Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з морквою та плавленим сиром

Іноді поєднання смаків в одній страві таке вдале, що ніякого м’яса не треба! Багатошаровий салат із морквою та плавленим сиром доводить, що використання відвареної грудки або шинки для закуски необов’язкове.

Для приготування такої апетитної страви вам знадобляться найдоступніші інгредієнти, які є в будинку кожного. Навіть у магазин не доведеться бігти, щоб зробити таку ошатну та ситну закуску.

Під час приготування цієї страви використовується сира морква. Відварювати її не потрібно. Головне – натріть моркву на дрібній тертці. З’єднайте її з часником та невеликою кількістю майонезу. Нехай вона так постоїть за кімнатної температури протягом 15 хвилин.

Складові
Морква 1 шт., Яйце 5 шт., Плавлений сир 3 шт., Часник 2 зуб., Огірки солоні 3 шт., Твердий сир 50 г., Чорний перець, Сіль, Майонез за смаком.

Приготування
1. Очищаємо велику моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. У мисці з’єднуємо моркву з часником.

2. До отриманої суміші додаємо 2 ст. л. майонезу. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо до однорідності.

3. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо білки на дрібній тертці.

4. Відправляємо плавлені сирки на 20 хвилин у морозильну камеру для охолодження. Їх, твердий сир та яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці, а солоні огірки – на великій.

5. Формуємо салат. На блюдо викладаємо половину загальної кількості плавленого сиру. Рівняємо його. Зверху малюємо майонезну сіточку.
6. На плавлений сир поміщаємо половину білків. Знову робимо сіточку з майонезу. Викладаємо зверху половину морквяної маси, рівномірно її розподіляючи.

7. Потім поміщаємо солоні огірки. Знову йде шар із плавленого сиру. Малюємо зверху майонезну сіточку. Викладаємо білки, що залишилися. Змащуємо їх майонезом.

8. Викладаємо другу частину моркви. Присипаємо її твердим сиром. Змащуємо його майонезом. Акуратно присипаємо все яєчними жовтками.
Відправте закуску на півгодини в холодильник. Потім прикрасьте її за допомогою зеленої цибулі. Промийте її та наріжте кільцями. Викладіть зелену цибулю по колу на верхівці салату. Потім подрібніть волоські горіхи і присипте ними закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

10 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

11 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

11 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

12 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

12 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

13 години ago