Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Зазначається, що ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання грибів, або протягом кількох днів.
На це вказують такі ознаки:
Щоб уникнути отруєння, краще надати перевагу штучно вирощеній печериці, гливи, які продаються в супермаркетах. Адже там товар проходить відповідний контроль. Також не варто купувати гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
Якщо ви все ж таки вирішили піти в ліс по гриби, дотримуйтесь наступних порад:
“Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин, зливаючи кожного разу бульйон (не використовуйте його для приготування інших страв). Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби”, — йдеться у повідомленні.
Також не варто давати гриби:
У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…
На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…
6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…
Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…
З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…