Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Деруни із сиром та яйцем

Скільки деруни не готуй, вони все одно не зможуть набриднути, особливо якщо щоразу використовувати нові та цікаві рецепти. Ви якраз у пошуку таких? Тоді настав час розповісти, як готують золотисті деруни із сиром та яйцем.

Класичною таку страву язик точно не повернеться назвати. Оскільки картопляні деруни смажаться на сковороді під сирно-яєчною шапочкою. Завдяки їй вони виходять ще більш ароматними та незвичайними на смак.Роблячи спеціальну суміш із твердого сиру та відварених яєць, щоб покрити нею деруни, ви можете використовувати і зелену цибулю. Вона чудово доповнить картину. Наріжте її на дрібні кільця. Всипте цибулю до яєць, сиру та майонезу, а потім добре все перемішайте. Готово!

Складові
Картопля 6 шт., Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 3 ст. л., Твердий сир 120 г, Майонез 3 ст. л., Сіль 0,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб.

Приготування
1. Очищаємо картоплю. Натираємо її на велику тертку. Очищаємо цибулину середнього розміру. Нарізаємо її дрібним кубиком. Додаємо цибулю до картоплі.

2. Всипаємо до овочів сіль та чорний мелений перець. Вбиваємо 1 яйце. Ретельно все перемішуємо. Всипаємо пшеничне борошно. Перемішуємо інгредієнти до однорідності.

3. Відварюємо 2 курячі яйця круто. Очищаємо їх від шкаралупи. Нарізаємо яйця дрібним кубиком. Натираємо на великій тертці твердий сир. З’єднуємо його з відвареними яйцями в окремій мисці.

4. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Додаємо часник та майонез до яєць із сиром. Добре перемішуємо все ложкою.
5. Розігріваємо сковороду з олією. Викладаємо на неї столовою ложкою масу з картоплі, формуючи оладки. Обсмажуємо їх на помірному вогні з одного боку до золотистого кольору.
6. Потім перевертаємо деруни. Викладаємо зверху по 1 ч. л. сирно-яєчної маси, рівномірно її розподіляємо.
7. Накриваємо сковороду кришкою. Смажимо деруни на середньому вогні протягом 5 хвилин.

Не забудьте дрібно нарізати свіжий кріп і посипати картопляні деруни під сирною шапочкою. З яскравою зеленню готова страва виглядатиме ще краще. Тому її захочеться спробувати без будь-якого зволікання.

Олена

Recent Posts

Пауерліфтерка з Кам’янського виборола “бронзу” на чемпіонаті світу

Пауерліфтерки з Кам’янського взяли участь у чемпіонаті світу з класичного жиму лежачи та екіпірувального жиму…

11 хв. ago

У Дніпрі чоловік знайшов чужу банківську картку та витратив кошти

У Дніпрі в грудні минулого року чоловік знайшов пакет із документами, серед яких були паспорт…

26 хв. ago

“Тікав від ТЦК”: у Дніпрі чоловік потрапив під колеса машини

19 травня у соцмережах з’явилось повідомлення про ДТП, яка сталась на житловому масиві Тополя-3 у…

55 хв. ago

На Дніпропетровщині конфлікт між чоловіками закінчився різаниною

За замах на вбивство поліцейські м.Самар затримали 44-річного підозрюваного. Конфлікт на сходовому майданчику між незнайомими…

1 годину ago

У Камʼянському без тривог та надзвичайних подій

Про це повідормив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у Камʼянському минула без тривог та надзвичайних…

2 години ago

Над Дніпропетровщиною збили три безпілотики

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог спрямував на Дніпропетровщину безпілотники. Три повітряні…

2 години ago