Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Італійський соус на зиму лише з двох складових

Цей соус із 2 інгредієнтів можна запросто додавати в будь-які каші, супи, використовувати до макаронів, м’яса, а також готувати із сочевицею та всіма бобовими. Такий пікантний і так рятує! При цьому він досить простий у приготуванні. Соковиті томати, гостренькі баклажани та кілька спецій роблять цю заготівлю дійсно чарівною.

У магазинах цей італійський соус під назвою «Суго» коштує чималих грошей. Тому готувати його вдома дуже приємно та вигідно. Адже ви самі регулюєте гостроту та кислинку, а також підбираєте найкращі овочі для своєї майбутньої заправки.

Якщо любите гостріше, додайте трохи червоного пекучого перцю. Оцту в цьому рецепті немає: так корисніше та смачніше. Соус і так добре зберігається до року і будь-де. Важливо: перед закатуванням ретельно стерилізуйте банки в духовці (15 хвилин при 100 градусах). Кришки ж обдайте окропом, тоді й проблем із зберіганням не буде.

Складові
Помідор 5 кг, Баклажан 3 кг, Сіль 1 ст. л., Цукор 4 ст. л., Олія 200 мл, Чорний перець (мелений) 1 ст. л., Коріандр 1 ст. л., Розмарин 1 ст. л., Базилік 2 ст. л.

Приготування
1. Помідори наріжте невеликими шматочками, акуратно видаляючи плодоніжки. Пропустіть через м’ясорубку, варіть у великій каструлі до закипання.

2. Баклажани також позбавте плодоніжки і наріжте уздовж пластини. Пропустіть їх через м’ясорубку, посоліть і залиште в мисці на 20 хвилин. У глибокій сковороді розігрійте олію. Відіжміть баклажанну масу від рідини і частинами викладіть у сковорідку. Злегка обсмажте і додайте до киплячих томатів у каструлю. Перемішайте.

3. Додайте в овочеву масу сіль та цукор. Ретельно перемішайте та варіть 20 хвилин під кришкою на повільному вогні.

4. Потім висипте в соус коріандр, розмарин, базилік та чорний мелений перець. Змішайте компоненти. Кип’ятіть соус під кришкою ще 5 хвилин.
5. Викладіть заготовку в гарячі стерилізовані банки, щільно закрийте кришками.

Запевняємо, із цим соусом домашнього приготування ви забудете про кетчуп та інші магазинні заправки! Аромат неперевершений, та й смак — те, що треба!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбувся квест до Всесвітнього дня музеїв від ГО «Молода Бджола»

10 команд занурились в захопливий світ української історії та культури, виконуючи різні завдання на локаціях…

3 години ago

Школярів Кам’янського вчили безпеки

Рятувальники та поліцейські провели лекцію в Мобільному класі безпеки В навчальному закладі у місті Кам’янське…

7 години ago

У Кам’янському затримали вуличних грабіжників

Пограбували посеред вулиці: поліцейські Кам’янського затримали двох підозрюваних. Зловмисники підбігли до жінки ззаду та відібрали…

7 години ago

Кам’янчани крали гроші з чужих карток

У Кам'янському поліцейські викрили двох чоловіків, причетних до крадіжок грошей з чужих рахунків. В обох…

8 години ago

Центр зайнятості Кам’янського запрошує на навчання

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ запрошує на навчання за напрямом «Сучасні технології лазерного гравірування та різання…

8 години ago

Освітні діалоги: Київ-Кам’янське

17 та18 травня команда з 20 керівників ЗЗСО Камʼянського разом з директором департаменту освіти Наталією…

8 години ago