Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хліб із холодильника

На приготування домашнього хліба наважуються лише дуже впевнені у своїх здібностях господині. З іншого боку, щоб стати досвідченою, потрібно заздалегідь набити не одну гулю. Але навчившись працювати із дріжджами, ви вже не зможете зупинитися. Хліб із холодильника «кочуватиме» прямо на стіл буквально через день.

Хліб за класичним рецептом запросто може не піднятися, що дуже засмучує молодих господарок. Такого ніколи не трапиться із хлібом холодної ферментації, який також називають «хлібом із холодильника». Залишіть тісто на ніч у прохолоді, а на ранок запікайте його. Побачите, що вийде!

У тісто для хліба, щоб випічка вийшла смачнішою та здоровішою, можна додавати різні прянощі та насіння. Наприклад, сушені томати чи ароматну зелень, насіння льону, мак чи кунжут. Навіть дрібка паприки надасть вашому хлібу оригінальнішого смаку!

Складові
Борошно пшеничне 300 г, Борошно грубого помелу 200 г, Дріжджі 8 г, Цукор 10 г, Сіль 10 г, Олія 20 мл, Вода 300 мл.

Приготування
1. Щоб легко замісити тісто, радимо користуватися міксером. У чашу міксера вилийте воду, додайте свіжі дріжджі, цукор і сіль, обидва види борошна. Замісіть тісто на найнижчу потужність приладу.

2. Далі внесіть добавки, які вам подобаються, а також оливкову олію. Увімкніть середню потужність міксера та вимішуйте тісто близько 8 хвилин. Тепер дістаньте його і розімніть на робочій поверхні, змащеній олією. На 1,5 години залиште тісто в теплому місці, щоб активувалися дріжджі.

3. Перемістіть тісто у форму для вистоювання. Присипте тісто борошном і накрийте його у формі пакетом.

4. Залишіть заготівлю в холодильнику щонайменше до ранку. Якщо ви не плануєте пекти хліб завтра, нічого страшного. Тісто може «очікувати» вас у холодильнику навіть кілька днів.

5. За півгодини до випічки розігрійте духовку до 250 °C. Перші 10 хвилин випікаємо тісто із парою. Далі понизьте температуру до 220 °C і запікайте ще 30 хвилин без пари до утворення рум’яної скоринки.

Хліб із холодильника готовий. Дайте трохи охолонути в духовці, а потім ставте на стіл. Випічка за цим рецептом виходить пишною і м’якою всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Намажте скибочки хліба маслом та подавайте до чаю. Смачніше перекушування не придумаєш!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

2 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

2 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

3 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

3 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

4 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

4 години ago