На Дніпропетровщині п’ятеро людей померли від ковіду

З 24 по 29 листопада зареєстровано 10076 випадків ГРВІ, що на 0,8% більше показника попереднього тижня. Питома вага дітей до 17 років – 35,3%. До закладів охорони здоров’я госпіталізовано 448 хворих, у т.ч. 177 дітей.

Про це йдеться на сайті Дніпропетровського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

В загальній структурі ГРВІ на COVID-19 припадає 15,3%. Кількість пацієнтів із діагнозом COVID-19, які знаходились на стаціонарному лікуванні в закладах охорони здоров’я області – 167 (35,5% від госпіталізованих з ГРВІ), у т.ч. 10 пацієнтів були госпіталізовані до відділень реанімації та інтенсивної терапії. Зареєстровано 5 летальних випадків з лабораторно підтвердженим COVID-19 серед пацієнтів медичного ризику (вікова категорія 65 років і старші), які мали супутні стани та не були щеплені проти COVID-19.

За звітний тиждень проти грипу вакциновано 548 осіб. Із початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 8356 осіб.

– Захворюваність на гострі кишкові інфекції (ГКІ) по області зросла на 28,6% у порівнянні з попереднім тижнем поточного року, але нижча за аналогічний період минулого року на 35,7%. Питома вага дітей до 17 років в загальній структурі захворілих на гострі кишкові інфекції складає 51%. Середньобагаторічні показники – не перевищено.

– Зареєстровано 1 випадок вірусного гепатиту А. У вогнищі проведені протиепідемічні заходи, у т.ч. лабораторні дослідження. За результатами досліджень питної води в Дніпропетровській області збудника ВГА не виявлено.

– В заклади охорони здоров’я з осередків сказу тварин звернулось 7 осіб, в т.ч. 2 дитини, яким призначено лікувально-профілактичну імунізацію. Фахівцями ДУ «Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ» сумісно з представниками охорони здоров’я та ветеринарної медицини організовані протиепідемічні та протиепізоотичні заходи.

– В м.Дніпро зареєстровано випадок ботулізму. Постраждалий вживав в’ялену рибу придбану на стихійному ринку.

Margaret

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

11 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

12 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

13 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

13 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

14 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

14 години ago