Багато хто думає, що після термічної обробки їжа втрачає свої корисні властивості. Частково це так, однак є список продуктів, які після приготування містять ще більше корисних речовин, ніж у сирому вигляді.
Про те, які продукти корисніші в готовому вигляді, розповіла нутриціолог Таміла Максюх у своєму Instagram.
Морква
Цей овоч у готовому вигляді містить в собі більше вітаміну А, який позитивно впливає на зір, шкіру, нігті та здоров’я кісток. Щоб отримати максимальну користь з моркви, краще її вживати з корисними жирами – олія, риба, горіхи тощо.
Гриби
За словами нутриціолога, при термічній обробці грибів руйнується шкідлива токсична речовина – агаритин. При цьому збільшується кількість калію та антиоксидантів, які позитивно впливають на печінку.
Гарбуз
Гарбуз в готовому вигляді містить набагато більше вітаміну А, вітаміну Е, мінералів та антиоксидантів, що позитивно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту та зміцнюють судини.
Спаржа
Спаржа багата на вітамін Е та вітамін В9, який також ще називають фолієвою кислотою. Ці корисні речовини стимулюють роботу нирок та допомагають боротись з набряками.
Помідор
Після термічної обробки цей овоч містить більше антиоксидантів, що сприяють нормалізації артеріального тиску та позитивно впливають на імунну систему.