Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети з баклажанів та гречки

Набридли звичайні м’ясні котлети, чи, можливо, хочеться трохи урізноманітнити повсякденне меню? Тоді наступний рецепт вам на допомогу! Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. Їх можна як смажити, так і запікати. При подачі використовуйте сметану із зеленню, грибний соус або будь-яку іншу заправку на свій смак.

Гречані котлети з баклажанами виходять досить бюджетними, оскільки сьогодні саме сезон синіх. Страва сподобається не лише вегетаріанцям, а й тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Готові котлетки досить ситні, але зовсім не важкі. Ми однозначно рекомендуємо!

Повірте, ці рум’яні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів і цибулі закохують раз і назавжди! Аромат готовій страві надають солодкий перець, часник та трави. Фарш для котлет потрібно обов’язково подрібнити блендером, так вони набувають надзвичайно м’якої та ніжної текстури. Чудова альтернатива будь-яким гарнірам.

Складові
Гречка 80 г, Баклажан 190 г, Болгарський перець 90 г, Цибуля 130 г ,Часник 2 зуб., Яйце 1 шт., Панірувальні сухарі 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Сушений базилік 1 ч. л., Соняшникова олія 4 ст. л.

Приготування
1. Гречану крупу промийте, залийте водою (300 мл). Доведіть до кипіння. Потім посолити (0,5 ч. л.) і варити 15 хвилин на невеликому вогні, до готовності. Потім злийте зайву воду і дайте каші охолонути до теплого стану.

2. Поки вариться гречка, очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю і перець – дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.

3. Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралася олія. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.

4. У мисці з’єднайте гречану кашу, що остигла, солодкий перець, часник, обсмажені баклажани і цибулю. Подрібніть все занурювальним блендером до однорідності.
5. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
6. Потім вологими руками сформуйте невеликі котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.

Котлети з гречки та баклажанів готові до подачі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 котлет середнього розміру. Приємних вам кулінарних звершень!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

28 хв. ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

58 хв. ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

1 годину ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

2 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

2 години ago

Представниця студентства з Камʼянського побувала на зустрічі із Зеленським

16 листопада, напередодні Міжнародного дня студента, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками органів студентського…

2 години ago