Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісочні тістечка із сирною начинкою

Найчастіше приготування тістечок займає чимало часу. Так як спочатку потрібно замісити тісто, відправити його в духовку. Поки основа випікається, треба робити крем. А потім слід наповнити тісто начинкою. Досить багато турбот, чи не так? Якщо ж готувати тістечка з сиром, таких проблем не виникне.

Справа в тому, що цей рецепт передбачає випікання тіста вже разом із начинкою. Такі тістечка мають просто неймовірний аромат. До того ж вони відрізняються приємною текстурою та ніжністю.

Якщо ви випікаєте тістечка вперше, найкраще слідувати класичному рецепту і готувати начинку з сиру або з рікотти. Після цього можете додавати в неї горіхи, шматочки фруктів або шоколаду. Дійте, як вам дозволяє уява.

Складові
Пшеничне борошно 280 г, Розпушувач 1 ч. л., Цукор 180 г, Яйце 6 шт., Лимонна цедра 10 г, Сіль 2 дріб., Олія 50 мл, Сир кисломолочний 400 г.

Приготування
1. Вбиваємо в миску 2 яйця. Всипаємо 80 г цукру та 1 дрібку солі. Збиваємо все вінчиком. Вливаємо олію. Добре перемішуємо.

2. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо тісто в холодильник на 20 хвилин.

3. Готуємо начинку. Беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності з’єднуємо сир із жовтками. Всипаємо 100 г цукру та лимонну цедру, натерту на дрібній тертці. Пробиваємо все занурювальним блендером до пастоподібної маси.

4. В окремій ємності збиваємо яєчні білки з 1 дрібкою солі до стійких піків. Поступово додаємо білкову масу до сиру, добре перемішуючи до однорідності.

5. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 2 частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий пласт розміром 30 на 30 см. Зрізаємо нерівні краї. Ділимо кожен пласт на 6 частин.
6. Поміщаємо квадратики з тіста в змащені маслом форми для кексів, злегка ущільнюючи дно. Викладаємо всередину сирну начинку. Потім накриваємо її (не до кінця) кінчиками тіста.
7. Відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. При необхідності накриваємо верхівки тістечок фольгою, щоб вони не підгоріли.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському після капремонту відкрили основний корпус Ліцею №20 (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Разом із начальником Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергієм…

7 хв. ago

У Дніпрі чоловік пограбував перехожого

У Дніпрі поліцейські затримали підозрюваного у пограбуванні містянина. На вулиці Незалежності нападник вирвав з рук потерпілого…

28 хв. ago

У Кам’янському пройде концерт пам’яті видатного педагога та диригента

25 травня у Римо-католицькій церкві св. Миколая (вул. Коваленка, 3) відбудеться концерт пам’яті видатного диригента…

59 хв. ago

Тіна Кароль випустила кліп на іронічну композицію «Балкони» (відео)

«На ображених балкони падають», - говорить Тіна, перетворюючи народний жарт у хіт, який ще до…

1 годину ago

У Кам’янському відзначили День Героїв

На урочистостях побував міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні Україна вшановує Героїв — всіх тих, хто…

2 години ago

Що взяти у відпустку, щоб не зіпсувати собі подорож: список речей, про які всі забувають

Планування відпустки завжди починається з валізи, але навіть досвідчені мандрівники регулярно забувають важливі дрібниці. Найгірше…

2 години ago