Любителі макової випічки обов’язково оцінять цей десерт. Він стане їхнім фаворитом. Адже в цьому пісочному пирозі просто до непристойності велика кількість макової начинки, що відрізняється розкішним смаком.
1 ст. л. пшеничного борошна варто додати до маку (під кінець його приготування). Цей інгредієнт вбере у себе зайву вологу. Борошно зробить макову начинку клейкою, завдяки чому вона не розвалюватиметься і розсипатиметься.
Складові
Пшеничне борошно 260 г, Вершкове масло 150 г, Ванілін 1 дріб., Сіль 1 дріб., Цукор 320 г, Сир кисломолочний 360 г, Яйце 2 шт., Кукурудзяний крохмаль 30 г, Молоко 200 мл, Мак 200 г, Лимонний сік 1 ст. л., Лимонна цедра 10 г.
Приготування
1. Готуємо тісто. У велику миску всипаємо 250 г пшеничного борошна, сіль та ванілін. Додаємо 120 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
2. Додаємо до одержаної суміші охолоджене вершкове масло, нарізане кубиками. Перетираємо все руками до утворення крихти. Прибираємо її в холодильник.
3. Готуємо макову начинку. У каструлю всипаємо сухий мак та 100 г цукру. Вливаємо молоко. Відправляємо каструлю на плиту. Варимо її вміст протягом 15 хвилин на середньому вогні, постійно все помішуючи.
4. Коли молоко повністю випарується, всипаємо до макової маси 10 г пшеничного борошна. Перемішуємо до однорідності. Даємо маку повністю охолонути.
5. Готуємо сирну начинку. З’єднуємо в глибокій ємності сир будь-якої жирності зі 100 г цукру та лимонною цедрою, натертою на дрібній тертці. Вбиваємо яйця. Вливаємо цитрусовий сік. Пробиваємо все до однорідної консистенції.
6. В отриману масу всипаємо кукурудзяний крохмаль. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання маси без крупинок.
7. Дно форми для випікання застилаємо пергаментом. Викладаємо на нього більшу частину пшеничної крихти. Ущільнюємо дно і формуємо бортики висотою 1,5 см. Викладаємо пагорбами макову начинку, робимо це нерівномірно.
8. Зверху поміщаємо начинку із сиру, розподіляючи її по всій поверхні. Присипаємо пшеничною крихтою, що залишилася. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Готово!
Рекомендуємо під час формування самого десерту викладати макову начинку нерівномірно. Так у вас вдасться створити своєрідні пагорби, які і нагадуватимуть вершини, що вкриті снігом.
Овен 10 квітня розпочнеться з незвичайної енергії, яка наповнить вас готовністю до нових відкриттів. У…
Поліцейські Дніпра затримали підозрюваного у пограбуванні. Злочинець дочекався поки потерпілий зніме гроші з карти, а…
На Дніпропетровщині чоловік організував схему незаконного переправлення через кордон військовозобовʼязаних. Він за 10000 доларів пропонував громадянам…
У Дніпрі слідчі повідомили про підозру 43-річному чоловіку за пограбування кавʼярні. Чоловік скористався тим, що продавчиня…
Про нещасний випадок розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам'янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та…
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "За ініціативи мешканки нашого міста Олени Рибалко та…