Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хліб із холодильника

На приготування домашнього хліба наважуються лише дуже впевнені у своїх здібностях господині. З іншого боку, щоб стати досвідченою, потрібно заздалегідь набити не одну гулю. Але навчившись працювати із дріжджами, ви вже не зможете зупинитися. Хліб із холодильника «кочуватиме» прямо на стіл буквально через день.

Хліб за класичним рецептом запросто може не піднятися, що дуже засмучує молодих господарок. Такого ніколи не трапиться із хлібом холодної ферментації, який також називають «хлібом із холодильника». Залишіть тісто на ніч у прохолоді, а на ранок запікайте його. Побачите, що вийде!

У тісто для хліба, щоб випічка вийшла смачнішою та здоровішою, можна додавати різні прянощі та насіння. Наприклад, сушені томати чи ароматну зелень, насіння льону, мак чи кунжут. Навіть дрібка паприки надасть вашому хлібу оригінальнішого смаку!

Складові
Борошно пшеничне 300 г, Борошно грубого помелу 200 г, Дріжджі 8 г, Цукор 10 г, Сіль 10 г, Олія 20 мл, Вода 300 мл.

Приготування
1. Щоб легко замісити тісто, радимо користуватися міксером. У чашу міксера вилийте воду, додайте свіжі дріжджі, цукор і сіль, обидва види борошна. Замісіть тісто на найнижчу потужність приладу.

2. Далі внесіть добавки, які вам подобаються, а також оливкову олію. Увімкніть середню потужність міксера та вимішуйте тісто близько 8 хвилин. Тепер дістаньте його і розімніть на робочій поверхні, змащеній олією. На 1,5 години залиште тісто в теплому місці, щоб активувалися дріжджі.

3. Перемістіть тісто у форму для вистоювання. Присипте тісто борошном і накрийте його у формі пакетом.

4. Залишіть заготівлю в холодильнику щонайменше до ранку. Якщо ви не плануєте пекти хліб завтра, нічого страшного. Тісто може «очікувати» вас у холодильнику навіть кілька днів.

5. За півгодини до випічки розігрійте духовку до 250 °C. Перші 10 хвилин випікаємо тісто із парою. Далі понизьте температуру до 220 °C і запікайте ще 30 хвилин без пари до утворення рум’яної скоринки.

Хліб із холодильника готовий. Дайте трохи охолонути в духовці, а потім ставте на стіл. Випічка за цим рецептом виходить пишною і м’якою всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Намажте скибочки хліба маслом та подавайте до чаю. Смачніше перекушування не придумаєш!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

3 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

3 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

4 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

4 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

5 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

5 години ago