Навіщо подавати до столу прості деруни, коли можна додати кілька штрихів та презентувати гостям фантастичну страву? Запечіть драники з грибним соусом, щоб здивувати своїх близьких на застіллі. В оригінальному закарпатському рецепті не використовуються печериці. Українські господині додають до соусу білі гриби. Безумовно, страва від цього лише виграє, оскільки стає ароматнішою. Але із соусом з шампіньйонів страва виходить бюджетнішою.
Складові
Картопля 7 шт., Цибуля 2 шт., Пшеничне борошно 4 ст. л., Сметана 200 г, Молоко 200 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Часнок 3 зуб., Яйце 1 шт., Вершкове масло 2 ст. л., Шампіньйони 350 г, Моцарелла 100 г, Соняшникова олія за смаком.
Приготування
1. Беремо картоплю середнього розміру. Натираємо її на дрібній тертці і злегка віджимаємо. Зливаємо рідину, що виділилася. Очищаємо 1 цибулину. Натираємо її на дрібній тертці.
2. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо цибулю та часник до натертої картоплі. Вбиваємо до овочів яйце. Додаємо 50 г сметани, 3 ст. л. пшеничного борошна, сіль і чорний мелений перець. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідності.
3. Розігріваємо сковороду з олією. Обсмажуємо драники на середньому вогні до золотистості з обох боків.
4. Готуємо соус. Очищаємо велику цибулину. Нарізаємо її дрібним кубиком. Обсмажуємо цибулю до золотистості на розігрітій сковороді з вершковим маслом.
5. Нарізаємо печериці тонкими пластинами. Відправляємо їх до цибулі. Добре перемішуємо. Обсмажуємо гриби до випаровування зайвої вологи. Додаємо сіль та чорний перець.
6. У невеликій ємності з’єднуємо 150 г сметани з молоком до однорідності. Вливаємо 1 ст. л. отриманої суміші до грибів. Додаємо до сковороди 1 ст. л. пшеничного борошна. Активно все перемішуємо.
7. Вливаємо до печериць молочну суміш, що залишилася. Ретельно перемішуємо. Тушкуємо все на помірному вогні протягом 3-4 хвилин.
8. На дно форми для випікання викладаємо трохи більше половини грибного соусу, рівномірно розподіляючи його. Зверху викладаємо третину дерунів. На кожен дерун поміщаємо по половинці столової ложки грибного соусу. Повторюємо шари. Натираємо на великій тертці моцарелу. Присипаємо нею драники. Відправляємо форму в розігріту до 190 градусів духовку на 15-17 хвилин. Готово!
Заключний акорд. Промийте трохи свіжої петрушки чи зеленої цибулі. Дрібно наріжте зелень, а потім посипте нею ароматні бандурники, запечені під сирною шапочкою. Смачного!
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…