Categories: Це цікаво

Ось чому неможна пити вітаміни без призначення лікаря: 7 ознак передозування

Передозування вітамінами дійсно існує. І такі неприємні ситуації стаються, коли люди починають їх пити не за призначенням лікаря. Вітаміни групи B – це група, яка бере участь у тканинному диханні, виробленні енергії, відіграє важливу роль у підтримці як ментального, так і емоційного здоров’я. Накопичити їх в організмі не вийде.

Як виглядає передозування вітамінами групи B, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посланням на відео невролога та психотерапевта Ганни Чередниченко в Instagram.

Чи дійсно може бути передозування

За словами фахівця, передозування вітамінами дійсно існує. І гірка правда у тому, що організм засвоює тільки стільки, скільки може засвоїти. Надлишок буде просто виводитися з сечею.

Але найгірше криється не у тому, що ви просто будете змивати свої кошти в унітаз, а у тому, що якщо ви почнете збільшувати дозу вітаміну, то будуть неприємні ознаки передозування.

“Вітамін В6 – піридоксин, унікальний. Його симптоми нестачі та передозування однакові”, – підкреслює лікар.

Як виглядає передозування

Вітамін В1 – тіамін. Перша ознака передозування – посиніння губ. При легкому передозуванні головний біль, розлад травлення, слабкість. Гостре передозування може викликати аритмію, падіння тиску, судоми.

Вітамін В2 – рибофлавін. Буває рідко, може бути при одночасному прийомі з трициклічними антидепресантами. Часте сечовипускання, діарея, набряк обличчя та язика.

Вітамін В3 – ніацин. Передозування викликає порушення зору, нудоту, блювоту, біль в животі, головний біль та нервозність. Надмірне передозування вітаміну B може спричинити пошкодження печінки, жовтяницю та виразку шлунку.

Вітамін В5 – пантотенова кислота. Передозування вітаміну B5 може спричинити сильну діарею та кальцифікацію артерій, що створює ризик розвитку серйозних серцево-судинних проблем.

Вітамін В6 – піридоксин. Це унікальний вітамін, тому що як дефіцит та і передозування В6 спричиняє сенсорну невропатію – печіння стоп, порушення координації, відчуття повзання мурах в кінцівках.

Вітамін В9 – фолієва кислота. Передозування вітаміну B9 може викликати безсоння, нездужання, дратівливість, судоми та параліч. Фолієва кислота також може перешкоджати роботі інших ліків і робити їх марними.

Вітамін В12 – ціанокобаламін. Передозування вітаміну В12 викликає головний біль, нудоту, блювоту, діарею, утворення тромбів, серйозні алергічні реакції та підвищений ризик раку простати.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

13 хв. ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

12 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

13 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

14 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

14 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

15 години ago