Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясний рулет “Фальшивий заєць”

Німецька кухня багатогранна та дуже ситна. Її страви відрізняються різноманітністю овочів, калорійністю та простотою подачі. А ще німці люблять картопляні салати. Вони беруть один рецепт за основу та доповнюють його улюбленими інгредієнтами. Тому класичний салат ви, напевно, не спробуєте в жодному закладі. Традиційну другу страву — фальшивий заєць — місцеві господині теж готують кожна по-своєму. Але вони відштовхуються від оригінального рецепту.

Рецепт фальшивого зайця, якщо відштовхуватися від книг з історії, придумали представники третього і четвертого станів Східної Європи в другій половині XVIII століття. Не маючи права на відстріл дичини, вони вирішили прикрасити святковий стіл майстерною підробкою. Також назва страви одного разу зустрічається у легендарному творі Ільфа та Петрова «Дванадцять стільців». Так фігурує як вегетаріанська страва, що далека від реальності.

Для приготування цієї страви вам знадобиться два види м’яса: яловичина та курка. Жоден вухатий у процесі не постраждає! Також потрібно буде додати копчене сало: воно додасть димного аромату м’ясному рулету. Щоб зробити його хоча б якось схожим на дичину (хоча самі німці навіть не намагаються), слід щільно запакувати рулет у фольгу у вигляді поліна. Також зберегти вигляд допоможе форма для кексу.

Складові
Копчена свиняча грудинка 50 г, Куряче філе 200 г, Яловичий фарш 500 г, Яйце 7 шт., Хліб 20 г, Крохмаль 1 ч. л., Молоко 150 мл, Шпинат 200г, Бекон 20 г., Сіль, Чорний перець за смаком, Цибуля 250 г, Вершкове масло 1 ст. л. Пшеничне борошно 20 г, Яловичий бульйон 1 скл., Цукор 1 ч. л., Лимонний сік 1 ч. л., Сметана 2 ст. л.

Приготування
1. У 3 скибочок хліба зріжте скоринки. М’якіш замочіть у молоці. Далі потрібно віджати і разом із фаршем пропустити хліб через м’ясорубку. Куряче філе та сало наріжте найдрібнішими кубиками.

2. Шпинат викладіть на сковороду із олією. Тушкуйте його до випаровування соку, а потім посоліть і поперчіть. У яловичий фарш додайте 3 сирі жовтки, сіль, перець і спеції за смаком. Далі додати у фарш шматочки філе і сало. Добре перемішайте. 3 сирі білки збийте в міцну піну. 2 ст. л. піни додайте до шпинатної маси і перемішайте. Решту додайте у фарш.

3. Якщо маса буде надто густою, додайте пару ложок молока, в якому замочувався хліб. Фольгу перемажте жиром, розкладіть смужки бекону. Зверху досить товстим шаром викласти фарш.

4. На фарш викладіть шпинат, а на нього – в ряд варені яйця. Щільно загорніть рулет, надавши форму поліна. Готуйте фальшивого зайця у розігрітій до 200 градусів духовці на 45 хвилин.
5. У середині запікання (хвилину через 20 після початку) зменшіть температуру до 170 °С і продовжіть запікання. Через 45 хвилин розгорніть фольгу і готуйте ще 30 хвилин до рум’яності.

6. Поки готується заєць, зробіть соус. Цибулю подрібніть, пасеруйте у вершковому маслі. Додайте борошно і обсмажуйте 3 хвилини. Далі влийте гарячий бульйон та розмішайте. Додати цукор, сіль, перець, лимонний сік та сметану. Прогрійте.

Подавати фальшивого зайця до столу потрібно, нарізавши його скибочками, з картопляним пюре, запеченими овочами та щедро поливши цибулевим соусом. До речі, німецькі господарки одягають зайця в «сорочку» не лише з бекону, а й із савойської капусти чи рубаної зелені. Спробуйте, може, вам так більше сподобається!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбулися навчання з безпеки та домедичної допомоги (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…

11 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждав чоловік

Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…

13 години ago

У Дніпрі затримали студента, який виготовляв бомби для терактів

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…

14 години ago

“Джуманджі” повертається: що відомо про третю частину фентезі

Популярна пригодницька франшиза "Джуманджі" повернеться на екрани. У США вже стартувало виробництво третьої та завершальної частини серії…

15 години ago

У Кам’янському тривають пошуки братів-близнюків

У Кам'янському продовжують розшук 13-річних близнюків: Махно Богдана та Махно Максима. Шановні громадяни! Просимо вас…

15 години ago

Наступного тижня у Кам’янському відбудеться чергова сесія міськради

28 листопада о 09.00 відбудеться пленарне засідання 81-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку…

16 години ago