Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салака з овочами на зиму

Для багатьох жінок приготування консервації є своєрідним хобі, що допомагає відволіктися від тривожних думок та новин. Однак заготовляти на зиму можна не лише фрукти з овочами, а й рибні консерви. І сьогодні ми поділимося одним із найкращих рецептів на всі випадки життя.

Салака з овочами на зиму в томатному соусі — дуже смачна закуска, яку можна приготувати як на зиму, так і просто до сімейної вечері. Така найпростіша консервація в домашніх умовах стане чудовим доповненням до рису або вареної картоплі. Смак готової страви насичений, а консистенція — найніжніша.

Крім мороженої салаки, можна використовувати мойву або кільку, результат буде нітрохи не гіршим. У середньому із 2 кг риби виходить 5 банок по 0,5 л. Замість свіжих помідорів можна легко використовувати томатну пасту. За бажанням можете додати кілька листків лаврового листа та улюбленої зелені.

Складові
Салака 2 кг, Помідор 2 кг, Цибуля 2 кг, Морква 1 кг, Сіль 2 ст. л., Цукор 100 г, Уксус 6 ст. л., Перець запашний 5 шт., Паприка до смаку.

Приготування
1. Томати залийте окропом на кілька секунд і зніміть з них шкірку. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на тертці.

2. Салаку розморозьте. Обріжте голови, плавці та хвости, очистіть від нутрощів. Промийте рибу в проточній воді і викладіть на паперові рушники, щоб увібралася зайва волога.

3. Розігрійте сковороду з олією, викладіть на неї нарізану півкільцями цибулю, натерту моркву та обсмажуйте до готовності.

4. Салаку обваляйте з усіх боків у борошні і обсмажте на сковороді з олією.
5. Тим часом готові томати збийте блендером, додайте сіль, цукор, чорний перець, паприку. Влийте оцет.

6. У каструлю з цибулею та морквою вилийте томатне пюре, перемішайте. Потім викладіть обсмажену рибу, зверху знову шар засмажки, салаку та овочевий шар. Накрийте кришкою та готуйте на слабкому вогні близько 40 хвилин. Щоб риба не розвалилася, перемішувати не потрібно.

7. Підготуйте банки: простерилізуйте їх на парі, в мікрохвильовій печі або духовці. Кришки обдайте окропом. Викладіть салаку з овочами в банки і закрийте герметично. Переверніть заготовки вгору дном і оберніть пледом (ковдрою) до повного охолодження.

Зберігати таку заготівлю потрібно у холодильнику чи льоху. Повірте, це дуже вдалий та смачний рецепт. За рахунок тривалого тушкування під кришкою хребти зовсім не відчуваються. Для любителів рибних консервів — те, що треба!

Олена

Recent Posts

У театрі Кам’янського відбувся благодійний мистецький вечір на підтримку добровольчої армії

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "На Новій сцені театру імені Лесі Українки провели…

9 хв. ago

Мер Кам’янського провів черговий прийом громадян з особистих питань

Сьогодні мер Кам'янського провів черговий прийом громадян з особистих питань. "Найбільше звернень стосувалося житлово-комунальної сфери…

4 години ago

У Музеї Кам’янського відкрили унікальний виставковий проєкт “ANIMALтерапія”

5 вересня, в Музеї історії міста Кам’янське відбулося відкриття виставкового рекреаційного інтерактивного проєкту «ANIMALтерапія». Ця…

5 години ago

У Дніпрі чоловік забив до смерті дружину

У Дніпрі чоловіка засуджено до семи років позбавлення волі за смертельне побиття дружини. Суд виніс…

5 години ago

На Дніпропетровщині Volkswagen врізався в маршрутку з пасажирами: є постраждалі (відео)

У Кривому Розі сталася аварія за участю легковика та громадського транспорту. Про це повідомляє Телеканал…

6 години ago

У Дніпрі затримали агента фсб

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі російського агента, який готував координати для нової серії повітряних…

6 години ago