Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісочні тістечка із сирною начинкою

Найчастіше приготування тістечок займає чимало часу. Так як спочатку потрібно замісити тісто, відправити його в духовку. Поки основа випікається, треба робити крем. А потім слід наповнити тісто начинкою. Досить багато турбот, чи не так? Якщо ж готувати тістечка з сиром, таких проблем не виникне.

Справа в тому, що цей рецепт передбачає випікання тіста вже разом із начинкою. Такі тістечка мають просто неймовірний аромат. До того ж вони відрізняються приємною текстурою та ніжністю.

Якщо ви випікаєте тістечка вперше, найкраще слідувати класичному рецепту і готувати начинку з сиру або з рікотти. Після цього можете додавати в неї горіхи, шматочки фруктів або шоколаду. Дійте, як вам дозволяє уява.

Складові
Пшеничне борошно 280 г, Розпушувач 1 ч. л., Цукор 180 г, Яйце 6 шт., Лимонна цедра 10 г, Сіль 2 дріб., Олія 50 мл, Сир кисломолочний 400 г.

Приготування
1. Вбиваємо в миску 2 яйця. Всипаємо 80 г цукру та 1 дрібку солі. Збиваємо все вінчиком. Вливаємо олію. Добре перемішуємо.

2. Поступово всипаємо просіяне пшеничне борошно і розпушувач. Замішуємо м’яке тісто, яке трохи липне до рук. Поміщаємо його в поліетиленовий пакет. Забираємо тісто в холодильник на 20 хвилин.

3. Готуємо начинку. Беремо 4 яйця та відокремлюємо білки від жовтків. У глибокій ємності з’єднуємо сир із жовтками. Всипаємо 100 г цукру та лимонну цедру, натерту на дрібній тертці. Пробиваємо все занурювальним блендером до пастоподібної маси.

4. В окремій ємності збиваємо яєчні білки з 1 дрібкою солі до стійких піків. Поступово додаємо білкову масу до сиру, добре перемішуючи до однорідності.

5. Припилюємо робочу поверхню борошном. Розділяємо на ній тісто на 2 частини, кожну з яких розкочуємо в тонкий пласт розміром 30 на 30 см. Зрізаємо нерівні краї. Ділимо кожен пласт на 6 частин.
6. Поміщаємо квадратики з тіста в змащені маслом форми для кексів, злегка ущільнюючи дно. Викладаємо всередину сирну начинку. Потім накриваємо її (не до кінця) кінчиками тіста.
7. Відправляємо форми в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин. При необхідності накриваємо верхівки тістечок фольгою, щоб вони не підгоріли.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині чиновники накрали на будівництві укриттів майже 7 млн грн

Заволоділи майже 7 млн грн під час ремонту шкільних укриттів: на Дніпропетровщині на лаві підсудних…

16 хв. ago

Евакуація на Дніпропетровщині: список сіл постійно доповнюється

Перелік сіл на Дніпропетровщині, у яких оголошена евакуація, постійно розширюється. А в  деякі села, у…

1 годину ago

Кам’янське та Вупперталь стають містами-партнерами

Міський голова Андрій Білоусов перебуває з офіційним візитом у місті Вупперталь, Федеративна Республіка Німеччина. "Наше…

10 години ago

На Дніпропетровщині перевіряють Пункти незламності

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "До настання холодів інспектуємо Пункти незламності. Їх в…

14 години ago

На Дніпропетровщині в результаті ДТП згоріли вантажівка та легковик

Вдень 3 жовтня надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду на автошляху Н-08 «Бориспіль - Маріуполь» поблизу…

15 години ago

У Камʼянському нагородили юних екологів

У КЗ "Дитячий екологічний центр" КМР нагородили переможців конкурсу есе про історію та майбутнє екологічної…

15 години ago