Іспанський бобовий суп не вважають першою стравою. Оскільки він досить густий і ситний, за дві секунди втамовує голод. Після такого першого не потрібно ні друге, ні десерт. Рецепт передбачає використання безлічі інгредієнтів із різноманітними яскравими смаками. Завдяки цьому кінцевий смак супу виходить дуже насиченим, наче феєрверк. За можливості постарайтеся додати до супу всі продукти зі списку, дотримуйтесь технології.
Традиційно в іспанський суп кладуть нут. Але якщо його немає, можете використати і квасолю. А от свинячі ребра нічим не замінити. Вам доведеться встати раніше і сходити за ними на базар. Дорогою обов’язково захопіть селеру, перчик чилі та болгарський перець. Які ще екзотичні та не дуже продукти доведеться пустити на іспанський суп, читайте нижче!
Складові
Свинячі ребра 600 г, Нут 100 г, Вода 1,5 л, Цибуля 2 шт., Часник 2 зуб., Болгарський перець 1 шт., Морква 1 шт., Перець гострий 1 шт., Селера стебло 1 шт., Буряк 1 шт., Картопля 2 шт., Томатна паста 2 ст. л., Цукор 2 г, Сіль по смаку, Розмарин, Паприка за смаком, Петрушка 0,5 пуч.
Приготування
1. Нут (або квасолю) залийте водою та залиште на кілька годин. Краще на ніч. Свинячі реберця наріжте порційно і обсмажте з усіх боків до легкої золотистості на суміші вершкового та рослинного масла.
2. Ребра в процесі ні солити, ні перчити не потрібно, проте можете додати до сковороди гілочку розмарину для запаху. У глибоку каструлю пересипте нут, до нього перекладіть готові ребра. Залийте все водою. Варіть на маленькому вогні хвилин 40. 3. У цей час дрібно наріжте цибулю, обсмажуйте її на олії близько 3 хвилин. Далі додайте подрібнені селеру, перець чилі і моркву. Туди ж додайте нарізаний соломкою буряк і болгарський перець.
4. Тушкуйте продукти під кришкою близько 10 хвилин. Потім додайте томатну пасту та цукор. Приправи до смаку. Всипте в каструлю пропущений через прес часник. Перемішайте все та тушкуйте ще 2 хвилини.
5. Тепер додайте в каструлю нарізану кубиками картоплю та овочеву засмажку. Готуйте суп ще 20 хв. Картопля повинна розм’якшитися.
От і все. Як і борщу, іспанському бобовому супу потрібен час, щоб настоятися. Подавайте його до столу, прикрасивши рубаною зеленню. Сметана зробить смак страви ніжнішою, але іспанці, як правило, її не додають. Повірте, з кожним днем суп ставатиме все смачніше, тому не полінуйтеся приготувати велику каструлю хоча б на тиждень!
Поліцейські Дніпропетровщини скерували справу до суду. Щоб приховати злочин, підозрюваний перевів гроші на картку свої дівчини.…
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…