Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісні голубці по-буковинськи

Якщо ви захотіли в піст подати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї лише через склад страви. Додавати під час приготування м’ясо необов’язково. Та що там казати, навіть рис можна не використати. Пісні голубці з кукурудзяною крупою і без перерахованих вище інгредієнтів виходять дуже апетитними.

Буковинські господині готують таку страву із дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.

У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу рубану петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можна використовувати лісові гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!

Складові
Капуста білокачанна 1 шт., Кукурудзяна крупа 280 г, Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Лавровий лист 2 шт., Олія 2,5 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Томатна паста.

Приготування
1. Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо її у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Остуджуємо його.

2. У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.

4. Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Викладаємо начинку на листок капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврушку.
6. Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

7. Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному нагріванні протягом 40-45 хвилин.

З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою. Ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково припадуть вам до смаку. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.

Олена

Recent Posts

У театрі Кам’янського відбувся благодійний мистецький вечір на підтримку добровольчої армії

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "На Новій сцені театру імені Лесі Українки провели…

8 години ago

Мер Кам’янського провів черговий прийом громадян з особистих питань

Сьогодні мер Кам'янського провів черговий прийом громадян з особистих питань. "Найбільше звернень стосувалося житлово-комунальної сфери…

11 години ago

У Музеї Кам’янського відкрили унікальний виставковий проєкт “ANIMALтерапія”

5 вересня, в Музеї історії міста Кам’янське відбулося відкриття виставкового рекреаційного інтерактивного проєкту «ANIMALтерапія». Ця…

13 години ago

У Дніпрі чоловік забив до смерті дружину

У Дніпрі чоловіка засуджено до семи років позбавлення волі за смертельне побиття дружини. Суд виніс…

13 години ago

На Дніпропетровщині Volkswagen врізався в маршрутку з пасажирами: є постраждалі (відео)

У Кривому Розі сталася аварія за участю легковика та громадського транспорту. Про це повідомляє Телеканал…

14 години ago

У Дніпрі затримали агента фсб

Контррозвідка Служби безпеки затримала у Дніпрі російського агента, який готував координати для нової серії повітряних…

14 години ago