Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісні голубці по-буковинськи

Якщо ви захотіли в піст подати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї лише через склад страви. Додавати під час приготування м’ясо необов’язково. Та що там казати, навіть рис можна не використати. Пісні голубці з кукурудзяною крупою і без перерахованих вище інгредієнтів виходять дуже апетитними.

Буковинські господині готують таку страву із дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.

У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу рубану петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можна використовувати лісові гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!

Складові
Капуста білокачанна 1 шт., Кукурудзяна крупа 280 г, Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Лавровий лист 2 шт., Олія 2,5 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Томатна паста.

Приготування
1. Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо її у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Остуджуємо його.

2. У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.

4. Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Викладаємо начинку на листок капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврушку.
6. Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

7. Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному нагріванні протягом 40-45 хвилин.

З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою. Ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково припадуть вам до смаку. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

18 хв. ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

48 хв. ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

1 годину ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

2 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

2 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

3 години ago