Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з буряком та тунцем

Не можна заперечувати той факт, що тунець – дивовижний морський суперфуд. Навіть у консервованому вигляді ця рибка не втрачає своїх корисних властивостей. У ній майже немає жиру. До складу тунця входять вітаміни А, D і Е. Також він багатий на такі корисні речовини, як поліненасичені жирні кислоти (Омега-3), селен, натрій і калій. Через такий розкішний склад ця рибка точно повинна стати частиною вашого меню. Ви можете ввести її у свій раціон, приготувавши легкий салат з буряком та тунцем.

Для заправки закуски не використовується калорійний майонез. Заправляється вона лише олією. А на смак цей салат і зовсім чудовий! Спробувавши поєднати буряк і тунець в одній страві, ви вже не захочете повертатися до класичної комбінації цього коренеплоду та оселедця.

Щоб закуска не вийшла жирною, візьміть тунець не в маслі, а у власному соку. Перед додаванням рибки до салату, злийте з неї рідину. За бажання можете зробити шматочки тунця дрібнішими, розім’явши їх виделкою.

Складові
Буряк 300 г, Морква 200 г, Огірки солоні 3 шт., Консервований тунець 150 г, Цибуля 1 шт., Крып 0,25 пуч., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Соняшникова олія 2,5 ст. л.

Приготування
1. Відварюємо моркву та буряк до готовності. Остуджуємо їх. Очищаємо овочі від шкірки.

2. Нарізаємо солоні огірки невеликим кубиком. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо її четвертинками кілець. Поміщаємо цибулю та солоні огірки в глибоку ємність.

3. Нарізаємо відварені овочі невеликими шматочками. Ретельно промиваємо кріп під проточною водою. Обсушуємо його. Дрібно нарізаємо зелень.

4. Зливаємо рідину з консервованого тунця. Додаємо його, відварені овочі та кріп у ємність із вже сполученими інгредієнтами.

5. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Заправляємо салат олією. Добре перемішуємо всі інгредієнти.
Якщо ви хочете зробити більш пікантну заправку для салату з буряком та тунцем, можете додати ще 0,5 ч. л. гірчиці у зернах. Невелика кількість свіжого лимонного соку також не завадить. Ці інгредієнти зроблять смак такої страви свіжішою, яскравішою та цікавішою.

Олена

Recent Posts

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

7 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

38 хв. ago

Знаки Зодіаку, які досягають більшого поза стосунками та гучними компаніями

У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поранено пʼятьох енергетиків під час атаки дронів

Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…

1 годину ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…

2 години ago

На Дніпропетровщині вчителька через ревнощі напала на колегу з ножем

У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…

2 години ago