А можна приготувати ароматний, яскравий гарбузовий пиріг. Простіше рецепту не знайти! Не потрібно замішувати тісто, чекати, доки підійдуть дріжджі, вигадувати складну начинку. Просто змішайте всі інгредієнти, залийте у форму та відправте випікатися!
Для приготування цього пирога на манці та кефірі підійдуть різні сорти гарбуза. Якщо хочете випічку посолодше, беріть сорти “баттернат”, “медовий десерт”, “мармуровий”.
складові
Манка 2 скл., Кефір 500 мл ,Гарбуз 800 г, Яйце 2 шт., Цукор 1 скл., Сіль 1 дріб., Розпушувач 10 г, Олія 100 мл, Лимонна цедра за смаком, Цукрова пудра за смаком.
Приготування
1. Просійте манну крупу, додайте кефір кімнатної температури і перемішайте. Залишіть манку набухати 20 хвилин.
2. Тим часом очистіть гарбуз від насіння та шкірки, натріть його на середній тертці. До кефірно-манної суміші додайте яйця, цукор, сіль, розпушувач, соняшникову олію та лимонну цедру. Добре перемішайте інгредієнти.
3. До кефірного тіста додайте натертий гарбуз і перемішайте.
4. Змастіть форму для випікання олією, викладіть тісто. Випікайте 40 хвилин в розігрітій до 180 °С духовці.
Обов’язково спробуйте приготувати гарбузовий пиріг у духовці. Смачніше випічки до чаю не знайти! Крім того, десерт виходить таким яскравим, повітряним та м’яким! Якщо ви з ласунів, доповнити пиріг з гарбуза на кефірі можна згущеним молоком або збитими вершками. Крім того, він дуже гарний зі сметаною та грецьким йогуртом. Смачного!
У п'ятницю, 18 квітня, на Криворізькій трасі сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода. Про це повідомляє "Відомо" з посиланням…
Наближається одне з найголовніших християнських свят – Воскресіння Христове. Як зазначили раніше в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, у…
У мережі з'явилася інформації про нібито таємне оновлення українського паспорта співачкою Ані Лорак, яка після…
Про проведення робіт повідомили на підприємстві Каметсталь. "Шановні мешканці Кам'янського! 21 квітня з 12:00 до…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 11.04.2025 по 18.04.2025 було…
Запечена сирна паска в духовці пахне ваніллю і тане в роті при кожному укусі. З…