Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Фарширований перець із баклажанами на зиму

Коли всі класичні заготівлі встигли приїстись, на сцену виходить фарширований перець із баклажанами. Така овочева закуска має просто чудовий зовнішній вигляд. А її ефектна подача здатна здивувати навіть найсуворіших кулінарних критиків.

Щоб закуска вийшла максимально красивою та ошатною, радимо використовувати великі болгарські перці. Тоді в них поміститься багато рулетиків з баклажанів (синіх або зелених). Також рекомендуємо брати для приготування такої заготовки 2 дволітрові баночки з широкими шийками. Завдяки цій особливості ємностей вам буде легко діставати готові перці.

Зауважте, що кількість необхідних інгредієнтів для маринаду розрахована на 1 л води. Збільшуйте пропорції, виходячи з того, скільки ви плануєте закрити баночок цієї ошатної овочевої закуски.

Складові
Болгарський перець 10 шт., Баклажан 3 шт., Петрушка 1 пуч., Кріп 1 пуч., Часник 1 шт. Тархун 6 г, Олія за смаком, Вода 1 л., Сіль 1,5 ст.л., Цукор 3 ст. л., Оцет 3 ст. л., Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 12 шт.

Приготування
1. Добре промийте болгарський перець. Акуратно виріжте плодоніжку. Видаліть насіння та щільні прожилки. Покладіть перець у каструлю з киплячою водою. Проваріть його протягом 5 хвилин (не довше!). Потім дістаньте перець, використовуючи шумівку і залиште охолоджуватися.

2. Промийте баклажани під проточною водою. Видаліть плодоніжку. Наріжте їх вздовж слайсами. Обсмажте баклажани на сковороді з невеликою кількістю олії до рум’яності. За допомогою паперових рушників видаліть надлишки олії.

3. Ретельно промийте петрушку, кріп і листя тархуна (або візьміть суху спецію). Обсушіть їх. Дрібно наріжте зелень. Очистити часник. Пропустіть через прес. Додати часник до зелені. Добре перемішайте.

4. На остиглий слайс із баклажану викладіть начинку із зелені та часнику. Загорніть все щільно у рулетик. Зробіть це з усіма овочевими пластинами.

5. Усередину кожного перцю помістіть кілька рулетиків із баклажанів. Максимально заповніть ними овочі. Потім щільно викладіть перці в чисті та сухі банки. Додайте в кожну ємність по 1 лавровому листу і по 6 горошин чорного перцю.
6. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду. Всипте цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння. Потім влийте столовий оцет. Добре все перемішайте і приберіть каструлю з плити.

7. Залийте фаршировані перці киплячим маринадом. Накрийте банки кришками. Помістіть їх у каструлю, дно якої застелено рушником. Влийте воду, щоб вона доходила до плічок банок.

8. Відправте каструлю з майбутніми заготовками на вогонь. Доведіть воду до кипіння. Тримайте банки на плиті протягом 45 хвилин, встановивши середній вогонь. Потім щільно закрийте кришками ємності. Переверніть їх догори дном і укутайте ковдрою.
Після того, як заготовки повністю охолонуть на кухні, помістіть їх у підвал або в шафу для консервації. Такі фаршировані перчики добре зберігаються при кімнатній температурі.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському депутат зустрівся із городянами

Днями представник громадської організації «Бджола» Антон Гусєв провів зустріч із мешканцями 4-го мікрорайону, під час…

2 години ago

Під Дніпром чоловік кинув гранату у знайомих

У м. Самар поліція затримала причетного до злочину, який кинув гранату в бік знайомих. В ході…

3 години ago

У кам’янському ліцеї №29 відбувся великодній благодійний ярмарок

17 квітня подвір’я Ліцею №29 (директор Ольга Баштаненко) наповнилося ароматами свіжої випічки, щирими усмішками та…

3 години ago

На Дніпропетровщині сталася ДТП: постраждали троє людей

У Синельниківському районі Дніпропетровської області сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали троє людей. Аварія…

4 години ago

Над Дніпропетровщиною збили шість БпЛА

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі на Дніпропетровщині підрозділи ПвК "Схід" знищили 6…

5 години ago

Спокійний ранок у Кам’янському

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Зустрічаємо новий день без надзвичайних…

5 години ago