Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети з баклажанів та гречки

Набридли звичайні м’ясні котлети, чи, можливо, хочеться трохи урізноманітнити повсякденне меню? Тоді наступний рецепт вам на допомогу! Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. Їх можна як смажити, так і запікати. При подачі використовуйте сметану із зеленню, грибний соус або будь-яку іншу заправку на свій смак.

Гречані котлети з баклажанами виходять досить бюджетними, оскільки сьогодні саме сезон синіх. Страва сподобається не лише вегетаріанцям, а й тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Готові котлетки досить ситні, але зовсім не важкі. Ми однозначно рекомендуємо!

Повірте, ці рум’яні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів і цибулі закохують раз і назавжди! Аромат готовій страві надають солодкий перець, часник та трави. Фарш для котлет потрібно обов’язково подрібнити блендером, так вони набувають надзвичайно м’якої та ніжної текстури. Чудова альтернатива будь-яким гарнірам.

Складові
Гречка 80 г, Баклажан 190 г, Болгарський перець 90 г, Цибуля 130 г ,Часник 2 зуб., Яйце 1 шт., Панірувальні сухарі 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Сушений базилік 1 ч. л., Соняшникова олія 4 ст. л.

Приготування
1. Гречану крупу промийте, залийте водою (300 мл). Доведіть до кипіння. Потім посолити (0,5 ч. л.) і варити 15 хвилин на невеликому вогні, до готовності. Потім злийте зайву воду і дайте каші охолонути до теплого стану.

2. Поки вариться гречка, очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю і перець – дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.

3. Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралася олія. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.

4. У мисці з’єднайте гречану кашу, що остигла, солодкий перець, часник, обсмажені баклажани і цибулю. Подрібніть все занурювальним блендером до однорідності.
5. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
6. Потім вологими руками сформуйте невеликі котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.

Котлети з гречки та баклажанів готові до подачі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 котлет середнього розміру. Приємних вам кулінарних звершень!

Олена

Recent Posts

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.

10 години ago

У Дніпрі таксі Uklon в’їхало у припарковану машину та перекинулося на дах (відео)

У неділю, 24 серпня, на перехресті проспекту Поля та вулиці Ульянівської сталася аварія. Там машина…

11 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "17 липня 2024 року в бою поблизу Красногорівки…

11 години ago

У Центрі соцпослуг Кам’янського пройшов святковий захід до Дня Незалежності (відео)

У заході взяв участь міський голова Андрій Білоусов. "У Центрі надання соціальних послуг Заводського відділу…

11 години ago

Директорка кам’янського театру взяла участь в обласній конференції

Днями директор Театру ім. Лесі Українки Маргарита Кудіна була запрошена до культурного діалогу - #MeetUP: «Традиції…

12 години ago

У Кам’янському селище Будівельників лишилось без води

Про це повідомили у Єдиній диспетчерській службі. "Кам'янське ВКГ КП ДОР "Аульський водовід" повідомляє: Для…

13 години ago