Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Польські перогі з картоплею та сиром

Перогі – традиційна польська страва, яку готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські перогі з картоплею та сиром.

Таку страву в Польщі готують по-різному: одні варять вироби із тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олії та вершкового масла. У будь-якому випадку виходить суперсмачно.

Для наповнення вареничків по-польськи радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. З цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для перогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.

Складові
Пшеничне борошно 1 кг, Вершкове масло 50 г, Картопля 750 г, Сир 250 г , Цибуля 360 г ,Соняшникова олія 60 г ,Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре, використовуючи товкачик. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої картоплі сир. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо овоч на розігрітій сковороді зі олією до золотистості. Даємо йому повністю охолонути.

3. Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
4. Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку солі.
5 . Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури. Формуємо з тіста ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи перогі.

6. Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.
Наріжте кубиками сало, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогамі, щоб ваша вечеря пройшла як по маслу.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському до нагоди ювілея мешканцям ОСББ “Юність 39” подарували альтанку

Сьогодні виповнюється 50 років з дня введення в експлуатацію будинку по вулиці Олени Пчілки, 39,…

8 години ago

Мер Кам’янського відвідав навчальний осередок, де впроваджується програма предмета «Захист України»

Мер Кам'янського разом із начальником Кам’янської районної військової адміністрації Олегом Гапічем відвідали один із навчальних…

12 години ago

На Дніпропетровщині ревнивець убив односельця

Поліцейські Синельниківського районного управління затримали зловмисника який через ревнощі позбавив життя односельця. Під час сумісного…

12 години ago

У гімназіях і ліцеях Кам’янського триває будівництво нових бомбосховищ та ремонт укриттів (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Продовжуємо покращувати стан укриттів у наших навчальних закладах.…

13 години ago

У Дніпрі судитимуть дебошира

У Дніпрі судитимуть місцевого мешканця за побиття та шахрайство: дізнавачі завершили досудове розслідування та скерували…

13 години ago

Поліцейські Кам’янського долучилися до донорства крові

Зібрана кров поповнить запаси банку крові та допоможе врятувати не одне життя. 19 та 20…

14 години ago