Хурма містить велику кількість поживних речовин (вітамінів і мінералів), корисних для організму людини:
Плоди цього фрукту мають антиоксидантні властивості, покращують здоров’я серця, знижуючи ймовірність інсультів і гіпертонічних захворювань, зменшують ризик виникнення діабету, знижують артеріальний тиск і зменшують запальні процеси.
Велика кількість клітковини допомагає зберегти здоровою травну систему, а бета-каротин підтримує здоровий зір.
Крім того, у м’якоті та шкірці хурми містяться флавоноїди, які є потужними антиоксидантами та корисні для профілактики серцевих захворювань.
Дієтологи радять вживати хурму окремо від основного прийому їжі.
Водночас не варто цього робити натщесерце – плоди цього фрукту можуть викликати біль у шлунку.
Найкращий варіант – перекус хурмою між прийомами їжі, оскільки наявний у ній пектин сприятливо впливає на роботу травної системи й чистить організм від шлаків.
В цілому рекомендують вживати від одного до трьох плодів хурми на день (залежно від їхнього розміру).
Обмежити споживання хурми, або ж відмовитись від неї зовсім варто:
Ввечері у понеділок, 17 листопада, у Кривому Розі на вулиці Віталія Матусевича, сталася серйзона автотроща:…
У Самарі поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві матері. В ході конфлікту 51-річний фігурант завдав жінці…
Нещодавно київський музей козацької старовини "Мамаєва слобода" перетворився на знімальний майданчик. Тут фільмували різдвяний мюзикл…
Пральний порошок - це незамінний засіб у кожному домі, але більшість українців використовують його лише…
Днями в Нью-Йорку розпочався щорічний Кінус шлухім – Міжнародна конференція, яка об'єднує тисячі рабинів і…
Справжня прихильність виявляється в турботі, увазі та готовності підтримувати партнера щодня. Астрологи впевнені, що деякі…