Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Джем із гарбуза з апельсином

Фанати оригінальних заготовок обов’язково повинні звернути свою увагу на яскравий та ароматний джем із гарбуза. Він має такий гарний та насичений колір, що моментально викликає апетит. Перед цією насолодою не можуть встояти не лише діти, а й дорослі!

Щоб надати заготівлі казкового аромату, радимо взяти невеликий апельсин і лимон середнього розміру. З них вам потрібно буде вичавити сік. Він стане в нагоді для подальшого приготування джему. Важливо, щоб ви не брали покупні цитрусові соки для цієї мети, інакше бажаного смаку досягти буде просто нереально.

Розкладати ароматну суміш із гарбуза, який згодом загусне, необхідно тільки по чистих ємностях. Для цього простерилізуйте банки та кришки будь-яким зручним для вас способом (окропом, в духовці або в мікрохвильовій печі).

Складові
Гарбуз 700 г, Цукор 300 г, Апельсин 1 шт., Лимон 1 шт., Ванілін 1 дріб.

Приготування
1. Підготуйте головний інгредієнт. Очистіть гарбуз від шкірки. Видаліть насіння. Наріжте м’якоть гарбуза невеликими шматочками. Помістіть їх у каструлю з товстими стінками та дном.

2. Засипте гарбуз цукром. Акуратно все перемішайте. Залишіть гарбуз на півгодини при кімнатній температурі для виділення соку. Підготуйте цитрусові. Ретельно промийте апельсин та лимон. Розріжте їх на дві частини. Витисніть із фруктів максимальну кількість соку.

3. Відправте каструлю з нарізаним гарбузом на вогонь. Влийте до плоду свіжий сік двох цитрусових. Добре все перемішайте.
4. Після закипання зменште вогонь до середнього, варіть вміст каструлі протягом півгодини. Потім заберіть майбутній джем з вогню.
5. Подрібніть гарбузову масу до однорідності за допомогою занурювального блендера. Далі додайте ванілін і добре перемішайте.
6. Відправте гарбуз на вогонь і варіть його протягом 10 хвилин до ще більшого загусання. Потім розлийте джем по стерилізованих банках. Закрийте кришками.

7. Переверніть ємності догори дном. Укутайте їх ковдрою. Залишіть на кухні до повного остигання.
Свіжоспечена булочка з таким яскравим гарбузовим джемом – найкраще, що можна подати до чашки гарячого чаю або кави. Спробуйте закрити на зиму цю апетитну заготівлю, щоб ласувати такою смачною натуральною насолодою всю зиму.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

25 хв. ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

1 годину ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

2 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

2 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

3 години ago

Рецепт дня: Малинове варення з імбиром та апельсином

Літо - ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного…

4 години ago