Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети з кабачком

Обожнюєте смак кабачка? Сміливо готуйте із цим зеленим красенем не лише овочеві закуски, а й м’ясні страви. Як посмажити до непристойності смачні свинячі котлети з кабачком, розповідаємо у сьогоднішньому матеріалі.

З рецептом такої м’ясної страви ви відмовитеся від класичного рецепту. Адже кабачок, просочений ароматом зелені та часничка, – дивовижна начинка для м’ясних котлет. Обов’язково спробуйте цю смакоту!

Невелика хитрість. Як тільки ви знімете кабачки зі сковороди, відразу ж починайте їх змащувати сумішшю часнику та зелені. Гарячі овочі, обсмажені в олії, швидко вберуть аромат цих продуктів. І потім можна буде одразу переходити до наступного етапу приготування.

Складові
Свинячий фарш 600 г, Цибуля 1 шт., Сіль по смаку, Чорний перець (мелений) 3 дрібки, Паприка 0,25 ч. л., Панірувальні сухарі 2 ст.л., Яйце 1 шт., Кабачок 2 шт., Часник 3 зуб., Уріп 20 г, Соняшникова олія за смаком.

Приготування
1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дуже маленьким кубиком. Додаємо цибулю до свинячого фаршу. Всипаємо сіль, чорний перець та мелену паприку. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

2. Вбиваємо до м’яса яйце. Додаємо панірувальні сухарі. Добре все перемішуємо до отримання однорідної маси. Ретельно промиваємо кабачки. Видаляємо плодоніжки. Нарізаємо кабачки вздовж (максимально тонкими слайсами).

3. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо на ній овочеві слайси з двох боків до м’якості.

4. Промиваємо кріп, дрібно нарізаємо. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. З’єднуємо їх у невеликій ємності і добре перемішуємо. Змащуємо часниковою сумішшю напівпрозорі слайси з кабачків.
5. Застилаємо дощечку харчовою плівкою (також можна використовувати поліетиленовий пакет). Викладаємо на неї невелику кількість свинячого фаршу. Формуємо з нього пласт, на середину якого викладаємо овочевий слайс.
6. Використовуючи плівку, загортаємо кабачок у м’ясо. Руками надаємо заготівлі форму, максимально наближену до звичайних котлет. Виконуємо це з усіма інгредієнтами.

7. На розігріту сковороду з олією викладаємо м’ясні заготовки з начинкою. Обсмажуємо їх з двох сторін до золотистості.
Подавати такі соковиті та апетитні котлети ви можете з будь-яким гарніром. Вони хороші і з відвареною картоплею, і з макаронами, і з кашами.

Олена

Recent Posts

Ваші очі скажуть “дякую”: на якій відстані тримати монітор, щоб зберегти зір

Чи відчуваєте втому очей після роботи за комп'ютером? Виявляється, правильна відстань до екрана монітора має…

30 хв. ago

Кам’янські каратисти – призери столичного турніру “БІЙЦІ НАЦІЇ”

17-18 травня 2025 року у Києві під керівництвом громадської організації "Національна федерація кіокушинкай карате України"…

44 хв. ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 21 по 28 травня 2025 року.  …

1 годину ago

У Кам’янському перевіряють громадський транспорт

Для забезпечення належного рівня якості та безпеки пасажирських перевезень у межах Кам’янської міської територіальної громади…

1 годину ago

Ці знаки Зодіаку скоро зустрінуть свою споріднену душу

Любовний гороскоп на травень 2025 року обіцяє кільком знакам Зодіаку доленосну зустріч, яка переверне їх…

1 годину ago

Де сьогодні у Кам’янському відключатимуть світло

Про відключення повідомили у КП "Добробут". "У зв’язку з виконанням профілактичних робіт 21 травня відбудеться…

2 години ago