Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шоколадний кекс на молоці

Смачна домашня випічка – це не завжди довго та складно. Наприклад, щоб приготувати ароматний шоколадний кекс на молоці, вам не доведеться зіткнутися з тяжким трудомістким процесом. Достатньо змішати всі інгредієнти, витративши на це не більше 5 хвилин і відправити їх у духовку. От і все!

Щоб вам було легше діставати готовий кекс із форми для випікання, обов’язково змастіть її вершковим маслом. Для зручності можете спочатку його трохи розтопити. Потім вже, використовуючи кулінарний силіконовий пензлик, змастіть форму олією.

Готуючи таку випічку, ви можете експериментувати з добавками. Наріжте невеликими кубиками грушу або яблуко. Потім додайте їх у шоколадне тісто. Або ж наріжте банан шайбами. А потім додайте його в тісто для домашнього кексу.

Складові
Пшеничне борошно 125 г, Цукор 140 г, Какао-порошок 25 г, Сіль 0,5 ч. л., Сода 0,5 ч. л., Яйце1 шт., Вершкове масло 30 г, Соняшникова олія 30 г, Молоко 140 мл, Яблучний оцет 1 ч. л.

Приготування
1. У глибоку ємність просіюємо борошно пшеничне і какао-порошок. Всипаємо цукор, сіль та харчову соду. Добре перемішуємо все за допомогою вінчика.

2. Вбиваємо куряче яйце до сухих інгредієнтів, вливаємо олію та 20 г розтопленого вершкового масла. Ретельно все перемішуємо вінчиком. Потім вливаємо молоко. Знову перемішуємо. Додаємо в шоколадне тісто яблучний оцет. Перемішуємо все до однорідної маси, використовуючи ручний вінчиок.

3. Виливаємо готове тісто у форму діаметром 18 см. Попередньо змащуємо її вершковим маслом.
4. Без зволікань відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Перевіряємо готовність кексу за допомогою зубочистки.
Таку випічку із насиченим шоколадним смаком слід подавати до ароматного імбирного чаю. Це розкішне поєднання! Вимийте корінь імбиру. Відріжте 2 см. Наріжте корінь на тонкі слайси. Потім помістіть імбир у чайник для заварювання. Додати 2 ч. л. чорного листового чаю. Залийте все окропом. Залишіть чай настоюватися протягом 3-5 хвилин. Потім розлийте його по чашках. За бажання додайте ще скибочку лимона і лист свіжої м’яти. Імбирний гарячий напій готовий до шоколадного кексу. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

6 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

7 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago