Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пиріжки з фаршем та картоплею

Не любите обмежуватися однією начинкою? Приготуйте казкову домашню випічку з двома видами наповнення. Апетитні пиріжки з фаршем і картоплею відрізнятимуться особливою ситністю та чудовим ароматом.

Якщо ви не любите, коли відчувається цибуля у м’ясній начинці, можете її пропустити через м’ясорубку, а не нарізати ножем. Тоді навіть вибагливі дітлахи не зможуть зрозуміти, що в пиріжках є цей овоч. Зате фарш із подрібненою цибулею вийде шалено соковитим.

Щоб замісити найвдаліше тісто для такої випічки, ні молоко, ні кефір не знадобляться. Готуємо дріжджову основу для пиріжків на теплому картопляному відварі. Таке тісто буде м’яким та підатливим. Просто ідеально!

Складові
Пшеничне борошно 530 г, Дрожжі 15 г, Цукор 1 ст. л., Сіль 1,5 ч. л., Картопля 300 г, Свинячий фарш 200 г, Цибуля 1 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Петрушка 0,5 пуч., Паприка 0,25 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком. Яєчний жовток 1 шт.

Приготування
1. Очищаємо картоплю. Нарізаємо її на шматочки однакового розміру. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо її водою. Відварюємо овоч до готовності.

2. Виливаємо рідину з каструлі. Залишаємо окремо у чашці 300 мл картопляного відвару. Коли він трохи охолоне, додаємо до нього 0,5 ч. л. солі та цукор. Всипаємо пресовані дріжджі. Добре перемішуємо. Додаємо до теплого картопляного відвару соняшникову олію. Всипаємо просіяне пшеничне борошно. Замішуємо м’яке тісто, яке не липне до рук. Поміщаємо його в миску. Накриваємо рушником і прибираємо в тепло на 1 годину.

3. Готуємо начинку. Розминаємо відварену картоплю до стану пюре, використовуючи товкачик. Промиваємо петрушку. Дрібно її нарізаємо. З’єднуємо картоплю, зелень, сіль та чорний перець. Перемішуємо до однорідності.
4. Очищаємо цибулю. Дрібно її нарізаємо. З’єднуємо цибулю та свинячий фарш у глибокій мисці. Додаємо сіль, перець та мелену паприку. Ретельно перемішуємо.
5. Обминаємо тісто. Формуємо із нього ковбаску. Поділяємо її на 15 шматочків однакового розміру. Скачуємо їх у кульки. Кожну заготовку розкочуємо в коржик.

6. Викладаємо на круглий пласт тіста 1 ч. л. м’ясної начинки. Поступово його розподіляємо, не доходячи до країв. Зверху поміщаємо кульку з картопляного пюре. Піднімаємо краї тіста і защипуємо їх, роблячи пиріжки округлої форми.

7. Застилаємо лист пергаментом. Викладаємо на нього пиріжки швом донизу. Збиваємо яєчний жовток виделкою. Змащуємо ним заготовки. Відправляємо лист в розігріту до 170 градусів духову шафу на 35-40 хвилин.
Для декору такої ароматної випічки візьміть жменю гарбузового насіння. Прикрасьте за його допомогою верхівки пиріжків. І лише потім відправляйте їх у духовку. Ну хіба ця чарівна закуска із соковитим м’ясом та ніжною картоплею не ідеальна?

Олена

Recent Posts

Надя Дорофєєва знялася повністю оголеною у домашній фотосесії у ліжку

Українська співачка Надя Дорофєєва показала спокусливе фото у Мережі. Так, у фотоблогу Наді з'явилася пікантна світлина, на…

12 хв. ago

Чому необхідно вживати Омега-3 та яка норма на добу

Жирні кислоти Омега-3 - це "хороші жири", які необхідні нашому організму для функціонування. Ці жирні…

42 хв. ago

Чеські партнери передали на Дніпропетровщину обладнання й меблі для облаштування медкабінетів

У Марганці, що на Нікопольщині, облаштували 8 сучасних медичних кабінетів. Там приймають вузькопрофільні фахівці. Зокрема,…

1 годину ago

Останній тиждень травня принесе несподівані зміни цим знакам Зодіаку

Гороскоп на кінець весни обіцяє деяким представникам зодіакального сузір'я раптові та кардинальні зміни у житті. Зміни…

2 години ago

На Дніпропетровщині дівчина випала з вікна 9-го поверху

Сталося це у Кривому Розі. Про трагедію повідомили місцеві журналісти з видання «Свої». 17-річна дівчина…

2 години ago

Прокатники Каметсталі освоїли виробництво нового профілю СВП-33 для шахтарів України

На трубозаготівельному стані прокатного цеху Каметсталі розширили лінійку сортового фасонного профілю СВП. У квітні прокатана…

3 години ago