Існує кілька версій походження дріжджових пончиків. Одні стверджують, що такий десерт готували за старих часів німці на свято Йоль. Таким чином вони рятувалися від злого духу Перхти. Інші кажуть, що в основі приготування пончиків лежить іудейська традиція. Хто б не мав рацію, історія цього десерту справді цікава!
Пончики на молоці виходять напрочуд ніжними та м’якими. Не хвилюйтесь з приводу дріжджового тіста: працювати з ним дуже легко. Звичайно, можна приготувати частування простої круглої форми, але плетений десерт виглядає куди ошатніше та цікавіше.
Складові
Молоко 200 мл, Дріжджі 20 г, Цукор 2 ст. л., Сіль 0,5 ч. л., Пшеничне борошно 400 г, Яйце 1 шт., Вершкове масло 40 г, Соняшникова олія за смаком.
Приготування
1. Розведіть у теплому молоці дріжджі та цукор.
2. Додайте в дріжджову суміш борошно, яйце, сіль та вершкове масло. Замісіть тісто, накрийте його і залиште на 45 хвилин.
3. Тісто, що підійшло, наріжте шматочками, з кожного сформуйте кульку. Накрийте їх фольгою та рушником.
4. На присипаній борошном поверхні кожну кульку розкотіть у тонкий джгут. З нього сформуйте пончик плетінням. Накрийте заготовки та залиште їх на 20 хвилин для вистоювання.
5. Розігрійте у сковороді олію і обсмажуйте пончики з двох сторін до золотистого кольору.
Ви можете посипати готові дріжджові пончики на молоці цукром чи цукровою пудрою. Якщо у вас є більше часу та бажання, використовуйте для прикраси десерту глазур. Симпатичні кругляші виглядають вдало як на буденному, і на святковому столі. Якщо ви переживаєте з приводу зайвого жиру, промокніть пончики після смаження паперовими рушниками. Це дозволить позбутися залишків олії.
Дніпропетровським регіональним центром з гідрометеорології оголошено попередження про метеорологічне явище. 8-10 квітня вночі та вранці…
Аварія статася сьогодні у Кам'янському на перехресті проспекту Свободи і Цегляного провулку. Вона потрапила на…
Померла народна артистка України, акторка Таїсія Литвиненко. Сумну новину у своєму Facebook повідомив син Таїсії Йосипівни…
За даними постійного епідеміологічного моніторингу на фоні низької стабільної інтенсивності епідемічного процесу з гострих респіраторних…
З 25 по 30 березня 2025 року в Україні та Словаччині відбувся міжнародний конкурс “SPRING…
Уже скоро настане Великдень, на який прийнято готувати святкову здобу. М'яка та ароматна паска на жовтках…