Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісочні тістечка із сирною начинкою

Найчастіше приготування тістечок займає чимало часу. Так як спочатку потрібно замісити тісто, відправити його в духовку. Поки основа випікається, треба робити крем. А потім слід наповнити тісто начинкою. Досить багато турбот, чи не так? Якщо ж готувати тістечка з сиром, таких проблем не виникне.

Справа в тому, що цей рецепт передбачає випікання тіста вже разом із начинкою. Такі тістечка мають просто неймовірний аромат. До того ж вони відрізняються приємною текстурою та ніжністю.

Якщо ви випікаєте тістечка вперше, найкраще слідувати класичному рецепту і готувати начинку з сиру або з рікотти. Після цього можете додавати в неї горіхи, шматочки фруктів або шоколаду. Дійте, як вам дозволяє уява.

Складові
Пшеничне борошно 280 г, Розпушувач 1 ч. л., Цукор 180 г, Яйце 6 шт., Лимонна цедра 10 г, Сіль 2 дріб., Олія 50 мл, Сир кисломолочний 400 г.

Приготування
1. Вбиваємо в миску 2 яйця. Всипаємо 80 г цукру та 1 дрібку солі. Збиваємо все вінчиком. Вливаємо олію. Добре перемішуємо.

2. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо тісто в холодильник на 20 хвилин.

3. Готуємо начинку. Беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності з’єднуємо сир із жовтками. Всипаємо 100 г цукру та лимонну цедру, натерту на дрібній тертці. Пробиваємо все занурювальним блендером до пастоподібної маси.

4. В окремій ємності збиваємо яєчні білки з 1 дрібкою солі до стійких піків. Поступово додаємо білкову масу до сиру, добре перемішуючи до однорідності.

5. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 2 частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий пласт розміром 30 на 30 см. Зрізаємо нерівні краї. Ділимо кожен пласт на 6 частин.
6. Поміщаємо квадратики з тіста в змащені маслом форми для кексів, злегка ущільнюючи дно. Викладаємо всередину сирну начинку. Потім накриваємо її (не до кінця) кінчиками тіста.
7. Відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. При необхідності накриваємо верхівки тістечок фольгою, щоб вони не підгоріли.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

3 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

7 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

8 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

9 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

9 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

10 години ago