Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський соус на зиму лише з двох складових

Цей соус із 2 інгредієнтів можна запросто додавати в будь-які каші, супи, використовувати до макаронів, м’яса, а також готувати із сочевицею та всіма бобовими. Такий пікантний і так рятує! При цьому він досить простий у приготуванні. Соковиті томати, гостренькі баклажани та кілька спецій роблять цю заготівлю дійсно чарівною.

У магазинах цей італійський соус під назвою «Суго» коштує чималих грошей. Тому готувати його вдома дуже приємно та вигідно. Адже ви самі регулюєте гостроту та кислинку, а також підбираєте найкращі овочі для своєї майбутньої заправки.

Якщо любите гостріше, додайте трохи червоного пекучого перцю. Оцту в цьому рецепті немає: так корисніше та смачніше. Соус і так добре зберігається до року і будь-де. Важливо: перед закатуванням ретельно стерилізуйте банки в духовці (15 хвилин при 100 градусах). Кришки ж обдайте окропом, тоді й проблем із зберіганням не буде.

Складові
Помідор 5 кг, Баклажан 3 кг, Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Олія 200 мл, Чорний перець (мелений) 1 ст. л., Коріандр 1 ст. л., Розмарин 1 ст. л., Базилік 2 ст. л.

Приготування
1. Помідори наріжте невеликими шматочками, акуратно видаляючи плодоніжки. Пропустіть через м’ясорубку, варіть у великій каструлі до закипання.

2. Баклажани також позбавте плодоніжки і наріжте уздовж пластини. Пропустіть їх через м’ясорубку, посоліть і залиште в мисці на 20 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте олію. Відіжміть баклажанну масу від рідини і частинами викладіть у сковорідку. Злегка обсмажте і додайте до киплячих томатів у каструлю. Перемішайте.

3. Додайте в овочеву масу сіль та цукор. Ретельно перемішайте та варіть 20 хвилин під кришкою на повільному вогні.

4. Потім висипте в соус коріандр, розмарин, базилік та чорний мелений перець. Змішайте компоненти. Кип’ятіть соус під кришкою ще 5 хвилин.
5. Викладіть заготовку в гарячі стерилізовані банки, щільно закрийте кришками.

Запевняємо, із цим соусом домашнього приготування ви забудете про кетчуп та інші магазинні заправки! Аромат неперевершений, та й смак — те, що треба!

Олена

Recent Posts

Школярі з Камʼянського – переможці обласного етапу військово-патріотичної гри “Сокіл”

В Україні щорічно проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Учасниками гри є учнівська молодь…

3 години ago

У Кам’янському з’явився перший наземний пожежний гідрант

У місті триває оновлення мережі пожежних гідрантів, з початку року кількість оновлених гідрантів становить близько…

3 години ago

У Кам’янському триває ремонт у під’їздах

У будинку на вул. Металургів, 2 (під’їзд №2) триває внутрішній ремонт. Малярі КП "Добробут" старанно…

4 години ago

Ґвалтував маленьких дівчат: у Дніпрі засудили чоловіка

Ґвалтування та сексуальне насильство щодо малолітніх дітей – до 15 років ув’язнення засуджено жителя м.…

4 години ago

Із Днем донора, Кам’янське!

Городян привітав мер Андрій Білоусов. "Шановні камʼянчани! Сьогодні у світі відзначається День донора крові. Це…

4 години ago

У Камʼянському пройшов семінар для молоді

Молодіжна рада Камʼянської міської територіальної громади мала честь організувати крутий семінар для Молодіжних рад нашого…

5 години ago