Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з морквою та плавленим сиром

Іноді поєднання смаків в одній страві таке вдале, що ніякого м’яса не треба! Багатошаровий салат із морквою та плавленим сиром доводить, що використання відвареної грудки або шинки для закуски необов’язкове.

Для приготування такої апетитної страви вам знадобляться найдоступніші інгредієнти, які є в будинку кожного. Навіть у магазин не доведеться бігти, щоб зробити таку ошатну та ситну закуску.

Під час приготування цієї страви використовується сира морква. Відварювати її не потрібно. Головне – натріть моркву на дрібній тертці. З’єднайте її з часником та невеликою кількістю майонезу. Нехай вона так постоїть за кімнатної температури протягом 15 хвилин.

Складові
Морква 1 шт., Яйце 5 шт., Плавлений сир 3 шт., Часник 2 зуб., Огірки солоні 3 шт., Твердий сир 50 г., Чорний перець, Сіль, Майонез за смаком.

Приготування
1. Очищаємо велику моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. У мисці з’єднуємо моркву з часником.

2. До отриманої суміші додаємо 2 ст. л. майонезу. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо до однорідності.

3. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо білки на дрібній тертці.

4. Відправляємо плавлені сирки на 20 хвилин у морозильну камеру для охолодження. Їх, твердий сир та яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці, а солоні огірки – на великій.

5. Формуємо салат. На блюдо викладаємо половину загальної кількості плавленого сиру. Рівняємо його. Зверху малюємо майонезну сіточку.
6. На плавлений сир поміщаємо половину білків. Знову робимо сіточку з майонезу. Викладаємо зверху половину морквяної маси, рівномірно її розподіляючи.

7. Потім поміщаємо солоні огірки. Знову йде шар із плавленого сиру. Малюємо зверху майонезну сіточку. Викладаємо білки, що залишилися. Змащуємо їх майонезом.

8. Викладаємо другу частину моркви. Присипаємо її твердим сиром. Змащуємо його майонезом. Акуратно присипаємо все яєчними жовтками.
Відправте закуску на півгодини в холодильник. Потім прикрасьте її за допомогою зеленої цибулі. Промийте її та наріжте кільцями. Викладіть зелену цибулю по колу на верхівці салату. Потім подрібніть волоські горіхи і присипте ними закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському організували відпочинок для поранених Захисників (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "У співпраці з Українською добровольчою армією ми організували…

9 години ago

Головні події Кам‘янського за тиждень (відео)

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.  

17 години ago

На Донеччині загинув захисник із Кам’янського

Про це повідоми вмер Камя'нського Андрій Білоусов. "11 червня в бою поблизу населеного пункту Комишуваха…

17 години ago

У бібліотеці Кам’янського своїми руками виготовляли декоративні свічки

Хто не мріяв зробити чарівну оригінальну свічку власноруч? Часто для цього не вистачає знань, потрібних…

18 години ago

На Дніпропетровщині чоловік вдарив сусідку ножем у шию

За замах на вбивство жінки поліція м. Кривий Ріг затримала 44-річного підозрюваного. Під час конфлікту…

19 години ago

Стрілянина у Дніпрі: чоловік поранив жінку на вулиці

У Дніпрі 29-річний злочинець відкрив стрілянину на вулиці, де перебували діти. Після зауваження від перехожої…

20 години ago