Болгарський перець з часником – це смачна закуска. Такий перець можна додавати в різні салати та супи. Також яскраве частування не соромно подати до святкового столу. Загалом радимо приготувати — не пошкодуєте!
Складові
Болгарський перець 3 кг, Зелень 1 пуч., Часник 10 зуб., Соняшникова олія 250 мл, Цукор 200 г, Оцет 150 мл, Сіль 3 ст. л., Чорний перець (горошком) 5 шт., Лавровий лист 1 шт.
Приготування
1. Очистіть болгарський перець, як завжди. Наріжте великими смужками.
2. Дрібно наріжте часник ножем. Його можна трохи роздавити широкою стороною ножа. Дрібно наріжте свіжий вимитий кріп або петрушку.
3. Приготуйте маринад. Змішайте в каструльці 9%-й яблучний оцет і олію. Додайте цукор, сіль та лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння.
4. Перець частинами відправляйте в каструлю і варіть протягом 3-4 хвилин. Потім викладайте його в банки, чергуючи з часником і зеленню.
5. Коли всі порції перцю будуть готові, маринад не виливайте. Влийте його в стерилізовані баночки із болгарським перцем. Лавровий лист перед цим треба дістати, а на дно банки покласти чорний перець горошком.
6. Закрийте банки кришками. Укутайте банки ковдрою для повільного остигання.
Перець виходить дуже ніжним та універсальним: не надто кислий, не надто гострий. Те що потрібно як гарнір до пісної курячої грудки або не занадто жирного м’яса. Пряний болгарський перець можна (і потрібно) використовувати у зимових салатах та просто як закуску. Смачного!
Лаваш - це універсальний продукт, з якого можна приготувати багато солодких і солоних страв. М'який…
На “Придніпровській залізниці” низка потягів буде курсувати з іншою періодичністю. Так, з 23 жовтня потяг…
Згідно показників автоматизованої системи екологічного моніторингу у Кам'янському за період 09.10.2025-12.10.2025: Перевищення максимально разових ГДК…
Відомий український шоумен і гуморист Володимир Жогло відсвяткував день народження сина Остапа. Маленькому хлопчикові виповнилося п'ять років. Його…
Сергій Лисак висловився щодо зміни своєї посади. «Сьогодні закінчую свою роботу на посаді начальника Дніпропетровської…
Насіння гарбуза - не лише смачний снек, а й справжнє джерело вітамінів. В якому вигляді…