Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Зазначається, що ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання грибів, або протягом кількох днів.
На це вказують такі ознаки:
Щоб уникнути отруєння, краще надати перевагу штучно вирощеній печериці, гливи, які продаються в супермаркетах. Адже там товар проходить відповідний контроль. Також не варто купувати гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
Якщо ви все ж таки вирішили піти в ліс по гриби, дотримуйтесь наступних порад:
“Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин, зливаючи кожного разу бульйон (не використовуйте його для приготування інших страв). Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби”, — йдеться у повідомленні.
Також не варто давати гриби:
У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…
Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…
Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…
На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…