Видатний тренер Кам’янського Олексій Бурма пішов на заслужений відпочинок

Олексія Павловича Бурму вже знають кілька поколінь спортсменів у Кам’янському. Майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби, у свій час був чемпіоном Казахстану, призером чемпіонатів України і Радянського Союзу.

Закінчивши спортивну кар’єру, він став керівником фізичного виховання в ПТУ №22 (зараз Кам’янське вище професійне училище), потім 10 років очолював міський спорткомітет. Обирався депутатом міської ради, має вищу педагогічну освіту. Нагороджений Почесними знаками “Заслужений працівник фізичної культури і спорту України” і “За заслуги перед містом”, а також кількома відзнаками міського голови.

З виходом на пенсію у 1999 році був призначений директором дитячо-юнацької спортивної школи №1.

– Спочатку школа розташовувалася в п’ятикімнатній квартирі на проспекті Металургів, – розповідає Олексій Павлович, – а з 2009 року нас перевели в нинішню будівлю. Переді мною, директором, стояла задача зробити “ДЮСШ №1” основною на лівому березі. Багато років, ми робили ремонт, причому, повністю власноруч. Шукали спонсорів, були раді будь-якій фінансовій підтримці, яка тут же йшла в справу. І знаходили їх!

Зокрема, у 2012 році “ДЮСШ №1” серед шести кращих спортивних шкіл країни була удостоєна гранту в сумі 400 тис. грн. від відомого Фонду братів Кличків, завдяки чому було придбано нове фірмове обладнання для кількох спортзалів, 9 байдарок і каное та кілька тенісних столів.

Нині ж цей навчальний заклад нагадує музей: яскраві художні панно, настінний розпис та красиві стенди з фотографіями найкращих вихованців. Щодо навчально-тренувального процесу, то і тут школі можна тільки позаздрити. Вона налічує 13 відділень олімпійських видів спорту, де тренуються більше 800 дітей з усього міста.

– З 2019-го я обіймав посаду завідувача спортивних баз нашої школи. Тепер, через 24 роки, я дійсно відчуваю, що настав час для заслуженого відпочинку. Це був неймовірний період, повний викликів і радості від досягнень наших юних спортсменів, але прийшов час передати вогонь новому поколінню й підтримувати їх здалеку, – зазначає О. Бурма.

Вчора, 19 вересня, начальник Управління молоді та спорту Едуард Коряк вручив Олексію Павловичу подяку за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у підготовку висококваліфікованих керівників, плідну фізкультурно-спортивну діяльність та примноження спортивної слави міста.

– “ДЮСШ №1” стала справжнім символом розвитку спорту в нашому рідному місті, і я дуже радий, що був частиною цього процесу, – підкреслив Олексій Павлович, – Дякую за високу оцінку моєї праці! Я завжди вірив у потенціал молоді та намагався передати їм свою любов до фізичної культури та цінні життєві навички.

Олена

Recent Posts

Жителів Дніпропетровщини попереджають про пожежну небезпеку

Дніпропетровський регіональний центр з гідрометеорології попереджає: у період з 19 по 20 травня на території…

18 хв. ago

ГО “Бджола” долучилася до щотижневої благодійної ініціативи Козацької церкви Пресвятої Покрови

Кожної суботи настоятель церкви Ієромонах Феодосій організовує безкоштовну роздачу їжі для нужденних та парафіян. ГО…

29 хв. ago

У Міському парку культури та відпочинку пройшов дитячий спортивно-розважальний захід до “Дня Сім’ї”

ГО “Бджола” та “Фонд розвитку Кам’янського” влаштували для дітей та батьків активні вихідні. Малеча брала…

32 хв. ago

Кам’янське вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку в третю неділю травня ми вшановуємо пам’ять жертв політичних репресій. Про це повідомив мер…

1 годину ago

Кам’янське втратило захисника

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "16 травня в одній з лікарень Одеси помер…

1 годину ago

У Дніпрі невідомі побили військового медика

Молодики напали на військового медика і застосували проти нього балончик та розбили обличчя. Цю інформацію…

1 годину ago