Кам’янська фігуристка дебютувала на чемпіонаті Європи

28 серпня в італійському містечку Понте ді Леньо стартував головний європейський турнір з фігурного катання на роликових ковзанах – Чемпіонат Європи 2023, повідомляє kamyanske.com.ua.

Нашу країну у своїх вікових категоріях вперше на европейському турнірі за правилами WORLD SKATE в одиночному катанні та соло-танцях представляють 6 провідних українських спортсменів.

Програму Европейського чемпіонату відкрили змагання з соло-танців, в якій була єдина представниця України, вихованка Академії роликового спорту Кам’янського, Вікторія Цимбал.

Тренер Вікторії Тамара Цимбал розповіла про цьогорічні дивні нововведення.

– У цьому році вперше европейський технічний комітет допустив до змаганнь спортсменів на інлайнах в цій категорії, але з дуже жорсткими умовами – спортсмени на інлайнах повинні змагатися в одній категорії зі спортсменами на квадах, – зазначила тренер. – Добре звісно, що WORLD SKATE має наміри розвитку напрямку інлайнів, але порівнювати, а тим паче проводити змагання в одній категорії інлайнів і квадів – то досить дивна ідея, тому що це зовсім різні види фігурного катання за технічною та фізичною складовою виконання обов`язкових елементів.

Вікторія за новими правилами суперничала з бельгійською спортсменкою Кімберлі Паніль (Kimberley Panneel). До речі, за останні роки вони неодноразово зустрічалися на різних турнірах за правилами WIFSA. В цьому році за умовами WORLD SKATE дівчат поставили в одну категорію, хоча за правилами технічний комітет мав би  виділити спортсменок в окрему.

Дівчата прекрасно відкатали свої програми, розташувалися в такому порядку – Вікторія – перша, Кімберлі – друга. Оскільки це була категорія об`єднана, то дівчата відповідно посіли 16 та 17 позиції за загальним результатом суми двох програм.

– Ми вітаємо дівчат з прекрасним дебютом в інлайн соло-танцях! Сподіваємося, що вже наступного року технічний комітет WORLD SKATE відкриє повноцінну категорію інлайн соло-танців для участі не тільки в европейських турнірах, але й на WORLD GAMES, які відбудуться у 2024 році в Італії, і ми повноцінно зможемо змагатися зі своїми суперниками, – зауважила Тамара Цимбал.

 

Margaret

Recent Posts

Кам’янські черлідери здобули 12 медалей чемпіонату України

11 і 12 травня у Львові на СК «Боско-Арена» вдбулося справжнє свято краси та спорту…

16 хв. ago

Рецепт дня: Міні-котлети

Для отримання соковитих котлет не слід формувати гігантів. Куди краще зробити крихітні м'ясні вироби, які…

46 хв. ago

Поліцейські Кам’янського долучились до донорства

10 травня правоохоронці знову завітали до Кам'янської міської станції переливання крові та поповнили вкрай необхідні…

1 годину ago

Співачка Марія Яремчук народила первістка

Українська співачка Марія Яремчук вперше стала мамою. Принаймні саме так стверджують ЗМІ. Як йдеться в ЖВЛ, спочатку в…

2 години ago

Кам’янське передало для воїнів ЗСУ два розвідувальні дрони

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Продовжуємо допомагати нашим захисникам. В рамках міської програми…

2 години ago

Міні-кондиціонер, USB-вентилятор та ще 5 гаджетів, які врятують вас від спеки

Літо - одне з найулюбленіших і водночас жарких пір року. Саме тоді кожен шукає охолодні…

2 години ago