Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський соус на зиму лише з двох складових

Цей соус із 2 інгредієнтів можна запросто додавати в будь-які каші, супи, використовувати до макаронів, м’яса, а також готувати із сочевицею та всіма бобовими. Такий пікантний і так рятує! При цьому він досить простий у приготуванні. Соковиті томати, гостренькі баклажани та кілька спецій роблять цю заготівлю дійсно чарівною.

У магазинах цей італійський соус під назвою «Суго» коштує чималих грошей. Тому готувати його вдома дуже приємно та вигідно. Адже ви самі регулюєте гостроту та кислинку, а також підбираєте найкращі овочі для своєї майбутньої заправки.

Якщо любите гостріше, додайте трохи червоного пекучого перцю. Оцту в цьому рецепті немає: так корисніше та смачніше. Соус і так добре зберігається до року і будь-де. Важливо: перед закатуванням ретельно стерилізуйте банки в духовці (15 хвилин при 100 градусах). Кришки ж обдайте окропом, тоді й проблем із зберіганням не буде.

Складові
Помідор 5 кг, Баклажан 3 кг, Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Олія 200 мл, Чорний перець (мелений) 1 ст. л., Коріандр 1 ст. л., Розмарин 1 ст. л., Базилік 2 ст. л.

Приготування
1. Помідори наріжте невеликими шматочками, акуратно видаляючи плодоніжки. Пропустіть через м’ясорубку, варіть у великій каструлі до закипання.

2. Баклажани також позбавте плодоніжки і наріжте уздовж пластини. Пропустіть їх через м’ясорубку, посоліть і залиште в мисці на 20 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте олію. Відіжміть баклажанну масу від рідини і частинами викладіть у сковорідку. Злегка обсмажте і додайте до киплячих томатів у каструлю. Перемішайте.

3. Додайте в овочеву масу сіль та цукор. Ретельно перемішайте та варіть 20 хвилин під кришкою на повільному вогні.

4. Потім висипте в соус коріандр, розмарин, базилік та чорний мелений перець. Змішайте компоненти. Кип’ятіть соус під кришкою ще 5 хвилин.
5. Викладіть заготовку в гарячі стерилізовані банки, щільно закрийте кришками.

Запевняємо, із цим соусом домашнього приготування ви забудете про кетчуп та інші магазинні заправки! Аромат неперевершений, та й смак — те, що треба!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

2 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

5 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

5 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

6 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

6 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

7 години ago