Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хліб із холодильника

На приготування домашнього хліба наважуються лише дуже впевнені у своїх здібностях господині. З іншого боку, щоб стати досвідченою, потрібно заздалегідь набити не одну гулю. Але навчившись працювати із дріжджами, ви вже не зможете зупинитися. Хліб із холодильника «кочуватиме» прямо на стіл буквально через день.

Хліб за класичним рецептом запросто може не піднятися, що дуже засмучує молодих господарок. Такого ніколи не трапиться із хлібом холодної ферментації, який також називають «хлібом із холодильника». Залишіть тісто на ніч у прохолоді, а на ранок запікайте його. Побачите, що вийде!

У тісто для хліба, щоб випічка вийшла смачнішою та здоровішою, можна додавати різні прянощі та насіння. Наприклад, сушені томати чи ароматну зелень, насіння льону, мак чи кунжут. Навіть дрібка паприки надасть вашому хлібу оригінальнішого смаку!

Складові
Борошно пшеничне 300 г, Борошно грубого помелу 200 г, Дріжджі 8 г, Цукор 10 г, Сіль 10 г, Олія 20 мл, Вода 300 мл.

Приготування
1. Щоб легко замісити тісто, радимо користуватися міксером. У чашу міксера вилийте воду, додайте свіжі дріжджі, цукор і сіль, обидва види борошна. Замісіть тісто на найнижчу потужність приладу.

2. Далі внесіть добавки, які вам подобаються, а також оливкову олію. Увімкніть середню потужність міксера та вимішуйте тісто близько 8 хвилин. Тепер дістаньте його і розімніть на робочій поверхні, змащеній олією. На 1,5 години залиште тісто в теплому місці, щоб активувалися дріжджі.

3. Перемістіть тісто у форму для вистоювання. Присипте тісто борошном і накрийте його у формі пакетом.

4. Залишіть заготівлю в холодильнику щонайменше до ранку. Якщо ви не плануєте пекти хліб завтра, нічого страшного. Тісто може «очікувати» вас у холодильнику навіть кілька днів.

5. За півгодини до випічки розігрійте духовку до 250 °C. Перші 10 хвилин випікаємо тісто із парою. Далі понизьте температуру до 220 °C і запікайте ще 30 хвилин без пари до утворення рум’яної скоринки.

Хліб із холодильника готовий. Дайте трохи охолонути в духовці, а потім ставте на стіл. Випічка за цим рецептом виходить пишною і м’якою всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Намажте скибочки хліба маслом та подавайте до чаю. Смачніше перекушування не придумаєш!

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

7 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

11 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

12 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

13 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

13 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

14 години ago