Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мариновані огірки з часником від Клопотенка

Мариновані огірки із часником та зеленню від Євгена Клопотенка стануть вашою головною знахідкою цього року. Як тільки ви приготуєте цю смакоту, жодних інших рецептів більше не прийматимете. Кулінарний маестро розуміється на придатних закусках! Для цього салату нам потрібні пружні огірки середнього розміру, бажано без великого насіння всередині.

Ідеально, якщо від їхнього збору до моменту приготування пройде не більше доби. Ви теж не зволікаєте: як тільки купили або зібрали овочі, того ж дня і готуйте. Якщо вам потрапили гіркі плоди, їх також використовуйте. Повірте, це не вплине на бездоганний смак готових маринованих огірків. Ідеальне доповнення до картоплі, м’яса, риби та будь-яких каш.

У цьому салаті важливо зберегти хрускіт самих огірків. Тому консервуйте їх невеликими порціями. Використовуйте таку каструлю, щоб овочі в ній лежали в 2-3 шари. Кількість інгредієнтів розрахована для приготування 3 літрових банок огіркового салату. Повірте, ця ароматна, яскрава та дуже смачна закрутка на зиму не залишить байдужим нікого!

Складові
Огірки 3 кг, Кріп 1 пуч. ,Петрушка 1 пуч., Сіль 3 ст. л., Часник 30 зуб., Соняшникова олія 600 мл, Оцет 300 мл, Цукор 9 ст. л.

Приготування
1. Помийте огірки, зріжте хвостики, розріжте овочі на чотири частини, а потім навскіс. Промийте всю зелень. Дрібно порубайте 15 гілочок кропу, а з 15 гілочок петрушки обірвіть листочки і теж дрібно наріжте. Очистіть 30 зубчиків часнику та вичавіть через прес.

2. Всі компоненти перекладіть у каструлю, додайте сіль і залиште заготовку на годину, щоб огірки пустили сік. Після каструлю з овочами поставте на середній вогонь, накрийте кришкою та варіть 20 хвилин після закипання.

3. Простерилізуйте банки на пару. Кришки перекладіть у сотейник і залийте окропом, проваривши одну хвилину.

4. У каструлю влийте олію, додайте цукор. Перемішайте та готуйте страву із закритою кришкою ще 10 хвилин після закипання. Влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

5. Розкладіть салат із огірків у підготовлені банки і щільно закрийте кришками. Залишіть банки остигати при кімнатній температурі, а потім зберігайте їх у прохолодному місці (до року).
Важливий момент: щоб ваша консервація довго зберігалася, необхідно, щоб минуло мінімум часу від того, як ви простерилізували банки та почали розкладати страву.

Олена

Recent Posts

Акторку Ольгу Сумську присоромили за фото в купальнику

Українську акторку Ольгу Сумську розкритикували через пікантні фото в купальнику. Так, артистка насолоджувалася літнім відпочинком. Звичайно ж,…

22 хв. ago

Улюблена страва з картоплі може призвести до важкої хвороби

Регулярне споживання картоплі фрі, найпопулярнішої страви з картоплі, пов'язане зі значним підвищенням ризику розвитку діабету…

53 хв. ago

Знаки Зодіаку, які з віком стають тільки красивішими

З роками зовнішність змінюється, але деякі знаки Зодіаку, навпаки, розкривають свою справжню привабливість у зрілому…

2 години ago

У Дніпрі зіштовхнулись ВАЗ та Toyota

У середу, 20 серпня, на Запорізькому шосе сталась аварія. В районі перехрестя з вулицею Високовольтною…

3 години ago

Рекорд України: у Дніпрі приготували найбільший маковий штрудель

15 серпня у Дніпрі встановили рекорд України. У магазині “Сільпо”, який знаходиться на вулиці Незалежності,…

3 години ago

Де сьогодні в Кам’янському вимикатимуть світло

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: у зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

3 години ago