Categories: Політика

У Кам’янському районі створили раду з питань ВПО

В області створюють місцеві ради з питань внутрішньо переміщених осіб. Майже три десятки таких вже працюють в громадах регіону, ще 9 – в процесі формування. Дві діють при РВА – у Кам’янському та Павлоградському районах. Про це повідомили під час засідання Регіонального координаційного штабу із забезпечення реалізації прав і свобод ВПО. 

«Підтримка людей, які через війну були змушені покинути домівки, серед пріоритетних тем. Дніпропетровщина прийняла понад 400 тис переселенців. Маємо допомогти їм інтегруватися, надати всебічну опіку», – зазначила заступник начальника Дніпропетровської ОВА Надія Задорожна.

Вона додала, що учасники зібралися широким колом, аби обговорити роботу Ради з питань ВПО, необхідність створення таких у тергромадах.

А ще – впровадження у місцях проживання переселенців ініціативи «Самодопомога Плюс». Цей проєкт – частина програми ментального здоров’я «Ти як?», якою опікується перша леді Олена Зеленська.

Понад два місяці діє створена при ОВА Рада з питань внутрішньо переміщених осіб. Її очільниця Юліана Гасанбекова розповіла, що на засіданнях учасники створили п’ять робочих груп з основних напрямків. Зокрема, житлових питань, працевлаштування, охорони здоров’я, психологічної підтримки.

«У жовтні ми провели стратегічну сесію. На ній розробили план роботи команди на 2024-2025 роки. Адже маємо знати, куди рухатися. В листопаді долучилися до роботи Всеукраїнського форуму Рад з питань ВПО», – сказала Юліана Гасанбекова.

Начальник Кам’янської РВА Олег Гапіч наголосив, що за час повномасштабного вторгнення район прихистив майже 42 тисячі переселенців. Саме тому також утворили Раду, покликану їм допомагати.

Такі консультативно-дорадчі органи нині створюються у всіх районах області. Долучатися до них запрошують громадські організації.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі зіштовхнулись Peugeot та Chevrolet: відео

У четвер, 16 травня, на Січеславській Набережній зіштовхнулись Chevrolet та Peugeot. В результаті утворився затор.…

14 хв. ago

У Дніпрі пограбували чоловіка

У Дніпрі патрульні затримали грабіжника. Удень 14 травня в поліцію надійшла інформація про грабіж у…

1 годину ago

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

13 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

14 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

15 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

15 години ago