Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковитий мінтай на сковороді

Замислюєтеся над тим, що приготувати з мінтаю, який лежить без діла у вашій морозильній камері? Ми дамо чудову підказку. Приготуйте соковитий мінтай на сковороді, додавши до нього томати та часник.

Із такою стравою не може конкурувати навіть червона риба. Адже за цим рецептом філе мінтаю виходить настільки ніжним та смачним, що рука сама тягнеться за наступним шматочком.

Доповнити смак такої ароматної риби зможе запечена картопля. Її приготування найпростіше. Очистіть 4 картоплини. Розріжте їх на кілька частин. Покладіть картоплю в каструлю. Залийте її окропом. Варіть картоплю до готовності (протягом 10 хвилин). Викладіть гарячу картоплю у миску. Посипте її сіллю, паприкою та сушеним часником. Полийте картоплю соняшниковою олією. Добре перемішайте. Потім посипте картоплю панірувальними сухарями. Викладіть її на лист, застелений пергаментом. Натріть на дрібній тертці трохи пармезану. Посипте ним картопляні брусочки. Відправте їх у розігріту до 200 градусів духовку на 15–20 хвилин. Ідеальний гарнір до ароматної рибки готовий!

Складові
Мінтай 2 шт., Яйце 4 шт., Помідори чері 6 шт., Часник 3 зуб., Чорний перець (мелений) на смак, Сіль 0,5 ч. л., Цибуля 3 шт., Приправи для овочів 1 ч. л. , Приправи для риби 1 ч. л., Вершкове масло на смак, Соняшникова олія на смак, Сода 0,3 ч. л.

Приготування
1. Беремо мінтай. Зрізаємо плавці. Видаляємо голову, хвіст і всі нутрощі. Розрізаємо його на великі шматки.

2. Поміщаємо рибу у форму для випікання. Присипаємо її сіллю та чорним меленим перцем. Додаємо приправи для овочів та для риби. Поливаємо мінтай невеликою кількістю олії. Поступово розподіляємо приправи по шматочкам риби. Залишаємо мінтай на півгодини за кімнатної температури.

3. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її маленьким кубиком. Розігріваємо сковороду із соняшниковою олією та вершковим маслом. Обсмажуємо цибулю до легкої золотистості.

4. Додаємо до сковороди харчову соду. Смажити цибулю протягом декількох хвилин до появи апетитного жовтого кольору. Викладаємо у сковороду рибу. Накриваємо її кришкою.
5. Готуємо мінтай на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Потім перевертаємо шматочки на інший бік.

6. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Добре промиваємо помідори чері. Розрізаємо їх навпіл. Додаємо помідори та часник у сковороду до риби.

7. У глибокій ємності збиваємо яйця. Вливаємо отриману суміш до мінтаю, рівномірно її розподіляємо. Посипаємо все сушеною петрушкою. Накриваємо сковороду кришкою. Готуємо її вміст протягом 15-20 хвилин на помірному вогні.

Під кінець приготування запашної рибки відправте картоплю запікатися в духовку. Так менше ніж за годину у вас буде готова повноцінна поживна вечеря для всієї родини.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині судитимуть злочинну організацію, яка наживалася на похованні військових

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо директора комунального підприємства…

9 хв. ago

У Кам’янському пройде фінал Кубку міста з футболу

Сьогодні, 3 жовтня, у Кам’янському визначиться володар Кубку міста з футболу. У вирішальному матчі за…

33 хв. ago

На Дніпропетровщині презентували роботу новоствореного Офісу податкових консультантів

На Дніпропетровщині в рамках платформи «Діалог влади та бізнесу» презентували роботу новоствореного Офісу податкових консультантів.…

33 хв. ago

Рецепт дня: Запіканка з гарбуза з родзинками

Гарбуз – справжній король осіннього столу. Він яскравий, корисний та надзвичайно смачний ! З нього…

1 годину ago

На Дніпропетровщині колишній посадовець відомчої лікарні вимагав хабар у пораненого бійця

Працівники ДБР у взаємодії з ДВБ Нацполіції України завершили досудове розслідування стосовно колишнього керівника одного з відомчих…

1 годину ago

У Дніпрі жінка обікрала магазин

За крадіжку з магазину слідчі Дніпра скерували обвинувальний акт до суду. 27-річна жінка протягом двох годин…

1 годину ago