Болгарський перець з часником – це смачна закуска. Такий перець можна додавати в різні салати та супи. Також яскраве частування не соромно подати до святкового столу. Загалом радимо приготувати — не пошкодуєте!
Складові
Болгарський перець 3 кг, Зелень 1 пуч., Часник 10 зуб., Соняшникова олія 250 мл, Цукор 200 г, Оцет 150 мл, Сіль 3 ст. л., Чорний перець (горошком) 5 шт., Лавровий лист 1 шт.
Приготування
1. Очистіть болгарський перець, як завжди. Наріжте великими смужками.
2. Дрібно наріжте часник ножем. Його можна трохи роздавити широкою стороною ножа. Дрібно наріжте свіжий вимитий кріп або петрушку.
3. Приготуйте маринад. Змішайте в каструльці 9%-й яблучний оцет і олію. Додайте цукор, сіль та лавровий лист. Поставте каструлю на вогонь і доведіть маринад до кипіння.
4. Перець частинами відправляйте в каструлю і варіть протягом 3-4 хвилин. Потім викладайте його в банки, чергуючи з часником і зеленню.
5. Коли всі порції перцю будуть готові, маринад не виливайте. Влийте його в стерилізовані баночки із болгарським перцем. Лавровий лист перед цим треба дістати, а на дно банки покласти чорний перець горошком.
6. Закрийте банки кришками. Укутайте банки ковдрою для повільного остигання.
Перець виходить дуже ніжним та універсальним: не надто кислий, не надто гострий. Те що потрібно як гарнір до пісної курячої грудки або не занадто жирного м’яса. Пряний болгарський перець можна (і потрібно) використовувати у зимових салатах та просто як закуску. Смачного!
До Кам’янського з архіпастирським візитом завітав Керуючий Дніпровською єпархією Православної Церкви України — Митрополит Симеон.…
5 липня 14-річна Марина Кацюба пішла з місця мешкання у Слобожанському районі міста і додому…
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.
У Кіноконцертному залі «МИР» переконані: кожна людина має право на доступ до культури, незалежно від…
27 червня представники Молодіжної ради Кам'янського взяли участь в Моделі Верховної Ради України 2025 –…
5 липня Лівобережний парк у Кам’янському перетворився на справжню арену майстерності та сили духу: тут…