Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Польські перогі з картоплею та сиром

Перогі – традиційна польська страва, яку готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські перогі з картоплею та сиром.

Таку страву в Польщі готують по-різному: одні варять вироби із тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олії та вершкового масла. У будь-якому випадку виходить суперсмачно.

Для наповнення вареничків по-польськи радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. З цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для перогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.

Складові
Пшеничне борошно 1 кг, Вершкове масло 50 г, Картопля 750 г, Сир 250 г , Цибуля 360 г ,Соняшникова олія 60 г ,Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре, використовуючи товкачик. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої картоплі сир. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо овоч на розігрітій сковороді зі олією до золотистості. Даємо йому повністю охолонути.

3. Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
4. Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку солі.
5 . Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури. Формуємо з тіста ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи перогі.

6. Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.
Наріжте кубиками сало, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогамі, щоб ваша вечеря пройшла як по маслу.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському відкрили майданчик для гри в петанк (відео)

На відкритті побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському відкрили сучасний майданчик для гри у…

4 години ago

Мер Кам’янського зустрівся із військовими

Про це Андрій Білоусов повідомив у своєму телеграм-каналі. "Зустрівся із представниками 108-ї окремої бригади територіальної…

10 години ago

Театр Кам’янського шукає співробітника

Театру ім. Лесі Українки на постійну роботу потрібен заступник головного бухгалтера з досвідом роботи від…

13 години ago

У центрі Кам’янського ремонтують тротуар

У Кам’янському тривають роботи з відновлення покриття пішохідних зон на міських вулицях. 5 вересня працівники…

14 години ago

У Кам’янському відбувся концерт «Мелодії великої родини»

Концерт «Мелодії великої родини», організований Театром ім. Лесі Українки під керівництвом директора- художнього керівника Маргарити…

14 години ago

У музеї Кам’янського відкрили нову виставку

Музей історії м. Кам’янське відкрив унікальний виставковий проєкт "ANIMALтерапія". 5 вересня відбулося урочисте відкриття, яке зібрало перших відвідувачів,…

15 години ago