Хурма містить велику кількість поживних речовин (вітамінів і мінералів), корисних для організму людини:
Плоди цього фрукту мають антиоксидантні властивості, покращують здоров’я серця, знижуючи ймовірність інсультів і гіпертонічних захворювань, зменшують ризик виникнення діабету, знижують артеріальний тиск і зменшують запальні процеси.
Велика кількість клітковини допомагає зберегти здоровою травну систему, а бета-каротин підтримує здоровий зір.
Крім того, у м’якоті та шкірці хурми містяться флавоноїди, які є потужними антиоксидантами та корисні для профілактики серцевих захворювань.
Дієтологи радять вживати хурму окремо від основного прийому їжі.
Водночас не варто цього робити натщесерце – плоди цього фрукту можуть викликати біль у шлунку.
Найкращий варіант – перекус хурмою між прийомами їжі, оскільки наявний у ній пектин сприятливо впливає на роботу травної системи й чистить організм від шлаків.
В цілому рекомендують вживати від одного до трьох плодів хурми на день (залежно від їхнього розміру).
Обмежити споживання хурми, або ж відмовитись від неї зовсім варто:
Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…
У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…
З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…
На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…
Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…
Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…