Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясо з картоплею в банці

Цей рецепт часто можна побачити у ролику TikTok. Варто тільки глянути і в той же момент зрозумієш, що потрібно зберегти. Ніжне м’ясо з картоплею у скляній банці на 3 літри інтернет-знаменитість подавала як страву для великої компанії. Мовляв, коли кличеш друзів на кіновечір, обов’язково потурбуйся про їжу. Але заощадливій господині на думку першими приходять сімейні посиденьки з купою дітей.

Коли в одному будинку збираються  родичі, одними закусками не обійтися. Саме час діставати пару 3-літрових банок і начинити їх свининою з картоплею. Ситна страва знатно розморить дорослих і наповнить енергією малечу. Усі будуть задоволені.

Для приготування цієї страви використовують переважно свинину: лопатку або шию. Дуже смакують м’ясні шматочки, пересипані картоплею, морквою та цибулею. Можете замінити якийсь із цих овочів своїм улюбленим. Наприклад, печерицями або нашаткованою капустою. Тільки пам’ятайте, що остання пускає багато соку під час приготування.

Складові
Картопля 500 г, Свинячий ошийок 300 г, Цибуля 1 шт., Морква 3 шт., Томатний соус 4 ст. л., Сіль 1 ч. л., Чорний перець (мелений) 0,5 ч. л., Сушений базилік 0,5 ч.л., Олія 0,5 скл, Вода 0,5 скл.

Приготування
1. Очистіть овочі. Картоплю наріжте середнім кубиком (не дрібніть, інакше вийде пюре), а моркву — крожальцями або їх половинками. М’ясо наріжте шматочками.

2. У великій мисці змішайте м’ясо із цибулею. Додайте томатний соус та спеції до смаку: сіль, перець, сушений базилік тощо. До речі, соус з помідорів можна замінити на соєвий або звичайну гірчицю.

3. У добре вимиту і витерту насухо 3-літрову банку шар за шаром починайте викладати шари в такому порядку: картопля – морква – м’ясо з цибулею.

4. Як тільки інгредієнти закінчаться, залийте в банку воду та олію. Отвір банки замотайте фольгою. Відправте рагу в холодну духовку мінімум на 2 години.

Основна страва для великої компанії готова. За бажанням прикрасьте її свіжою дрібнорубаною зеленню і подавайте гостям ще гарячою. До речі, таке рагу можна готувати не лише у банці, а й, наприклад, у глиняному казанку. Теж вийде дуже атмосферно та смачно!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відзначили річницю Центру життєстійкості «Місце сили” (відео)

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Сьогодні ми відзначаємо першу річницю роботи Центру життєстійкості «Місце…

4 години ago

У центрі Кам’янського встановлять сучасний ігровий комплекс

Мешканці Кам’янського звернули увагу на те, що популярний дитячий ігровий майданчик, розташований у центрі міста на…

6 години ago

Театр Кам’янського виступив із гастролями у Запоріжжі

18 травня актори Театру ім. Лесі Українки виїжджали на одноденні гастролі до Запоріжжя, де на…

6 години ago

Кам’янчан запрошують на “Велодень 2025”

24 травня у Кам’янському пройде спортивно-масовий захід “Велодень 2025”. Цьогорічна подія об’єднає юних учасників на…

7 години ago

У Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування (відео)

У рамках реалізації молодіжної політики у Кам’янському заснували Об’єднання учнівського самоврядування — новий підрозділ Молодіжної…

7 години ago

Фільм Сари Джессіки Паркер про ветерана Терена покажуть в Україні

Фільм Сари Джесіки Паркер "Перший ряд" про українську балетну трупу та ветерана війни Олександра Терена…

7 години ago