Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з морквою та плавленим сиром

Іноді поєднання смаків в одній страві таке вдале, що ніякого м’яса не треба! Багатошаровий салат із морквою та плавленим сиром доводить, що використання відвареної грудки або шинки для закуски необов’язкове.

Для приготування такої апетитної страви вам знадобляться найдоступніші інгредієнти, які є в будинку кожного. Навіть у магазин не доведеться бігти, щоб зробити таку ошатну та ситну закуску.

Під час приготування цієї страви використовується сира морква. Відварювати її не потрібно. Головне – натріть моркву на дрібній тертці. З’єднайте її з часником та невеликою кількістю майонезу. Нехай вона так постоїть за кімнатної температури протягом 15 хвилин.

Складові
Морква 1 шт., Яйце 5 шт., Плавлений сир 3 шт., Часник 2 зуб., Огірки солоні 3 шт., Твердий сир 50 г., Чорний перець, Сіль, Майонез за смаком.

Приготування
1. Очищаємо велику моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. У мисці з’єднуємо моркву з часником.

2. До отриманої суміші додаємо 2 ст. л. майонезу. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре все перемішуємо до однорідності.

3. Відварюємо яйця круто. Очищаємо їх. Відокремлюємо білки від жовтків. Натираємо білки на дрібній тертці.

4. Відправляємо плавлені сирки на 20 хвилин у морозильну камеру для охолодження. Їх, твердий сир та яєчні жовтки натираємо на дрібній тертці, а солоні огірки – на великій.

5. Формуємо салат. На блюдо викладаємо половину загальної кількості плавленого сиру. Рівняємо його. Зверху малюємо майонезну сіточку.
6. На плавлений сир поміщаємо половину білків. Знову робимо сіточку з майонезу. Викладаємо зверху половину морквяної маси, рівномірно її розподіляючи.

7. Потім поміщаємо солоні огірки. Знову йде шар із плавленого сиру. Малюємо зверху майонезну сіточку. Викладаємо білки, що залишилися. Змащуємо їх майонезом.

8. Викладаємо другу частину моркви. Присипаємо її твердим сиром. Змащуємо його майонезом. Акуратно присипаємо все яєчними жовтками.
Відправте закуску на півгодини в холодильник. Потім прикрасьте її за допомогою зеленої цибулі. Промийте її та наріжте кільцями. Викладіть зелену цибулю по колу на верхівці салату. Потім подрібніть волоські горіхи і присипте ними закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

Розкрадання коштів на відновленні житла: у Дніпрі викрито посадовця

У Дніпрі викрито посадовця міськради та спільників, які привласнили понад 3,3 млн грн на відновленні…

11 хв. ago

У Кам’янському відбудеться відкрите тренування з плавання для ветеранів

23 грудня, о 15:00, у басейні «МіКомп» відбудеться відкрите тренування з плавання в межах реабілітаційного…

35 хв. ago

Зірка “Воно-2” і “Дротів” наклав на себе руки у віці 46 років

Американський актор Джеймс Ренсон, відомий за ролями у культовому серіалі «Дроти» та горорі «Воно-2», помер у віці 46 років. Трагічну звістку…

2 години ago

Кам’янська гімнастка перемогла на Rizatdinova Cup у Києві

З 19 по 21 грудня у місті Київ відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Rizatdinova…

2 години ago

У міській раді Кам’янського передали подарунки дітям захисників

Нині для усієї країни улюблені Різдвяні та Новорічні свята спотьмарені війною. Неабиякий тягар несуть родини…

2 години ago

Скільки коштує картопля у Кам’янському

Картопля, яка традиційно вважається одним із найдоступніших продуктів для українців, продовжує дорожчати. За даними вітчизняних…

2 години ago