Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Оселедець по-німецьки з буряковим соусом

Кожен, хто хоча б раз подорожував Німеччиною, знає найпопулярніші страви цієї країни: найрізноманітніші ковбски, сосиски, квашена капуста, картопляні оладки та торт “Шварцвальд”. Проте німці ще мають чим здивувати вибагливих гурманів. Однією з таких страв є оселедець по-німецьки “Бісмарк”. Його подають і в найдешевших закусочних, і в дорогих ресторанах.

Приємний смак маринованої риби з легкою кислинкою вразить вас. А її рецептом німці діляться залюбки та його ніхто й не приховував. Весь секрет цієї страви полягає у двох етапах: спершу свіжу рибу засолюють, а потім тримають у маринаді. А буряковий соус дуже вдало підкреслює рибний смак. Все-таки поєднання оселедця, цибулі та буряків ми любимо!

Напевно, вам стало цікаво, чому оселедець під буряковим соусом має таку назву? Існує безліч варіантів виникнення цього найменування, і всі вони пов’язані із «залізним канцлером» Німеччини Отто фон Бісмарком.

Дехто каже, що він так любив оселедця, що один із варіантів приготування риби назвали на його честь. Інші стверджують, що Бісмарку надіслали барило риби в подарунок, а вона йому так сподобалася, що він дозволив назвати рецепт «Бісмарк». Треті підтримують думку, що він сам зайшов до ресторану, скуштував страву і звелів з того часу називати її своїм ім’ям. Відомо тільки одне: Бісмарк любив оселедець, як і всі німці!

Складові
Оселедець солоний 2 шт., Оцет 150 мл, Цибуля 1 шт., Французька гірчиця 1 ч. л., Лавровий лист 1 шт., Чорний перець (горошком) 2 шт., Перець запашний 2 шт. л., Гвоздика 2 шт., Буряк 1 шт., Сметана 150 г, Хрін 1 ст.л.

Приготування
1. Очистіть рибу та наріжте її порційними шматочками. Цибулю наріжте півкільцями.

2. До оселедця та цибулі додайте лавровий лист, чорний та запашний перець, гвоздику, гірчицю та оцет. Приберіть в холодильник на добу.

3. Викладіть маринований оселедець на паперовий рушник. Потім викладіть рибу на блюдо для подачі, а зверху накрийте її цибулею.

4. Відварені буряки натріть на великій тертці, додайте тертий хрін і сметану. Добре перемішайте.

5. Поступово розподіліть буряковий соус по рибі. Заберіть блюдо в холодильник на 1 годину.

Ви можете використовувати для приготування оселедця «Бісмарк» слабосолену рибу, яку зараз можна купити в будь-якому магазині. Якщо не довіряєте покупному продукту, засоліть оселедець самостійно. Для цього приготуйте розсіл із води, цукру, солі, перцю та спецій за смаком, залийте рибу та приберіть її в холодильник на 2–3 дні.

Олена

Recent Posts

Кам’янчанам на замітку: уряд розширив можливості програми “Власна справа”

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку надання мікрогрантів для започаткування або розвитку власного бізнесу…

17 хв. ago

Графік відключення світла у Кам’янському на сьогодні

На Дніпропетровщині у п’ятницю, 31 жовтня з 00:00 до 24:00, за розпорядженням Укренерго, діятимуть стабілізаційні…

29 хв. ago

Спокійний ранок у Кам’янському

Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом ночі на території міста було тихо…

41 хв. ago

Ворог вночі атакував Дніпро: виникли пожежі

Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "Ввечері та вночі ворог атакував Дніпро. Виникли…

44 хв. ago

У Дніпрі молодий чоловік обікрав магазин

За підозрою у пограбуванні поліція Дніпра затримала 22-річного містянина. Зловмисник, обравши товар із полиць торговельного…

48 хв. ago

На Дніпропетровщині пенсіонер без прав постійно сідав за кермо

Слідчі Павлограда повідомили про підозру містянину. 61-річний павлоградець, який був позбавлений права керування транспортними засобами…

57 хв. ago