Categories: Це цікаво

Чи можна використовувати пергамент для випікання повторно: ви будете здивовані

Пергаментний папір використовується для випікання та приготування їжі. Завдяки йому форми можна не змащувати олією і не хвилюватись, що страва прилипне до дека.

РБК-Україна (проект Styler) розповідає, чи можна повторно використовувати пергамент для приготування страв.

Чи можна використовувати пергамент повторно

Зазвичай усі використовують пергаментний папір один раз. А саме після того, як пиріг спечеться, його відправляють до смітника.

Однак, як виявилось, цього робити не варто. Силіконізований і звичайний пергаментний папір для випікання можна використовувати повторно. Це не лише безпечно, але й економно та зменшує відходи.

Кухарі випробували, скільки разів можна використовувати б/в пергамент. В результаті вони назвали шокуючу цифру – до 5 разів і навіть довше.

Вони розповіли, що їм вдалося приготувати 5 порцій печива на тому самому пергаменті, і нічого не пригоріло й не зіпсувалося.

Важливо не використовувати пергамент, який потемнів і став крихкий – так може статись за дуже високих температур.

Також потрібно викинути пергамент, який вже просочився жиром чи на ньому з’явились залишки тіста. Все тому, що при повторному використанні, він підгорить і зіпсує аромат нової випічки.

Чим можна замінити пергаментний папір

Якщо під рукою немає пергаментного паперу, то підійдуть наступні замінники:

  • креслярська калька промащена з двох сторін олією
  • звичайний офісний папір (чистий), теж промаслений
  • харчовий пергамент (щільний папір, з якого виготовлені пакети для випічки в супермаркетах)

Якщо вдома взагалі немає ніякого паперу чи того, що є у списку, необхідно рясно змастити лист за допомогою олії.

Силіконовий килимок – це ж досить вдалий варіант замінника. На ньому можна відразу розкачувати та формувати тісто, а також випікати. При цьому він не буде плавитися від занадто високих температур.

Margaret

Recent Posts

Видатний скульптор Кам’янського відсвяткував ювілей

18 травня відсвяткував 75-річний ювілей почесний громадянин нашого міста, видатний скульптор Хачатрян Гарнік Ашотович. За…

26 хв. ago

У Кам’янському продовжується будівництво меморіального комплексу на честь загиблих Захисників

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Приступили до другого етапу будівництва меморіального комплексу на…

38 хв. ago

Кам’янські веслувальники – призери обласного чемпіонату

17-18 травня в місті Дніпро відбувся чемпіонат Дніпропетровської області з веслування на байдарках і каное…

57 хв. ago

Рецепт дня: Салат Коул слоу

Весна принесла із собою не тільки тепло, а й велику кількість свіжих овочів. На тлі…

1 годину ago

До уваги кам’янчан: знову подорожчав популярний овоч

Цього тижня в Україні зафіксовано чергове зростання цін на торішні столові буряки. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Згідно з даними,…

2 години ago

Директорка кам’янського музею взяла участь у тренінгу в столиці

«Майстерня культурної спадщини», - так називався тренінг, нещодавно проведений Українським культурним фондом у партнерстві з…

2 години ago