Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Джем із гарбуза з апельсином

Фанати оригінальних заготовок обов’язково повинні звернути свою увагу на яскравий та ароматний джем із гарбуза. Він має такий гарний та насичений колір, що моментально викликає апетит. Перед цією насолодою не можуть встояти не лише діти, а й дорослі!

Щоб надати заготівлі казкового аромату, радимо взяти невеликий апельсин і лимон середнього розміру. З них вам потрібно буде вичавити сік. Він стане в нагоді для подальшого приготування джему. Важливо, щоб ви не брали покупні цитрусові соки для цієї мети, інакше бажаного смаку досягти буде просто нереально.

Розкладати ароматну суміш із гарбуза, який згодом загусне, необхідно тільки по чистих ємностях. Для цього простерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним для вас способом (окропом, в духовці або в мікрохвильовій печі).

Складові
Гарбуз 700 г, Цукор 300 г, Апельсин 1 шт., Лимон 1 шт., Ванілін 1 дріб.

Приготування
1. Підготуйте головний інгредієнт. Очистіть гарбуз від шкірки. Видаліть насіння. Наріжте м’якоть гарбуза невеликими шматочками. Помістіть їх у каструлю з товстими стінками та дном.

2. Засипте гарбуз цукром. Акуратно все перемішайте. Залишіть гарбуз на півгодини при кімнатній температурі для виділення соку. Підготуйте цитрусові. Ретельно промийте апельсин та лимон. Розріжте їх на дві частини. Витисніть із фруктів максимальну кількість соку.

3. Відправте каструлю з нарізаним гарбузом на вогонь. Влийте до плоду свіжий сік двох цитрусових. Добре все перемішайте.
4. Після закипання зменште вогонь до середнього, варіть вміст каструлі протягом півгодини. Потім заберіть майбутній джем з вогню.
5. Подрібніть гарбузову масу до однорідності за допомогою занурювального блендера. Далі додайте ванілін і добре перемішайте.
6. Відправте гарбуз на вогонь і варіть його протягом 10 хвилин до ще більшого загусання. Потім розлийте джем по стерилізованих банках. Закрийте кришками.

7. Переверніть ємності догори дном. Укутайте їх ковдрою. Залишіть на кухні до повного остигання.
Свіжоспечена булочка з таким яскравим гарбузовим джемом – найкраще, що можна подати до чашки гарячого чаю або кави. Спробуйте закрити на зиму цю апетитну заготівлю, щоб ласувати такою смачною натуральною насолодою всю зиму.

Олена

Recent Posts

Завта у Кам’янському можлива гроза з градом

За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…

9 години ago

Кам’янчанам на передову передали зброю

Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…

9 години ago

На Дніпропетровщині перекинулась вантажівка з продуктами (відео)

У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…

10 години ago

Під Кам’янським виявили наркоплантацію

У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…

11 години ago

Раян Гослінг віднайде позаземну цивілізацію у фільмі “Проект “Аве Марія” (відео)

Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…

12 години ago

Кам’янський хлібзавод запрошує на роботу

Хлібозаводу №1  ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій                                                                                    14000-20000…

12 години ago