Гречані котлети з баклажанами виходять досить бюджетними, оскільки сьогодні саме сезон синіх. Страва сподобається не лише вегетаріанцям, а й тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Готові котлетки досить ситні, але зовсім не важкі. Ми однозначно рекомендуємо!
Повірте, ці рум’яні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів і цибулі закохують раз і назавжди! Аромат готовій страві надають солодкий перець, часник та трави. Фарш для котлет потрібно обов’язково подрібнити блендером, так вони набувають надзвичайно м’якої та ніжної текстури. Чудова альтернатива будь-яким гарнірам.
Складові
Гречка 80 г, Баклажан 190 г, Болгарський перець 90 г, Цибуля 130 г ,Часник 2 зуб., Яйце 1 шт., Панірувальні сухарі 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Сушений базилік 1 ч. л., Соняшникова олія 4 ст. л.
Приготування
1. Гречану крупу промийте, залийте водою (300 мл). Доведіть до кипіння. Потім посолити (0,5 ч. л.) і варити 15 хвилин на невеликому вогні, до готовності. Потім злийте зайву воду і дайте каші охолонути до теплого стану.
2. Поки вариться гречка, очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю і перець – дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.
3. Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралася олія. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.
4. У мисці з’єднайте гречану кашу, що остигла, солодкий перець, часник, обсмажені баклажани і цибулю. Подрібніть все занурювальним блендером до однорідності.
5. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
6. Потім вологими руками сформуйте невеликі котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.
Котлети з гречки та баклажанів готові до подачі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 котлет середнього розміру. Приємних вам кулінарних звершень!
Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…
Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…
18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…
24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…
У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…
Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…