Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Млинці з капустою на заварному тісті

Не чекайте Масляної, щоб порадувати сім’ю смачними та рум’яними млинцями. Особливо якщо начинки надміру. Зазвичай господині загортають у млинці щось солодке: яблучне повидло, сир із родзинками чи заварний крем. Але коли хочеться зробити з них закуску, приготуйте млинці з капустою. На заварному тісті вони виходять, як подушки, м’якими та пружними.

Звичайно, млинці – страва не для лінивих. Якщо є капуста, але немає часу, краще витратити овоч на запіканку. Але якщо ви наважилися спекти млинці, ділимося з вами дуже вдалим рецептом. Тісто – казка!

Весь секрет такого тіста для млинців в окропі, на якому я його готують. Завдяки гарячій воді тісто береться бульбашками, воно не рветься і гарно рум’яниться. А соковита начинка лише покращує смак млинців.

Складові
Молоко 0,5 л, Вода 0,65 мл, Яйце 3 шт., Пшеничне борошно 250 г, Сіль 1 ч. л., Цукор 2 ст. л., Капуста білокачанна 1 шт., Соняшникова олія 5 ст. л., Вершкове масло 40 г

Приготування
1. Насамперед потрібно спекти млинці. Для цього у глибокій мисці з’єднайте молоко кімнатної температури з 3 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. цукру та сіль. У суміш вбийте яйця. Знову все змішайте.

2. Далі введіть у рідину 500 мл гарячої води. Порційно підсипаючи борошно в миску, замісіть тісто, як на млинці. Дайте йому постояти хвилин 10. Готуйте млинці на розігрітій сковороді, змащеній олією.

3. Тепер приготуйте начинку. Капусту нашаткуйте і викладіть у сковороду з товстим дном. Додайте приблизно 150 мл гарячої води, накрийте кришкою і тушкуйте на вогні вище за середній близько 10 хвилин.

4. Коли капуста розм’якшиться, додайте олію та вершкове масло, сіль і перець за смаком. Обсмажуйте капусту до рум’яності. Пересипте її ложкою цукру, щоб та карамелізувалась.

Начинка готове! Залишилось лише начинити млинці, і можна ставити їх на стіл. Якщо хочете попередньо підрум’янити страву, радимо використовувати вершкове масло. Так вийде смачніше. Такі млинці поливають сметаною і подають як закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

До уваги кам’янчан: кількість трамваїв на міських маршрутах буде значно скорочена

Про це повідомляє міський голова Андрій Білоусов. "Шановні мешканці Кам‘янського! Через потребу в зниженні споживання…

11 години ago

До уваги внутрішньо переміщених осіб, що мешкають в Кам’янському

Громадська організація «Правопростір» в межах програми «Єднання заради дії», що втілюється IREX за підтримки Державного…

12 години ago

Освітяни Кам’янського відправили чергову автівку на фронт

Про це повідомила директор департаменту освіти Наталія Рева. "33 автомобіль від освітян поповнив автопарк ЗСУ…

13 години ago

На Дніпропетровщині у чоловіка вилучили арсенал зброї

Поліцейські Новомосковська вилучили арсенал зброї та боєприпасів у 52-річного місцевого мешканця. У своєму гаражі фігурант…

13 години ago

У Дніпрі хлопець з гвинтівки вистрелив у 39-річного чоловіка: потерпілий помер

11 травня на вулиці Володимира Івасюка посварились сусіди. 17-річний хлопець вистрелив з пневматичної гвинтівки в 39-річного…

14 години ago

Гай Річі готує новий фільм

Режисер Гай Річі зніме фільм Wife and Dog ("Дружина і собака"), який, як і його…

14 години ago