Хурма містить велику кількість поживних речовин (вітамінів і мінералів), корисних для організму людини:
Плоди цього фрукту мають антиоксидантні властивості, покращують здоров’я серця, знижуючи ймовірність інсультів і гіпертонічних захворювань, зменшують ризик виникнення діабету, знижують артеріальний тиск і зменшують запальні процеси.
Велика кількість клітковини допомагає зберегти здоровою травну систему, а бета-каротин підтримує здоровий зір.
Крім того, у м’якоті та шкірці хурми містяться флавоноїди, які є потужними антиоксидантами та корисні для профілактики серцевих захворювань.
Дієтологи радять вживати хурму окремо від основного прийому їжі.
Водночас не варто цього робити натщесерце – плоди цього фрукту можуть викликати біль у шлунку.
Найкращий варіант – перекус хурмою між прийомами їжі, оскільки наявний у ній пектин сприятливо впливає на роботу травної системи й чистить організм від шлаків.
В цілому рекомендують вживати від одного до трьох плодів хурми на день (залежно від їхнього розміру).
Обмежити споживання хурми, або ж відмовитись від неї зовсім варто:
За даними українського гідрометеорологічного центру, 05 липня вночі в Дніпропетровській області грози, подекуди град (діаметром…
Про чергову допомогу військовим повідомив мер Андрій Білоусов. "На терміновий запит наших Захисників від громадської…
У Кривому Розі на Об'їзній дорозі вантажний автомобіль, який перевозив продукти, перекинувся на бік та…
У Кам'янському районі поліцейські викрили місцевого мешканця, який вирощував коноплі. На території приватного домоволодіння 56-річний…
Кінокомпанія Amazon MGM Studios показала перший трейлер науково-фантастичного фільму "Проєкт "Аве Марія" (Project Hail Mary),…
Хлібозаводу №1 ТОВ «АГРОСС» м. Кам'янське на постійну роботу потрібні з можливим бронюванням. Водій 14000-20000…