Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з буряком та тунцем

Не можна заперечувати той факт, що тунець – дивовижний морський суперфуд. Навіть у консервованому вигляді ця рибка не втрачає своїх корисних властивостей. У ній майже немає жиру. До складу тунця входять вітаміни А, D і Е. Також він багатий на такі корисні речовини, як поліненасичені жирні кислоти (Омега-3), селен, натрій і калій. Через такий розкішний склад ця рибка точно повинна стати частиною вашого меню. Ви можете ввести її у свій раціон, приготувавши легкий салат з буряком та тунцем.

Для заправки закуски не використовується калорійний майонез. Заправляється вона лише олією. А на смак цей салат і зовсім чудовий! Спробувавши поєднати буряк і тунець в одній страві, ви вже не захочете повертатися до класичної комбінації цього коренеплоду та оселедця.

Щоб закуска не вийшла жирною, візьміть тунець не в маслі, а у власному соку. Перед додаванням рибки до салату, злийте з неї рідину. За бажання можете зробити шматочки тунця дрібнішими, розім’явши їх виделкою.

Складові
Буряк 300 г, Морква 200 г, Огірки солоні 3 шт., Консервований тунець 150 г, Цибуля 1 шт., Крып 0,25 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2,5 ст. л.

Приготування
1. Відварюємо моркву та буряк до готовності. Остуджуємо їх. Очищаємо овочі від шкірки.

2. Нарізаємо солоні огірки невеликим кубиком. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо її четвертинками кілець. Поміщаємо цибулю та солоні огірки в глибоку ємність.

3. Нарізаємо відварені овочі невеликими шматочками. Ретельно промиваємо кріп під проточною водою. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень.

4. Зливаємо рідину з консервованого тунця. Додаємо його, відварені овочі та кріп у ємність із вже сполученими інгредієнтами.

5. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Заправляємо салат олією. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Якщо ви хочете зробити більш пікантну заправку для салату з буряком та тунцем, можете додати ще 0,5 ч. л. гірчиці у зернах. Невелика кількість свіжого лимонного соку також не завадить. Ці інгредієнти зроблять смак такої страви свіжішою, яскравішою та цікавішою.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відбулася церемонія нагородження “Цвіт нації” (відео)

Захід відвідав міський голова Андрій Білоусов. "Третій рік поспіль у Кам’янському ліцеї №5 проходить традиційна…

22 хв. ago

У Кам’янському на вулиці виявили труп чоловіка

Вранці у п'ятницю, 23 травня,  на проспекті Тараса Шевченка,   перехожі виявили тіло людини. Воно…

3 години ago

У Кам’янському розпочали оновлення дорожньої розмітки

Ввечері 22 травня роботи стартували на проспекті Шевченка — наносять червоно-білі пішохідні переходи та оновлюють…

4 години ago

Актори кам’янського театру вже репетирують нову комедію (фото)

Репетиції комедії за п'єсою Рея Куні "Out of order" вже перемістилися на сцену Академічного театру…

4 години ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "17 травня в лікарні, внаслідок отриманих в бою чисельних…

4 години ago

Кам’янське прийняло чемпіонат Дніпропетровської області з шашок-100

Перша змагальна частина, яка складалася з 5-ти турнірів різних вікових груп, відбулася 17-18 травня. Окрім…

4 години ago