Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Польські перогі з картоплею та сиром

Перогі – традиційна польська страва, яку готують з прісного або солодкого тіста з додаванням вершкового масла. Начинка цієї страви, яку на вигляд не відрізниш від українських вареників, може бути абсолютно будь-якою. Але найпопулярнішими вважаються польські перогі з картоплею та сиром.

Таку страву в Польщі готують по-різному: одні варять вироби із тіста, інші їх запікають у соусі, треті обсмажують на розігрітій сковороді із сумішшю олії та вершкового масла. У будь-якому випадку виходить суперсмачно.

Для наповнення вареничків по-польськи радимо взяти картоплю, сир і багато цибулі. З цих інгредієнтів вам вдасться зробити найпопулярнішу начинку для перогів, які відрізнятимуться особливою ситністю.

Складові
Пшеничне борошно 1 кг, Вершкове масло 50 г, Картопля 750 г, Сир 250 г , Цибуля 360 г ,Соняшникова олія 60 г ,Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її довільними шматочками. Поміщаємо картоплю в каструлю. Відварюємо в трохи підсоленій воді до готовності.

2. Зливаємо рідину з картоплі. Подрібнюємо її до пюре, використовуючи товкачик. Поміщаємо її в глибоку миску. Додаємо до охолодженої картоплі сир. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. Обсмажуємо овоч на розігрітій сковороді зі олією до золотистості. Даємо йому повністю охолонути.

3. Додаємо обсмажену цибулю до картоплі та сиру. Всипаємо сіль та чорний мелений перець за смаком. Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
4. Робимо тісто. У глибоку ємність просіваємо пшеничне борошно. Вливаємо 250 мл води. Перемішуємо все. Додаємо розм’якшене вершкове масло та 1 дрібку солі.
5 . Замішуємо однорідне тісто. Накриваємо його харчовою плівкою. Залишаємо тісто на півгодини за кімнатної температури. Формуємо з тіста ковбаску. Поділяємо її на шматочки однакового розміру, кожен з яких розкочуємо в коржик. На центр круглої заготовки викладаємо начинку. Щільно защипуємо краї, формуючи перогі.

6. Доводимо воду у каструлі до кипіння. Солимо її. Викладаємо в каструлю заготовки із тіста з начинкою. Відварюємо їх до повної готовності.
Наріжте кубиками сало, а потім витопіть його на сковороді для отримання дуже апетитних золотистих шкварок. Подайте їх разом з ароматними перогамі, щоб ваша вечеря пройшла як по маслу.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочалися ігри “Пліч-о-пліч” (відео)

На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…

44 хв. ago

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

3 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

4 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

4 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

5 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

5 години ago