Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Тертий пиріг з киселем та яблуками

Тертий пиріг готують абсолютно з будь-якими начинками: фруктами, ягодами, сиром та повидлом. Але особливо гарна така випічка з киселем. Цей незвичайний для приготування пирогів інгредієнт перетворює простий тертий пиріг на щось казкове.

Яблука з ягідним киселем – найкращий варіант начинки для такої солодкої страви. Не лише смак пісочного пирога стає цікавішим, але ще і його вигляд. Апетитний рожевий прошарок так і манить відрізати ще один шматочок цієї випічки.

Щоб приготувати начинку необхідної текстури для десерту, слід збити яєчні білки з цукром. Додаєте до них кисіль вашого улюбленого смаку – і ягідна основа для безе готова!

Складові
Пшеничне борошно 400 г, Яйце 4 шт. ,Цукор 330 г, Вершкове масло 140 г, Сметана 1 ст. л., Розпушувач 2 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 1 дріб., Яблуко 3 шт., Кисіль80 г.

Приготування
1. У глибоку ємність просійте пшеничне борошно та розпушувач. Додайте до них охолоджене вершкове масло, натерте на тертці. Перетріть все руками до стану крихти.

2. В окремій ємності з’єднайте 150 г цукру зі сметаною. Відокремте білки від жовтків. Додайте до пісочної крихти сметанну суміш та жовтки. Замісіть однорідне тісто.

3. Розділіть тісто на дві частини (велику і меншу). Обмотайте їх харчовою плівкою. Відправте в холодильник на півгодини.

4. Приготуйте безе. Збийте білки з цукром, що залишився. Додайте сухий кисіль. Всипте ванільний цукор. Ретельно збийте всі інгредієнти, використовуючи міксер.
5. Промийте яблука. Видаліть серцевину. Наріжте фрукти пластинками.
6. Дно та бортики форми для випікання застеліть пергаментом. Викладіть більший шматочок тіста на низ. Розрівняйте його по дну форми та сформуйте бортики.

7. Зверху викладіть яблучні пластинки. Покрийте фрукти збитою білковою масою, рівномірно розподіляючи її. Зверху натріть невеликий шматочок тіста на великій тертці. Відправте в духовку на 1:20 при 180 градусах. Готово!

Як тільки пиріг добре пропечеться, дістаньте його з духовки. Нехай він постоїть за кімнатної температури і злегка охолоне. Потім розділіть його на шматочки, щоб гості відразу побачили, наскільки гарна така яблучна випічка в розрізі.

Олена

Recent Posts

Кам’янські черлідерки у складі збірної України виступлять на чемпіонаті Європи

Спортсменки з Кам'янського увійшли до складу юніорської збірної України з фрістайлу та джазу. Представниці Школи…

14 хв. ago

На Дніпропетровщині робітник детейлінг-центру на чужій автівці влетів у стовп

У вівторок, 18 листопада, у Кривому Розі на площі Визволення водій на автомобілі Skoda влетів…

15 хв. ago

Рецепт дня: Запечена картопля із сиром і беконом

Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити…

45 хв. ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "7 травня в бою поблизу населеного пункту Володимирівка…

1 годину ago

Масштабна пожежа під Кам’янським: спалахнув житловий будинок

Вночі 19 листопада, на вулиці Тургенєва селища Мала Петриківка Дніпровського району, виникла пожежа. Горів житловий…

1 годину ago

Підлітків Кам`янського запрошують до конкурсу «16 днів – 16 кроків до світу без насильства»

Ювенальна поліція України оголосила старт Всеукраїнського інформаційно-просвітницького творчого конкурсу, який проводиться у межах щорічної акції…

1 годину ago