Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Зазначається, що ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання грибів, або протягом кількох днів.
На це вказують такі ознаки:
Щоб уникнути отруєння, краще надати перевагу штучно вирощеній печериці, гливи, які продаються в супермаркетах. Адже там товар проходить відповідний контроль. Також не варто купувати гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
Якщо ви все ж таки вирішили піти в ліс по гриби, дотримуйтесь наступних порад:
“Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин, зливаючи кожного разу бульйон (не використовуйте його для приготування інших страв). Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби”, — йдеться у повідомленні.
Також не варто давати гриби:
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…
Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…
У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…
У Павлограді звичайна вечірня гулянка із пляшкою закінчилася жорстоким побиттям, лікарнею та судовим рішенням про…
У вівторок, 18 листопада, у Дніпрі на вулиці Івана Нечуя-Левицького збили пішохода. На жаль, від…