Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісні голубці по-буковинськи

Якщо ви захотіли в піст подати на вечерю смачні домашні голубці, не відмовляйтеся від цієї ідеї лише через склад страви. Додавати під час приготування м’ясо необов’язково. Та що там казати, навіть рис можна не використати. Пісні голубці з кукурудзяною крупою і без перерахованих вище інгредієнтів виходять дуже апетитними.

Буковинські господині готують таку страву із дуже великою кількістю моркви. Завдяки цьому начинка для голубців виходить дуже соковитою та поживною. Тому відсутність м’яса не робить таку страву менш ситною.

У рецепт голубців по-буковинськи можна внести власні корективи. За бажання додайте до кукурудзяної крупи свіжу рубану петрушку або мелену паприку для насиченішого аромату. Також під час приготування можна використовувати лісові гриби. У цьому випадку начинка вийде ще смачнішою!

Складові
Капуста білокачанна 1 шт., Кукурудзяна крупа 280 г, Морква 2 шт., Цибуля 1 шт., Лавровий лист 2 шт., Олія 2,5 ст. л., Сіль, Чорний перець (мелений) за смаком, Томатна паста.

Приготування
1. Вирізаємо у капусти качан. Опускаємо її у каструлю з киплячою водою. Поступово знімаємо все листя. Остуджуємо його.

2. У глибоку ємність всипаємо кукурудзяну крупу. Вливаємо 500 мл окропу. Накриваємо миску кришкою. Залишаємо крупу на 15 хвилин при кімнатній температурі.

3. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Обсмажуємо цибулю з морквою на розігрітій сковороді протягом 5 хвилин.

4. Додаємо овочі до кукурудзяної крупи. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Добре перемішуємо всі інгредієнти.

5. Викладаємо начинку на листок капусти. Формуємо голубці бажаної форми. Викладаємо їх в каструлю, дно якої застелено капустяним листям, що залишилося. Поміщаємо між шарами лаврушку.
6. Розводимо у гарячій воді томатну пасту. Додаємо сіль та перець. Заливаємо отриманою сумішшю голубці. Доводимо вміст каструлі до кипіння.

7. Накриваємо голубці кришкою. Зменшуємо вогонь. Готуємо голубці на помірному нагріванні протягом 40-45 хвилин.

З великою кількістю морквини та з кукурудзяною крупою. Ось такі вони, пісні голубці по-буковинськи, які обов’язково припадуть вам до смаку. Для розвантажувальних днів така ароматна страва — те, що потрібно.

Олена

Recent Posts

Підтримка громади, що живе під обстрілами: підписано меморандум між Кам’янським і Нікополем

Сьогодні мер міста Андрій Білоусов відвідав Нікополь. Місто Герой, яке щодня переживає ворожі атаки. Завітав…

48 хв. ago

У Кам’янському для дітей провели святковий захід, присв’ячений новорічним святам

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Різдвяна вистава, цікаві розваги та новорічні подарунки —…

2 години ago

Розкрадання коштів на відновленні житла: у Дніпрі викрито посадовця

У Дніпрі викрито посадовця міськради та спільників, які привласнили понад 3,3 млн грн на відновленні…

3 години ago

У Кам’янському відбудеться відкрите тренування з плавання для ветеранів

23 грудня, о 15:00, у басейні «МіКомп» відбудеться відкрите тренування з плавання в межах реабілітаційного…

4 години ago

Зірка “Воно-2” і “Дротів” наклав на себе руки у віці 46 років

Американський актор Джеймс Ренсон, відомий за ролями у культовому серіалі «Дроти» та горорі «Воно-2», помер у віці 46 років. Трагічну звістку…

5 години ago

Кам’янська гімнастка перемогла на Rizatdinova Cup у Києві

З 19 по 21 грудня у місті Київ відбувся Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики Rizatdinova…

5 години ago