Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Квашена капуста із зеленими помідорами

Ось і настав час червоних і стиглих томатів, але на кущах залишилося ще багато зелених плодів. Чи не пропадати ж добру? Пропонуємо рецепт квашеної капусти із зеленими томатами. Ця смачна закуска завжди радує своїм досконалим смаком та ароматом. Крім того, завдяки особливому способу приготування овочі зберігають усі свої корисні властивості.

Квашена капуста із зеленими помідорами буде присутня на вашому столі практично кожне свято. Це відмінний варіант для засолювання, адже готове блюдо можна спокійно їсти хоч через тиждень, хоч через 3 місяці. Солоні помідори зазвичай йдуть у хід першими, розбавляючи прийоми їжі. Така заготовка обов’язково займе гідне місце у кулінарній скарбничці. Швидко, смачно та дешево!

За цим рецептом солять не лише у банку, а й у бочках, цебрах та каструлях. Як кому зручніше. В останніх випадках замість кришки потрібно використовувати гніт на всю поверхню (наприклад, тарілку та літрову банку з водою). Розбавляйте капусту як цілими помідорами, так і нарізаними на часточки. Салат з білокачанної капусти та зелених помідорів – це завжди актуально та практично.

Складові
Капуста білокачанна 1 кг, Вода 1 л, Сіль 2 ст. л., Цукор 1 ч. л., Чорний перець (горошком) 15 шт., Перець духмяний 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Морква 1 шт, Зелені помідори 13 шт.

Приготування
1. Спочатку потрібно дрібно нашаткувати капусту і викласти її в миску. Далі очистіть моркву і наріжте тоненькою соломкою. Відправте до капусти. Додайте перець горошком і все ретельно перемішайте.

2. Тепер приготуйте розсіл із розрахунку: на 1 літр води 2 ст. л. солі (з гіркою) та 1 ч. л. цукру.

3. На наступному етапі візьміть чисту трилітрову банку. На дно відправте лавровий лист і 2 жмені капусти з морквою. Утрамбуйте овочі рукою. За бажанням можна додати трохи болгарського перцю.

4. Далі промийте зелені помідори. Помістіть у банку 5–6 плодів.
5. На помідори знову викладіть підготовлену капусту. Злегка утрамбуйте та відправте на неї помідори.
6. Після цього у банку з овочами влийте готовий розсіл. Прикрийте її капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі мінімум на 5 днів.

Важливо: банку обов’язково потрібно поставити до миски. Сік, який виллється під час протикання паличкою, потрібно виливати назад у банку. Коли розсіл стане прозорим, овочі готові до вживання. В середньому достатньо 5-7 діб. Смачного!

Олена

Recent Posts

До Кам’янського з робочим візитом прибули очільник МОЗ та начальник Дніпропетровської ОВА

До Кам'янського з робочим візитом прибув Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та начальник Дніпропетровської…

4 хв. ago

У Кам’янському покажуть виставу “Вірні дружини” за участю українських зірок

4 листопада, о 18:00,  на Основній сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки м. Кам’янське…

1 годину ago

Центр зайнятості запрошує кам’янчан взяти участь у ярмарку вакансій

31 жовтня 2024 року у Кам'янській філії Дніпропетровського ОЦЗ відбудеться ярмарок вакансій на замовлення провідного…

2 години ago

Як позбутися нудоти та блювання у дорослих та дітей?

Нудота та блювання – це симптоми, які можуть супроводжувати різні захворювання або виникати як реакція…

3 години ago

Кам’янські гандболісти перемогли на чемпіонаті Дніпропетровської області

24 та 25 жовтня в Кам’янському відбувся Чемпіонат Дніпропетровської області з гандболу серед хлопців 2011…

3 години ago

До уваги кам’янчан: значно здорожчає популярна крупа

В цьогорічному сезоні в Україні майже вдвічі зросли ціни на гречане зерно. Очікується, що незабаром…

4 години ago