РБК-Україна (проект Styler) розповідає, чи можна повторно використовувати пергамент для приготування страв.
Зазвичай усі використовують пергаментний папір один раз. А саме після того, як пиріг спечеться, його відправляють до смітника.
Однак, як виявилось, цього робити не варто. Силіконізований і звичайний пергаментний папір для випікання можна використовувати повторно. Це не лише безпечно, але й економно та зменшує відходи.
Кухарі випробували, скільки разів можна використовувати б/в пергамент. В результаті вони назвали шокуючу цифру – до 5 разів і навіть довше.
Вони розповіли, що їм вдалося приготувати 5 порцій печива на тому самому пергаменті, і нічого не пригоріло й не зіпсувалося.
Важливо не використовувати пергамент, який потемнів і став крихкий – так може статись за дуже високих температур.
Також потрібно викинути пергамент, який вже просочився жиром чи на ньому з’явились залишки тіста. Все тому, що при повторному використанні, він підгорить і зіпсує аромат нової випічки.
Якщо під рукою немає пергаментного паперу, то підійдуть наступні замінники:
Якщо вдома взагалі немає ніякого паперу чи того, що є у списку, необхідно рясно змастити лист за допомогою олії.
Силіконовий килимок – це ж досить вдалий варіант замінника. На ньому можна відразу розкачувати та формувати тісто, а також випікати. При цьому він не буде плавитися від занадто високих температур.
18 травня відсвяткував 75-річний ювілей почесний громадянин нашого міста, видатний скульптор Хачатрян Гарнік Ашотович. За…
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Приступили до другого етапу будівництва меморіального комплексу на…
17-18 травня в місті Дніпро відбувся чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках і каное…
Весна принесла із собою не тільки тепло, а й велику кількість свіжих овочів. На тлі…
Цього тижня в Україні зафіксовано чергове зростання цін на торішні столові буряки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Згідно з даними,…
«Майстерня культурної спадщини», - так називався тренінг, нещодавно проведений Українським культурним фондом у партнерстві з…