Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Хліб із холодильника

На приготування домашнього хліба наважуються лише дуже впевнені у своїх здібностях господині. З іншого боку, щоб стати досвідченою, потрібно заздалегідь набити не одну гулю. Але навчившись працювати із дріжджами, ви вже не зможете зупинитися. Хліб із холодильника «кочуватиме» прямо на стіл буквально через день.

Хліб за класичним рецептом запросто може не піднятися, що дуже засмучує молодих господарок. Такого ніколи не трапиться із хлібом холодної ферментації, який також називають «хлібом із холодильника». Залишіть тісто на ніч у прохолоді, а на ранок запікайте його. Побачите, що вийде!

У тісто для хліба, щоб випічка вийшла смачнішою та здоровішою, можна додавати різні прянощі та насіння. Наприклад, сушені томати чи ароматну зелень, насіння льону, мак чи кунжут. Навіть дрібка паприки надасть вашому хлібу оригінальнішого смаку!

Складові
Борошно пшеничне 300 г, Борошно грубого помелу 200 г, Дріжджі 8 г, Цукор 10 г, Сіль 10 г, Олія 20 мл, Вода 300 мл.

Приготування
1. Щоб легко замісити тісто, радимо користуватися міксером. У чашу міксера вилийте воду, додайте свіжі дріжджі, цукор і сіль, обидва види борошна. Замісіть тісто на найнижчу потужність приладу.

2. Далі внесіть добавки, які вам подобаються, а також оливкову олію. Увімкніть середню потужність міксера та вимішуйте тісто близько 8 хвилин. Тепер дістаньте його і розімніть на робочій поверхні, змащеній олією. На 1,5 години залиште тісто в теплому місці, щоб активувалися дріжджі.

3. Перемістіть тісто у форму для вистоювання. Присипте тісто борошном і накрийте його у формі пакетом.

4. Залишіть заготівлю в холодильнику щонайменше до ранку. Якщо ви не плануєте пекти хліб завтра, нічого страшного. Тісто може «очікувати» вас у холодильнику навіть кілька днів.

5. За півгодини до випічки розігрійте духовку до 250 °C. Перші 10 хвилин випікаємо тісто із парою. Далі понизьте температуру до 220 °C і запікайте ще 30 хвилин без пари до утворення рум’яної скоринки.

Хліб із холодильника готовий. Дайте трохи охолонути в духовці, а потім ставте на стіл. Випічка за цим рецептом виходить пишною і м’якою всередині, з апетитною хрусткою скоринкою. Намажте скибочки хліба маслом та подавайте до чаю. Смачніше перекушування не придумаєш!

Олена

Recent Posts

Кам’янські черлідерки у складі збірної України виступлять на чемпіонаті Європи

Спортсменки з Кам'янського увійшли до складу юніорської збірної України з фрістайлу та джазу. Представниці Школи…

13 хв. ago

На Дніпропетровщині робітник детейлінг-центру на чужій автівці влетів у стовп

У вівторок, 18 листопада, у Кривому Розі на площі Визволення водій на автомобілі Skoda влетів…

14 хв. ago

Рецепт дня: Запечена картопля із сиром і беконом

Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити…

44 хв. ago

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "7 травня в бою поблизу населеного пункту Володимирівка…

1 годину ago

Масштабна пожежа під Кам’янським: спалахнув житловий будинок

Вночі 19 листопада, на вулиці Тургенєва селища Мала Петриківка Дніпровського району, виникла пожежа. Горів житловий…

1 годину ago

Підлітків Кам`янського запрошують до конкурсу «16 днів – 16 кроків до світу без насильства»

Ювенальна поліція України оголосила старт Всеукраїнського інформаційно-просвітницького творчого конкурсу, який проводиться у межах щорічної акції…

1 годину ago