Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мариновані огірки з часником від Клопотенка

Мариновані огірки із часником та зеленню від Євгена Клопотенка стануть вашою головною знахідкою цього року. Як тільки ви приготуєте цю смакоту, жодних інших рецептів більше не прийматимете. Кулінарний маестро розуміється на придатних закусках! Для цього салату нам потрібні пружні огірки середнього розміру, бажано без великого насіння всередині.

Ідеально, якщо від їхнього збору до моменту приготування пройде не більше доби. Ви теж не зволікаєте: як тільки купили або зібрали овочі, того ж дня і готуйте. Якщо вам потрапили гіркі плоди, їх також використовуйте. Повірте, це не вплине на бездоганний смак готових маринованих огірків. Ідеальне доповнення до картоплі, м’яса, риби та будь-яких каш.

У цьому салаті важливо зберегти хрускіт самих огірків. Тому консервуйте їх невеликими порціями. Використовуйте таку каструлю, щоб овочі в ній лежали в 2-3 шари. Кількість інгредієнтів розрахована для приготування 3 літрових банок огіркового салату. Повірте, ця ароматна, яскрава та дуже смачна закрутка на зиму не залишить байдужим нікого!

Складові
Огірки 3 кг, Кріп 1 пуч. ,Петрушка 1 пуч., Сіль 3 ст. л., Часник 30 зуб., Соняшникова олія 600 мл, Оцет 300 мл, Цукор 9 ст. л.

Приготування
1. Помийте огірки, зріжте хвостики, розріжте овочі на чотири частини, а потім навскіс. Промийте всю зелень. Дрібно порубайте 15 гілочок кропу, а з 15 гілочок петрушки обірвіть листочки і теж дрібно наріжте. Очистіть 30 зубчиків часнику та вичавіть через прес.

2. Всі компоненти перекладіть у каструлю, додайте сіль і залиште заготовку на годину, щоб огірки пустили сік. Після каструлю з овочами поставте на середній вогонь, накрийте кришкою та варіть 20 хвилин після закипання.

3. Простерилізуйте банки на пару. Кришки перекладіть у сотейник і залийте окропом, проваривши одну хвилину.

4. У каструлю влийте олію, додайте цукор. Перемішайте та готуйте страву із закритою кришкою ще 10 хвилин після закипання. Влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

5. Розкладіть салат із огірків у підготовлені банки і щільно закрийте кришками. Залишіть банки остигати при кімнатній температурі, а потім зберігайте їх у прохолодному місці (до року).
Важливий момент: щоб ваша консервація довго зберігалася, необхідно, щоб минуло мінімум часу від того, як ви простерилізували банки та почали розкладати страву.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

3 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

6 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

6 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

7 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

7 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

8 години ago