Про це пише Інформатор з посиланням на публікацію ГУ Держпродспоживслужби у Дніпропетровській області. Зазначається, що ознаки отруєння можуть проявитися через 30 хвилин після споживання грибів, або протягом кількох днів.
На це вказують такі ознаки:
Щоб уникнути отруєння, краще надати перевагу штучно вирощеній печериці, гливи, які продаються в супермаркетах. Адже там товар проходить відповідний контроль. Також не варто купувати гриби на стихійних ринках, з рук, у місцях несанкціонованої торгівлі чи у продавців на автошляхах.
Якщо ви все ж таки вирішили піти в ліс по гриби, дотримуйтесь наступних порад:
“Відібрані гриби спочатку промийте та відваріть декілька разів у підсоленій воді (не менше трьох) протягом 30 хвилин, зливаючи кожного разу бульйон (не використовуйте його для приготування інших страв). Готові страви з грибів зберігайте на холоді в емальованому посуді, але не більше доби”, — йдеться у повідомленні.
Також не варто давати гриби:
Хід робіт проінспектував мер Андрій Білоусов. "Продовжуємо підготовку до майбутнього опалювального сезону. Виконуємо ремонти внутрішньобудинкових…
З 16 травня енергетики ДТЕК "Дніпровські електромережі" вимушені застосовувати графіки стабілізаційних відключень у регіоні за…
17 травня напередодні Міжнародного дня музеїв у музеї історії міста Кам’янське відбулася традиційна акція «Ніч…
У Підгородненській громаді, що на Дніпропетровщині, розробляють інвестиційний паспорт. Там буде повна інформація для тих,…
Про це повідомляють vesti.dp.ua. Від початку року кількість ДТП із постраждалими, які сталися з вини водіїв…
Зірка "Жіночого кварталу" Ірина Сопонару вперше вийшла заміж. Радісною новиною знаменитість поділилася у своєму Instagram. Чоловіком артистки…