Квашена капуста із зеленими помідорами буде присутня на вашому столі практично кожне свято. Це відмінний варіант для засолювання, адже готове блюдо можна спокійно їсти хоч через тиждень, хоч через 3 місяці. Солоні помідори зазвичай йдуть у хід першими, розбавляючи прийоми їжі. Така заготовка обов’язково займе гідне місце у кулінарній скарбничці. Швидко, смачно та дешево!
За цим рецептом солять не лише у банку, а й у бочках, цебрах та каструлях. Як кому зручніше. В останніх випадках замість кришки потрібно використовувати гніт на всю поверхню (наприклад, тарілку та літрову банку з водою). Розбавляйте капусту як цілими помідорами, так і нарізаними на часточки. Салат з білокачанної капусти та зелених помідорів – це завжди актуально та практично.
Складові
Капуста білокачанна 1 кг, Вода 1 л, Сіль 2 ст. л., Цукор 1 ч. л., Чорний перець (горошком) 15 шт., Перець духмяний 4 шт., Лавровий лист 2 шт., Морква 1 шт, Зелені помідори 13 шт.
Приготування
1. Спочатку потрібно дрібно нашаткувати капусту і викласти її в миску. Далі очистіть моркву і наріжте тоненькою соломкою. Відправте до капусти. Додайте перець горошком і все ретельно перемішайте.
2. Тепер приготуйте розсіл із розрахунку: на 1 літр води 2 ст. л. солі (з гіркою) та 1 ч. л. цукру.
3. На наступному етапі візьміть чисту трилітрову банку. На дно відправте лавровий лист і 2 жмені капусти з морквою. Утрамбуйте овочі рукою. За бажанням можна додати трохи болгарського перцю.
4. Далі промийте зелені помідори. Помістіть у банку 5–6 плодів.
5. На помідори знову викладіть підготовлену капусту. Злегка утрамбуйте та відправте на неї помідори.
6. Після цього у банку з овочами влийте готовий розсіл. Прикрийте її капроновою кришкою і залиште при кімнатній температурі мінімум на 5 днів.
Важливо: банку обов’язково потрібно поставити до миски. Сік, який виллється під час протикання паличкою, потрібно виливати назад у банку. Коли розсіл стане прозорим, овочі готові до вживання. В середньому достатньо 5-7 діб. Смачного!
До Кам'янського з робочим візитом прибув Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко та начальник Дніпропетровської…
4 листопада, о 18:00, на Основній сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки м. Кам’янське…
31 жовтня 2024 року у Кам'янській філії Дніпропетровського ОЦЗ відбудеться ярмарок вакансій на замовлення провідного…
Нудота та блювання – це симптоми, які можуть супроводжувати різні захворювання або виникати як реакція…
24 та 25 жовтня в Кам’янському відбувся Чемпіонат Дніпропетровської області з гандболу серед хлопців 2011…
В цьогорічному сезоні в Україні майже вдвічі зросли ціни на гречане зерно. Очікується, що незабаром…