Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гриблянка по-закарпатськи

Гриблянка по-закарпатськи — це дуже проста і доступна страва. Під незвичайною назвою криється традиційна українська страва — варена картопля під грибною підливою. Ця страва має дуже давню історію, і готували її найчастіше на Святий вечір. Але, будьте певні, така смакота підійде і для буднів.

Сьогодні ми пропонуємо вам ознайомитися з рецептом гриблянки від Дарії Цвек. Затята кулінарка та автор низки популярних кулінарних книг багатьох навчила готувати просто, але смачно, легко і завжди із родзинкою. Страва нижче не стала винятком. Дійсно, незважаючи на банальність складових у рецепті, виходить надзвичайно ароматне, ситне та по-справжньому душевне частування.

Щодо грибів, то найкраще підійдуть білі, але можна використовувати і маслюки. За даним рецептом у вас вийде досить проста пісна страва з декількох інгредієнтів, проте зустрічаються і більш «багаті» варіації – з квасолею, солодким перцем чи морквою. Якщо ви зрозуміли, що вам не вистачає яскравості, смаку чи поживності, можете також додати щось із перерахованого вище.

Складові
Картопля 1 кг, Сушені гриби 120 г, Цибуля 1 шт., Пшеничне борошно 1 ст. л., Соняшникова олія 20 г, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Картоплю ретельно помийте та зваріть у шкірці до готовності протягом 30 хвилин. Потім очистіть, наріжте її скибочками, посоліть і побризкайте олією. Викладіть картоплю на блюдо.

2. Попередньо замочені гриби проварити протягом 30 хвилин. На сухій сковороді підсмажте борошно до золотистого кольору, влийте грибний відвар і добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок.

3. Гриби наріжте соломкою, додайте до підливи, посоліть, поперчіть. Перемішайте підливу та тушкуйте декілька хвилин.

4. Цибулю очистіть, дрібно наріжте та обсмажте на олії до рум’яності.

5. Картоплю полийте грибною підливою, посипте обсмаженою цибулею і подавайте до столу.
Порада: коли тушкуватимете страву, перемішуйте її дерев’яною лопаткою. Тоді гриби вийдуть цілісними та красивими. Подавати гриблянку по-закарпатськи найкраще з соліннями або з салатом зі свіжих овочів.

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського побував на Запорізькому напрямку та передав військовим автівку

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Сьогодні разом із депутатом міської ради Олександром Лукашовим,…

6 години ago

У центрі Кам’янського мотоцикл потрапив у ДТП (відео)

Аварія за участі двоколісного сталася у Кам'янському, на перехресті просп. Т. Шевченка та просп. Відродження,…

7 години ago

До 275-річчя Кам’янського відремонтовано медзаклад за підтримки Метінвесту

Місто Кам'янське відзначило свою 275-ту річницю, і найкращим подарунком містянам до цієї знаменної події традиційно…

8 години ago

До уваги кам’янчан: з обігу вилучають монету номіналом 10 копійок

Монети номіналом 10 копійок поступово вилучатимуться з готівкового обігу уже від 1 жовтня 2025 року. Про це передає пресслужба НБУ. Нацбанк…

8 години ago

Трилер “Служниця” з Сідні Свіні та Амандою Сайфред вийде у прокат на початку 2026 року (відео)

Вийшов трейлер напруженого трилера "Служниця" (The Housemaid), знятого на основі однойменного роману-бестселера американської авторки та…

9 години ago

У Дніпрі невідомі стріляють по машинах

На вулиці Тополиній у Дніпрі невідомі хулігани розстріляли припарковані легкові автомобілі, передає "Відомо" з посиланням…

9 години ago