Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Квасоля з ковбасками та перцем

Пряна квасоля з ковбасками і перцем може закохати навіть дітей (великих ненависників бобових). Приготуйте цю страву за сербським рецептом, і вона стане однією з найчастіших вечерь у вашому будинку.

Головна особливість квасолі, тушкованої з овочами, – смачно замаринований перець. Він додається практично наприкінці приготування. Солодкий перець надає пікантного смаку страві з квасолі, а копчені ковбаски — дивовижний аромат.

Щоб квасоля зварилася дуже швидко, її варто заздалегідь замочити. Для цього залийте бобові водою. Залишіть їх на 6–8 годин за кімнатної температури. Це сильно прискорить процес приготування ситної та ароматної вечері з квасолі.

Складові
Квасоля 300 г, Лавровий лист 1 шт. ,Часник 4 зуб., Сіль 1 ст. л., Болгарський перець 2 шт., Оцет 2 ст. л., Соняшникова олія 2 ст. л., Ковбаски 500 г, Цибуля 3 шт., Морква 2 шт., Томатна паста 2 ст. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 1 ч. л., Коріандр 1 ч. л., Тим”ян 1 ч.л., Паприка за смаком, Цукор 2 ст.л.

Приготування
1. У глибоку ємність всипаємо квасолю. Заливаємо її водою та залишаємо на ніч. Замочену квасолю перекладаємо у каструлю. Заливаємо її чистою водою.

2. Очищаємо 1 зуб. часнику. Розрізаємо його навпіл. Додаємо часник і лавровий лист до квасолі. Відправляємо її на вогонь. Варимо квасолю до готовності (м’якості).

3. Маринуємо болгарський перець. Добре його промиваємо. Видаляємо насіння та плодоніжки. Нарізаємо овоч на великі сегменти. Викладаємо їх у миску.

4. В окрему ємність всипаємо 1 ст. л. солі та цукор. Вливаємо оцет 7%-й і 0,5 л окропу. Добре все перемішуємо.

5. Заливаємо гарячим маринадом нарізаний солодкий перець. Накриваємо все тарілкою. Залишаємо перець при кімнатній температурі на 20 хвилин.
6. Розігріваємо сковороду із олією. Нарізаємо ковбаски товстими шайбами. Обсмажуємо на сковороді до золотистості, періодично помішуючи. Перекладаємо ковбаски у миску.
7. Очищаємо часник, що залишився. Дрібно його нарізаємо. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її півкільцями. Очищаємо моркву. Натираємо її на великій тертці.

8. Обсмажуємо часник із цибулею та морквою на сковороді, де готувалася ковбаса, до золотистого кольору. Додаємо до овочів на сковороді томатну пасту. Добре все перемішуємо. Всипаємо у сковороду ковбаски. Зменшуємо вогонь до помірного.

9. Всипаємо квасолю, попередньо прибравши з неї часник і лавровий лист. Додаємо сіль та чорний мелений перець. Вливаємо трохи киплячої води. Всипаємо мелену паприку, сушений чебрець і коріандр. Добре перемішуємо.

10. Нарізаємо маринований болгарський перець соломкою. Додаємо його до решти інгредієнтів. Знову все перемішуємо. Накриваємо квасолю із ковбасками кришкою. Тушкуємо все протягом 5-7 хвилин на слабкому вогні.

11. Добре промиваємо петрушку. Крупно її нарізаємо. Всипаємо свіжу зелень у сковороду. Ретельно перемішуємо інгредієнти. Все готово!
Завдяки цій смачній страві такий корисний продукт, як квасоля, стане першим пунктом у вашому раціоні. Яка ж вона поживна та ароматна!

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині запрацювали безкоштовні точки доступу до інтернету, який працює без світла

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Знайти точки доступу до безкоштовного Wi-Fi тепер можна…

7 години ago

Кам’янське готується до чемпіонату міста з футзалу

У вівторок, 8 жовтня, у Кам'янському в приміщенні юнацької бібліотеки о 17.00 (проспект Шевченка) відбудеться…

7 години ago

На Дніпропетровщині “Волга” врізалась у відбійник та вилетіла в кювет

3 жовтня у Новомосковському районі сталася ДТП. “Волга” вдарилась у відбійник та вилетіла в кювет.…

9 години ago

Під Дніпром судитимуть любителя комунізму

Правоохоронці Кривого Рогу скерували до суду обвинувальний акт відносно містянина, який поширював комуністичну символіку. Протягом…

10 години ago

Вночі ворог бив по Дніпропетровщині

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Майже до опівночі ворог продовжував бити по Нікопольщині.…

11 години ago

У Кам’янському спокійна ніч

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…

11 години ago