соус під кришкою ще 5 хвилин.
5. Викладіть заготовку в гарячі стерилізовані банки, щільно закрийте кришками.

Запевняємо, із цим соусом домашнього приготування ви забудете про кетчуп та інші магазинні заправки! Аромат неперевершений, та й смак — те, що треба!

Олена

Recent Posts

На пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон

У річці Дніпро та річці Кільчень виявили холероподібні вібріони. Такі бактерії можуть викликати серйозні кишкові…

7 години ago

В одному з міст на Дніпропетровщині скоротили комендантську годину

З 1 серпня 2025 року в місті Самар змінився час комендантської години. Тепер вона триватиме…

7 години ago

На Дніпропетровщині зловмисник обікрав літню жінку

За крадіжку коштів з картки літньої жінки поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру 21-річному чоловіку. 76-річна…

8 години ago

Оформив кредит на знайомого: під Дніпром затримали шахрая

Слідчі Дніпропетровщини повідомили про підозру зловмиснику, який ошукав знайомого на понад 20 тисяч гривень. 33-річний…

8 години ago

У Кам’янському районі хлопчик застряг головою у дитячій гірці

Вдень, 1 серпня, на вулиці Захисників України у місті Вільногірськ, на дитячому майданчику дворічний хлопчик…

9 години ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

  1.Перевищення максимально разових ГДК та ОБРВ: Дата Інгредієнти, концентрації яких перевищують ГДК  м.р. та ОБРВ м.р. мг/м3   Напря-мок…

9 години ago