Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шніцелі з баклажанів у горіховій паніровці

Просто повірте, баклажанові шніцелі закохують із першого ж укусу. Готова страва виходить неймовірною: з тонкою хрусткою скоринкою і чудовим горіховим ароматом. Завдяки потрійному паніруванню такі скибочки баклажанів не вбирають у себе багато олії, а отже, залишаються легким та дієтичним продуктом.

За смаком вони нагадують щось середнє між грибами та м’ясом. Такі соковиті шницелі з баклажанів у горіховій паніровці не соромно подати сім’ї або дорогим гостям, розбавивши їх соусом на зразок тартару або сметани з часником і зеленню. Ми запевняємо: страва подобається всім! Приготуйте, доки сезон.

Якщо баклажани молоді, шкірку можете не очищати. Перед приготуванням баклажанові шматочки бажано посолити і відкласти на 10-15 хвилин. Це прибере з овоча зайву гіркоту, а також рідину. Так він вбирає в себе набагато менше олії при готуванні. Зі спецій сині прекрасно поєднуються з орегано, сушеним кропом і базиліком. Обирайте до смаку!

Складові
Баклажан 600 г, Яйце 2 шт., Волоські горіхи 40 г, Панірувальні сухарі 80 г, Пшеничне борошно 50 г, Часниковий порошок 1 ч. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець, Олія за смаком.

Приготування
1. Баклажани обріжте по краях, розріжте навпіл (поперек). Потім половинки, поставивши на зріз, наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 см.

2. Волоські горіхи подрібніть у блендері або натріть на дрібній тертці. Панірувальні сухарі насипте в глибоку тарілку, додайте подрібнені горіхи, сушений часник, 0,5 ч. л. солі та мелений перець (1/6 ч. л.). Перемішайте паніровку для баклажанів. В іншу глибоку тарілку розбийте яйця і додайте сіль (0,5 ч. л.). Яйця злегка збовтайте вилкою до з’єднання білка та жовтка.

3. У третю тарілку насипте борошно. Обваляйте у ній шматочки баклажанів з усіх боків.

4. Потім занурте заготовки в яєчну масу. Далі — викладіть у тарілку з панірувальними сухарями та горіхами. Також обваляйте баклажани з усіх боків.
5. На розігріту сковороду додайте 2 ст. л. рослинної олії. Викладіть підготовлені скибочки баклажанів. Смажте шніцелі на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення рум’яної скоринки.
6. Обсмажені баклажани в паніровці викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Так само обсмажте наступну партію, додавши при необхідності олію.

Шніцелі з баклажанів можна подавати на стіл як у теплому, так і в холодному вигляді – смачно у будь-якому випадку! Доповніть страву улюбленим соусом.

Олена

Recent Posts

Дзюдоїсти Кам’янського вибороли медалі чемпіонату області

Юні дзюдоїсти з Кам’янського успішно виступили на чемпіонаті Дніпропетровської області серед юнаків та дівчат 2009–2011…

47 секунд ago

Тхеквондисти Кам’янського здобули перемоги на всеукраїнському турнірі

3–4 жовтня у Києві відбувся Відкритий всеукраїнський турнір класу А «Taekwondo Cup». Участь у змаганнях…

31 хв. ago

У Кам’янському ніч минула спокійно

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Місто зустрічає ранок без надзвичайних подій. За повідомленням…

54 хв. ago

Ворог продовжує обстрілювати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "На Дніпропетровщині працювали сили ППО. За інформацією ПвК,…

56 хв. ago

У Дніпрі побили і пограбували чоловіка

Неодноразово засуджений за майнові злочини чоловік заволодів гаджетом знайомого в Самарському районі міста. Подія трапилася…

1 годину ago

У Дніпрі водій Audi, тікаючи з місця іншої ДТП, протаранив кілька авто

У понеділок, 6 жовтня, на Слобожанському проспекті у Дніпрі сталося декілька ДТП. Спочатку в районі…

1 годину ago