Про це повідомили у медичній спільноті “zdorovishirazom” в Instagram.
Покращує зір
У гарбузі багато бета-каротину, який покращує здоров’я очей та запобігає виникненню катаракти.
Збагачений антиоксидантами
Альфа-каротин, бета-каротин і бета-криптоксантин у складі гарбуза захищають клітини від пошкоджень вільними радикалами та уповільнюють процеси старіння.
Підтримка для імунітету
Комплекс вітамінів А, С, Е та фолієва кислота, якими наділений гарбуз, стимулюють імунні клітини працювати ефективніше та допомагають боротися з інфекціями.
Запорука хорошого травлення
Гарбуз має високий вміст клітковини, що нормалізує роботу кишківника та покращує травлення.
Допомагає при гіпертонії
Гарбуз також містить високу концентрацію калію, який сприяє зниженню артеріального тиску.
Відсутність крохмалю, холестерину і трансжирів – причина, по якій гарбуз ідеально підходить для людей, що худнуть. Калорійність – 22 ккал на 100 г. Також він показаний людям з підвищеним тиском, оскільки зміцнює стінки судин.
Гарбуз протипоказаний людям, у яких спостерігаються:
У гарбузовому насінні міститься марганець, мідь, магній, цинк, залізо, рослинний білок, вітаміни А і Е. Вони є хорошим джерелом мікроелементів при одноманітному раціоні.
Вітаміни А і Е в складі насіння корисні для здоров’я шкіри і нігтів. Мікроелементи в їх складі нормалізують сон, підтримують імунітет, покращують роботу серця.
Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…
У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…
У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…
Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…
У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…
Літо - ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного…