Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Дріжджове тісто з оцтом для булочок

Кожна вправна господиня має свої секрети у приготуванні пирогів та булочок з дріжджового тіста. Хтось, наприклад, ллє горілку. Додати її необхідно зовсім трохи, але ефект відчувається навіть від 1 ч. л. Тісто виходить набагато пишнішим і набагато м’якшим. Майже таке ж, як дріжджове тісто з оцтом. Спробуйте і ви будете задоволені.

А ви знали, що спиртні напої вже не перше століття допомагають покращити випічку господарок із різних країн? Британці не соромляться додавати алкоголь навіть у різдвяний кекс. Але якщо у вас є діти, то знайомити їх зі спиртним раніше точно не варто. Тому ділимося рецептом тісту на оцті!

Список продуктів для такої страви цілком очікуваний: мука, молоко, дріжджі. Тільки ось оцет тут ніби не доречно. Але це лише здається! Пропоную начинити ці булочки варенкою, як це робили ще в 70-х.

Складові
Молоко 250 мл, Пшеничне борошно 500 г, Сухі дріжджі 7 г, Цукор 1 ст. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Оцет 1 ст. л., Соняшникова олія 80 мл, Яйце 1 шт., Сіль 0,5 ч. л., Згущене молоко варене 200 г.

Приготування
1. Підігрійте молоко до 60 °C. До нього пересипте звичайний та ванільний цукор, сухі дріжджі. Перемішайте вінчиком. До цієї суміші додайте оцет і олію (можна розтоплене вершкове масло).

2. Знову перемішайте інгредієнти. У яйці відокремте жовток від білка. Білок додайте в дріжджову масу, а жовток поки що відкладіть. Збийте білок у дріжджах. Частинами просійте в цю ж миску борошно. Додайте в тісто сіль і перемішайте все. Замісіть тісто і скачайте його в грудку. Обмажне глибоку миску олією. Покладіть туди колобок. Приберіть заготовку в тепле місце на 30 хвилин, накривши її рушником.

3. Через півгодини знову обомніть грудку тіста. Колобок поділіть на 4 рівні частини. Кожну з них теж поділіть, але вже на 5 частин. Сформуйте з кожного шматочка кулю, залиште всю партію підходити приблизно на 10 хвилин під харчовою плівкою.

4. Розкачайте колобки в круглі пласти, покладіть всередину по 1 ч. л. вареного згущика. Деко протріть вершковим маслом. Укладіть пиріжки швом донизу. І дайте постояти під плівкою ще 20 хвилин.
5. 1 ст. л. молока змішайте із жовтком. Змастіть кожен пиріжок сумішшю. Випікайте булочки 25 хвилин у духовці за 180 °C.

Солодкі булочки на дріжджовому тісті з оцтом готові. За цим рецептом вони виходять дуже м’якими та пишними. Радимо перевірити рецепт найближчим часом!

Олена

Recent Posts

Вночі над Дніпропетровщиною збили 12 безпілотників

Про це повідомив в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "В області триває повітряна тривога. Залишайтеся у…

25 хв. ago

Графіки відключення світла у Кам’янському на сьогодні, 19 листопада

Згідно з інформацією ДТЕК, діятимуть такі графіки: Група 1.1 з 01:30 до 05:00 з 07:00…

28 хв. ago

На Дніпропетровщині з’явиться перший модульний міст

У прифронтовому районі Дніпропетровщини встановлюють перший модульний міст довжиною 40 метрів — сучасну переправу, яка…

28 хв. ago

У Кам’янському районі згорів житловий будинок

Сьогодні вночі 19 листопада, на вулиці Черняховського у Жовтих Водах Кам’янського району, сталася пожежа. Горів…

33 хв. ago

Гороскоп на 19 листопада 2025 року

♈️ Овен День вимагає від вас гнучкості та вміння швидко реагувати. Ранок обіцяє бути приємним…

42 хв. ago

На Дніпропетровщині спалахнув будинок: постраждав чоловік

18 листопада ввечері на вулиці Теміртуаська Довгинцівського району Кривого Рогу, виникла пожежа.  Прибувши за викликом…

45 хв. ago