Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісні голубці по-буковинськи

Якщо ви захотіли в піст подати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї лише через склад страви. Додавати під час приготування м’ясо необов’язково. Та що там казати, навіть рис можна не використати. Пісні голубці з кукурудзяною крупою і без перерахованих вище інгредієнтів виходять дуже апетитними.

Буковинські господині готують таку страву із дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.

У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу рубану петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можна використовувати лісові гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!

Складові
Капуста білокачанна 1 шт., Кукурудзяна крупа 280 г, Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Лавровий лист 2 шт., Олія 2,5 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Томатна паста.

Приготування
1. Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо її у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Остуджуємо його.

2. У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.

4. Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Викладаємо начинку на листок капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврушку.
6. Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

7. Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному нагріванні протягом 40-45 хвилин.

З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою. Ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково припадуть вам до смаку. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському завершилося голосування за проєкти Бюджету участі

Завершився Конкурс «Бюджет участі. МІСТО» 2025 року, під час якого протягом 3 тижнів кам’янчани підтримували…

34 хв. ago

Серіал “Злі духи”: містика під час знімань і секрети таємничих образів в детективі

Вже 24 квітня о 19.40 на телеканалі 2+2 відбудеться прем'єра серіалу "Злі духи". Головним героям…

59 хв. ago

Які послуги для ВПО надає служба зайнятості в Кам’янському

Пошук роботи. Він став легшим завдяки нашим сучасним інструментам. Шукати роботу можна самостійно через Єдиний портал…

1 годину ago

Кам’янчанин допомагав ухилянтам тікати за кордон

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб…

2 години ago

Рецепт дня: Холодець зі свинини і телятини

Багато українців люблять холодець і часто готують його. Така страва вважається мало не обов'язковою для…

2 години ago

Кам’янські шашкісти стали призерами першого етапу “Дитячої шашкової ліги”

На першому етапі “Дитячої шашкової ліги” спортсмени з Кам’янського вибороли вісім нагород. 5 квітня у…

3 години ago