Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Мариновані огірки з часником від Клопотенка

Мариновані огірки із часником та зеленню від Євгена Клопотенка стануть вашою головною знахідкою цього року. Як тільки ви приготуєте цю смакоту, жодних інших рецептів більше не прийматимете. Кулінарний маестро розуміється на придатних закусках! Для цього салату нам потрібні пружні огірки середнього розміру, бажано без великого насіння всередині.

Ідеально, якщо від їхнього збору до моменту приготування пройде не більше доби. Ви теж не зволікаєте: як тільки купили або зібрали овочі, того ж дня і готуйте. Якщо вам потрапили гіркі плоди, їх також використовуйте. Повірте, це не вплине на бездоганний смак готових маринованих огірків. Ідеальне доповнення до картоплі, м’яса, риби та будь-яких каш.

У цьому салаті важливо зберегти хрускіт самих огірків. Тому консервуйте їх невеликими порціями. Використовуйте таку каструлю, щоб овочі в ній лежали в 2-3 шари. Кількість інгредієнтів розрахована для приготування 3 літрових банок огіркового салату. Повірте, ця ароматна, яскрава та дуже смачна закрутка на зиму не залишить байдужим нікого!

Складові
Огірки 3 кг, Кріп 1 пуч. ,Петрушка 1 пуч., Сіль 3 ст. л., Часник 30 зуб., Соняшникова олія 600 мл, Оцет 300 мл, Цукор 9 ст. л.

Приготування
1. Помийте огірки, зріжте хвостики, розріжте овочі на чотири частини, а потім навскіс. Промийте всю зелень. Дрібно порубайте 15 гілочок кропу, а з 15 гілочок петрушки обірвіть листочки і теж дрібно наріжте. Очистіть 30 зубчиків часнику та вичавіть через прес.

2. Всі компоненти перекладіть у каструлю, додайте сіль і залиште заготовку на годину, щоб огірки пустили сік. Після каструлю з овочами поставте на середній вогонь, накрийте кришкою та варіть 20 хвилин після закипання.

3. Простерилізуйте банки на пару. Кришки перекладіть у сотейник і залийте окропом, проваривши одну хвилину.

4. У каструлю влийте олію, додайте цукор. Перемішайте та готуйте страву із закритою кришкою ще 10 хвилин після закипання. Влийте оцет, перемішайте і зніміть каструлю з вогню.

5. Розкладіть салат із огірків у підготовлені банки і щільно закрийте кришками. Залишіть банки остигати при кімнатній температурі, а потім зберігайте їх у прохолодному місці (до року).
Важливий момент: щоб ваша консервація довго зберігалася, необхідно, щоб минуло мінімум часу від того, як ви простерилізували банки та почали розкладати страву.

Олена

Recent Posts

“Танці з зірками” після чотирирічної перерви повертаються на “1+1 Україна”

Вперше за чотири роки один з найулюбленіших проєктів мільйонів українців "Танці з зірками" повертається на…

14 хв. ago

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

47 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

1 годину ago

Знаки Зодіаку, які досягають більшого поза стосунками та гучними компаніями

У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…

2 години ago

На Дніпропетровщині поранено пʼятьох енергетиків під час атаки дронів

Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…

2 години ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…

2 години ago