Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шніцелі з баклажанів у горіховій паніровці

Просто повірте, баклажанові шніцелі закохують із першого ж укусу. Готова страва виходить неймовірною: з тонкою хрусткою скоринкою і чудовим горіховим ароматом. Завдяки потрійному паніруванню такі скибочки баклажанів не вбирають у себе багато олії, а отже, залишаються легким та дієтичним продуктом.

За смаком вони нагадують щось середнє між грибами та м’ясом. Такі соковиті шницелі з баклажанів у горіховій паніровці не соромно подати сім’ї або дорогим гостям, розбавивши їх соусом на зразок тартару або сметани з часником і зеленню. Ми запевняємо: страва подобається всім! Приготуйте, доки сезон.

Якщо баклажани молоді, шкірку можете не очищати. Перед приготуванням баклажанові шматочки бажано посолити і відкласти на 10-15 хвилин. Це прибере з овоча зайву гіркоту, а також рідину. Так він вбирає в себе набагато менше олії при готуванні. Зі спецій сині прекрасно поєднуються з орегано, сушеним кропом і базиліком. Обирайте до смаку!

Складові
Баклажан 600 г, Яйце 2 шт., Волоські горіхи 40 г, Панірувальні сухарі 80 г, Пшеничне борошно 50 г, Часниковий порошок 1 ч. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець, Олія за смаком.

Приготування
1. Баклажани обріжте по краях, розріжте навпіл (поперек). Потім половинки, поставивши на зріз, наріжте скибочками завтовшки приблизно 1 см.

2. Волоські горіхи подрібніть у блендері або натріть на дрібній тертці. Панірувальні сухарі насипте в глибоку тарілку, додайте подрібнені горіхи, сушений часник, 0,5 ч. л. солі та мелений перець (1/6 ч. л.). Перемішайте паніровку для баклажанів. В іншу глибоку тарілку розбийте яйця і додайте сіль (0,5 ч. л.). Яйця злегка збовтайте вилкою до з’єднання білка та жовтка.

3. У третю тарілку насипте борошно. Обваляйте у ній шматочки баклажанів з усіх боків.

4. Потім занурте заготовки в яєчну масу. Далі — викладіть у тарілку з панірувальними сухарями та горіхами. Також обваляйте баклажани з усіх боків.
5. На розігріту сковороду додайте 2 ст. л. рослинної олії. Викладіть підготовлені скибочки баклажанів. Смажте шніцелі на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, до утворення рум’яної скоринки.
6. Обсмажені баклажани в паніровці викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Так само обсмажте наступну партію, додавши при необхідності олію.

Шніцелі з баклажанів можна подавати на стіл як у теплому, так і в холодному вигляді – смачно у будь-якому випадку! Доповніть страву улюбленим соусом.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

10 години ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

13 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

13 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

14 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

14 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

15 години ago