Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети з баклажанів та гречки

Набридли звичайні м’ясні котлети, чи, можливо, хочеться трохи урізноманітнити повсякденне меню? Тоді наступний рецепт вам на допомогу! Котлетки з баклажанів та гречки не тільки дуже ніжні та смачні, а й корисні. Їх можна як смажити, так і запікати. При подачі використовуйте сметану із зеленню, грибний соус або будь-яку іншу заправку на свій смак.

Гречані котлети з баклажанами виходять досить бюджетними, оскільки сьогодні саме сезон синіх. Страва сподобається не лише вегетаріанцям, а й тим, хто дотримується правильного збалансованого харчування. Готові котлетки досить ситні, але зовсім не важкі. Ми однозначно рекомендуємо!

Повірте, ці рум’яні котлети з гречаної каші з додаванням обсмажених баклажанів і цибулі закохують раз і назавжди! Аромат готовій страві надають солодкий перець, часник та трави. Фарш для котлет потрібно обов’язково подрібнити блендером, так вони набувають надзвичайно м’якої та ніжної текстури. Чудова альтернатива будь-яким гарнірам.

Складові
Гречка 80 г, Баклажан 190 г, Болгарський перець 90 г, Цибуля 130 г ,Часник 2 зуб., Яйце 1 шт., Панірувальні сухарі 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Сушений базилік 1 ч. л., Соняшникова олія 4 ст. л.

Приготування
1. Гречану крупу промийте, залийте водою (300 мл). Доведіть до кипіння. Потім посолити (0,5 ч. л.) і варити 15 хвилин на невеликому вогні, до готовності. Потім злийте зайву воду і дайте каші охолонути до теплого стану.

2. Поки вариться гречка, очистіть баклажан, цибулю, часник та солодкий перець. Баклажан наріжте кружальцями, цибулю і перець – дрібними кубиками, часник подрібніть під пресом. У сковороді розігрійте 2 ст. л. рослинної олії, викладіть шматочки баклажанів і протягом 5 хвилин смажте на середньому вогні.

3. Викладіть готові шматочки баклажанів на паперовий рушник, щоб увібралася олія. Цибулю відправте в сковороду, що звільнилася, обсмажте на середньому вогні до м’якості, 3-5 хвилин.

4. У мисці з’єднайте гречану кашу, що остигла, солодкий перець, часник, обсмажені баклажани і цибулю. Подрібніть все занурювальним блендером до однорідності.
5. До гречано-овочевої маси додайте яйце, сухарі, сушений базилік та 0,5 ч. л. солі. Ретельно перемішайте. Дайте масі постояти ще 5-10 хвилин.
6. Потім вологими руками сформуйте невеликі котлети. Паралельно в сковороді розігрійте масло, що залишилося, викладіть котлети. Смажте заготовки на середньому вогні з кожного боку по 3-5 хвилин.

Котлети з гречки та баклажанів готові до подачі. Із зазначеної кількості продуктів виходить 12 котлет середнього розміру. Приємних вам кулінарних звершень!

Олена

Recent Posts

Генератори та Starlink від Кам’янського військовим (відео)

Про чергову допомогу віськовим повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні разом з громадською організацією «Бджола», депутатом…

4 години ago

Захисник із Кам’янського отримав нове житло (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Вручив ключі від квартири нашому Захиснику, військовослужбовцю ТРО…

4 години ago

На Дніпропетровщині на пожежі загинула жінка

7 липня, о 10:01 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на…

6 години ago

Музей історії міста Кам’янське – на конференції у Варшаві

Наприкінці червня у Варшаві відбулась Міжнародна конференція «Стійкість. Відновлення. Майбутнє: Культура у відновленні України».  Цей форум,…

6 години ago

Зірка серіалу “Всі жінки – відьми” Джуліан Мак-Магон помер після боротьби з раком

Австралійський актор Джуліан Мак-Магон помер у середу, 2 липня, у місті Клірвотер, у штаті Флорида.…

7 години ago

У Кам’янському судитимуть шахраїв, які видурили в родичів військових 5 мільйонів

Наразі встановлено 23 потерпілих з різних регіонів України. Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що…

7 години ago