Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шакшука з кабачком

Звичайною яєчнею неможливо нікого здивувати, але якщо приготувати її за арабським рецептом … Зовсім інша справа! Переможець популярного кулінарного шоу «МастерШеф» розповів, як готується найсмачніша шакшука з кабачком. Цей процес займає не більше ніж 20 хвилин.

Євген Клопотенко стверджує, що ця страва відмінно зберігається в холодильнику. Тому шакшука – найкращий варіант сніданку для тих, у кого мало часу вранці. Просто приготуйте один раз велику порцію цієї арабської страви, а потім 2 дні поспіль діставайте її з холодильника і розігрійте, щоб смачно перекусити.

У рецепті вказаний такий інгредієнт, як жирні вершки. Він надасть страві ніжності та приємної насолоди. Але ви можете замінити його рідким йогуртом (без добавок). Цей продукт подарує шашуці легку кислинку.

Складові
Яйце 3 шт., Кабачок 0,5 шт., Помідор 2 шт., Часник 1 зуб., Болгарський перець 0,5 шт., Томатний сік 300 г, Вершки 15 г, Оливкова олія 2 ст. л., Зіра 1 дріб., Цибуля 0,25 шт., Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Промиваємо великі помідори. Обсушуємо їх. Нарізаємо овочі великим кубиком і перекладаємо їх у глибоку ємність. Очищаємо часник. Подрібнюємо його ножем чи за допомогою преса. Додаємо часник до томатів.

2. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Промиваємо болгарський перець та обсушуємо його. Видаляємо насіння. Нарізаємо овоч смужками. Ретельно миємо кабачок. Нарізаємо його великими кубиками. Додаємо цибулю, солодкий перець і кабачок до помідорів. Вливаємо 1 ст. л. оливкової олії. Додаємо томатний сік. Добре солимо. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

3. Розігріваємо сковороду із 1 ст. л. оливкової олії. Обсмажуємо на ній овочеву масу протягом 5-7 хвилин, встановивши середнє нагрівання. Всипаємо зіру. Добре все перемішуємо.
4. Робимо невеликі заглиблення в овочевій суміші, використовуючи ложку, і вбиваємо в них яйця. Присолюємо їх. Тримаємо страву на помірному вогні ще 2 хвилини.
5. Вливаємо у сковороду жирні вершки. Тушкуємо блюдо на слабкому вогні протягом 10 хвилин.

Потім вам необхідно буде лише прикрасити шакшуку листочками свіжої петрушки. Царський сніданок готовий до подачі! До речі, після додавання вершків ви можете довести шакшуку до готовності у попередньо розігрітій духовці, а не на плиті. Для цього вам потрібно буде відправити її запікатися протягом 5 хвилин за 220 градусів.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

1 годину ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

2 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

3 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

3 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

3 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

4 години ago